Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Bio-bazlı polimerlerde hızlı büyüme

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Bio-bazlı polimerlerde hızlı büyüme

Üretim kapasitesi 2013 yılındaki 5.1 milyon tondan 2020 yılında 17 milyon tona cıkacak olan biyo-bazlı polimer cirosu 2013 yılında dünya çapında yaklaşık 10 milyar euro oldu.

Bio-bazlı açılan PET ve yeni polimerler PLA ve PHA pazarda büyüme oranları hız göstermektedir. Sermaye yatırımının aslan payının Asya’da yer alması bekleniyor.

Dünyada “Biyo-bazlı yapı taşları ve polimerler kapsamlı 500 sayfalık piyasa araştırması ve trend raporları - Kapasiteler, Üretimi ve Uygulamaları: Status Quo 2020 Yönelik Eğilimler” bugün yayınlandı. Yazarlar on ünlü uluslararası uzmanla işbirliği içinde olan Alman Nova-Enstitüsü’nden uzmanlardan oluşuyor. 

İki yılda ilk piyasa araştırması yayınlandı sonra, Almanya’nın Nova Enstitüsü şimdiye kadar yapılmış biyo-bazlı polimerlerin en kapsamlı piyasa çalışmasının tam bir güncellemesini yayınlıyor. Bu güncelleştirme, biyolojik bazlı polimerlerin öncüsü olarak biyolojik bazlı yapı blokları dahil, piyasa çalışmanın yelpazesini genişletmek olacaktır. Nova-Enstitüsü biyo-bazlı yapı bloklarının ve polimerler alanında tanınmış uluslararası uzmanlarla işbirliği içinde bu çalışmayı yürütmüştür. Çalışmada ayrıca detaylı 112 şirket incelenirken ilk kez, birçok önemli yapı taşları, dünyada üretilen her türlü biyo-bazlı polimerleri inceler.

2014 yılında, ilk kez, “Avrupa Biyoplastikler Derneği” son yayınlanan piyasa verilerinin ana veri kaynağı olarak Nova-Enstitü’nün pazar çalışmasını kullanmıştır. Nova-Enstitü’nün seçimi farklıdır biyo-bazlı polimerlerin Avrupa Biyoplastikler seçimi, için, biyo-bazlı polimerlerin üretim kapasiteleri 2018 yılında % 400’den fazla büyüyeceği tahmin edilmektedir. 

Biyo-bazlı polimerler için üretim kapasitesi %3-4 arasında petrokimya polimerler ile karşılaştırıldığında neredeyse %20’lik bir yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) ile çok etkileyici gelişimi ve yıllık büyüme oranlarına sahiptir. 5,1 milyon ton biyo-bazlı polimer üretim kapasitesi 256 milyon ton, 2013 yılında ve yaklaşık 10 milyar euro biyo-bazlı polimerler ciro genel yapısal polimer üretiminin %2 payına sahiptir. 

Genel polimer üretiminin bu biyolojik bazlı hissi yıllar içinde artmaktadır: 2011 yılında% 1,5 idi. (3.5 milyon ton 235 milyon ton küresel üretim için biyo-bazlı). Biyo-bazlı polimerler mevcut üreticilerin üretim kapasitesi 2020 yılına kadar 17 milyon tona ulaşması tahmin ediyoruz. 2020 yılında yaklaşık 400 milyon ton beklenen toplam polimer üretimi ile biyolojik bazlı pay toplam üretimin daha hızlı büyüyeceği biyo-bazlı üretim kapasitesini, yani 2020 yılında %4’den daha fazla artmalıdır.

En dinamik gelişme açılan biyo-bazlı polimerler için öngörülen, ancak bu yakından yeni biyo-bazlı polimerler tarafından takip edilmektedir. Drop-biyo bazlı polimerler petrokimyasal meslektaşları kimyasal olarak benzer ama en azından kısmen biyo-kütleden elde edilir. Bu grup, kısmen biyolojik bazlı polietilen tereftalat olan üretim kapasitesi 2013 yılında yaklaşık 600.000 ton ve şeker kamışından biyo-etanol kullanılarak, 2020 yılına kadar yaklaşık 7 milyon tona ulaşması beklenmektedir. Biyo-bazlı PET üretimi büyük ölçüde Coca-Cola Şirketi tarafından başlatılan Bitki PET Teknoloji İşbirliği (PTC) inisiyatifine, dünya çapında yüksek oranlarda büyüyor. İkinci en dinamik gelişmesi, yeni polimerler biyolojik bazlı PET aksine, Polihidroksialkanoatların (PHA) için öngörülmüş olan, ama yine de biyolojik bazlı PET benzer büyüme oranlarına sahip olan. Polilaktik asit (PLA) ve biyolojik bazlı poliüretanlar (PUR) yanı sıra etkileyici bir büyüme gösteriyor: kendi üretim kapasiteleri neredeyse dört 2013 ile 2020 yılları arasında bekleniyor. 

Yeni biyo-bazlı polimer kapasiteleri çoğu yatırım nedeniyle hammadde ve olumlu siyasi çerçeve daha iyi erişim Asya’da gerçekleşecek. Avrupa’nın payı% 17 den% 8 azalma öngörülmektedir ve Asya’nın 51 ila%% 76 artacağı tahmin edilmektedir oysa Kuzey Amerika’nın payı,% 18 den% 4 düşüş ayarlanır. Güney Amerika’da civarında% 12 pay ile sabit kalması muhtemeldir. Bir başka deyişle, dünya pazar payları önemli ölçüde kayması bekleniyor. Asya Avrupa ve Kuzey Amerika sırasıyla bir yarısından fazlasını kaybetmek planlanan ve payları biraz üzerinde dörtte üçü ise, biyolojik bazlı yapı taşı ve polimer üretimi alanındaki gelişmelerin en yaşamaya tahmin edilmektedir.

Biyo-bazlı polimerler 17 milyon ton toplam üretim kapasitesinin tahmini pazar kesinlikle iyi kurulmuş ve büyümekte olduğunu göstermektedir. Ayrıca, biyo bazlı polimerlerin geliştirilmesi hala çok dinamik olduğu gösterilmiştir. 

Aşağıdaki şekil 2013 ve 2020 yılında farklı pazar segmentlerinde biyo-bazlı polimerler üretiminin dünya çapında hisselerini gösterir. Bu 500 sayfa rapor üç bölümden oluşur nova Enstitüsü pazar çalışmanın bulgularını sunar: “piyasa verileri”, “eğilim raporları” ve “şirket profilleri” ve 200’ün üzerinde tablo ve şekiller içermektedir.

“Piyasa verileri” bölümünde toplam üretim kapasiteleri ve dünya çapında seçilmiş biyo-bazlı polimerler için ana uygulama alanları (2013 yılında statükonun, eğilimler ve 2020 doğru yatırımlar) hakkında piyasa verilerini sunmaktadır. Bu bölüm sadece biyo-bazlı polimerler kapsar, ama aynı zamanda mevcut biyo-bazlı yapı taşı platformları inceler.

“Eğilim raporları” bölümü Bunlar eğilim raporları detaylı olarak dünya çapında biyo-bazlı polimer pazarında her yeni konuyu kapsayan biyo-bazlı polimerler alanında önde gelen uzmanlar tarafından on bağımsız makalelerin toplam içerir. 

Son “şirket profilleri” bölümü (2020, 2011 ve 2013 gerçek veri ve tahminleri) yerle biyo-bazlı polimerler, ham madde ve üretim kapasiteleri dahil olmak üzere belirli verileri ile 96 şirket profilleri içerir. Profilleri de şirketlerin temel bilgileri (ortak girişimler, ortaklıklar, teknoloji ve biyo-temelli ürünler) kapsar. Kısaltmaların listesi polimerler tarafından bir şirket endeksi, izler.

Raporun tamamı 3000 euro artı KDV sipariş edilebilir ve raporun kısa versiyonu ücretsiz atwww.bio-based.eu/marketsiçin indirilebilir.

Nova Institute/Almanya