Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji MORETTO kapınıza geliyor!

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

MORETTO kapınıza geliyor!

Plastik proses yardımcı ekipmanları Avrupa yollarında

Firmamızın yüksek teknoloji ekipmanlarından oluşan mobil sergi aracı, Avrupa’nın her noktasındaki mevcut ve potansiyel müşterilerimizin kapılarına kadar gitmeye hazırlanıyor. Etkileyici Kırmızı “MORETTO in motion” aracımız 82 m² iç sergi alanına sahiptir. Bu gezinin sloganı ise ‘Dokunmanız için ekipmanlar kapınıza geliyor’.

Firmamız CEO’su Renato Moretto, plastik sektöründeki 40 yılı aşan tecrübesi ile, geleneksel uygulamalardan farklı olarak yenilikçi ve gelişime sürekli açık bir yol seçerek; ekipmanlarımızı, yeni ürünlerimizi, teknolojik gelişmelerimizi, uygulamalarımızı müşterilerimizin ayağına kadar götürmeyi düşündü. Bu uygulama sektördeki önemli gelişmeleri yakından takip edebilme ve global pazarın hangi yönde hareket ettiğini tahmin edebilme yeteneklerimizin de gelişmesini sağlayacaktır. Fuarlara katılan ziyaretçiler, genellikle çok kısa bir zaman diliminde, kısıtlı görüşmeler vasıtasıyla sadece ilgili fuarda sergilenen en son yenilikler hakkında bilgi alabilmektedir. “In-house open-days” gibi alternatif uygulamalar ise katılımcı için zaman kaybı ve ilave seyahat masrafları ortaya çıkarmaktadır. Moretto satış ve satış sonrası hizmetler ekiplerinin sık sık müşterilerimize yapmakta olduğu ziyaretler çok faydalı olsa bile, ekipmanları yanında taşıyamadıklarından dolayı, kullanıcı ve potansiyel müşterilerimizin ürünlere dokunabilme fırsatı olamamakta, istenilen gerçek etkiler bazen oluşturulamamaktadır. 

“Moretto in motion” olarak adlandırdığımız modern teknik ekipman şov aracımız, her bir müşterimizin ihtiyaç duyduğu çözüm önerilerini içermekte olup, ayrıca sektöre yeni giriş yapan veya yıllardır bu sektörde olmasına rağmen kendi pazarlarından dışarı çıkıp da yenilikleri takip edebilme fırsatını bulamamış tüm sektör çalışanlarına büyük bir hizmetimizdir. Mevcut ve potansiyel müşterilerimizin kendilerine ait işletmelerinde performansımızı sergilemek ve onların kendi evlerinde rahatça bu hizmeti alabilmelerini sağlamak istemekteyiz.  Otomotiv, elektrik/elektronik, ambalaj, PET, ilaç, medikal, kimya, kozmetik, inşaat, film/folyo, levha, telekomünikasyon, hi-fi/video, mühendislik, uzay teknolojileri, optik ve sayamadığımız diğer plastik proses sektörleri için “Stoklama, Taşıma/Yükleme, Kurutma, Karıştırma, Dozajlama, Isı Kontrol, Kırma ve ayrıca Ölçme” teknolojilerindeki tüm gelişmeler bu aracın içerisinde sergilenmektedir.  Müşterilerimizin işletmelerinde onlarla yanyana olma imkanı sunulmaktadır. Elde edilecek her tecrübe, sektörümüze ve bizlere değer katacaktır.

Mart 2015’ten itibaren mobil fuar aracımız, seyahatine Almaya’dan başlayacaktır. Öncelikli duraklarımız “plastik vadileri” olarak tanımlanan bölgeler olacaktır. Ardından, Fransa, İspanya, Avusturya, İsviçre, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’daki plastik sektörleri sırasıyla aracımızı ağırlayacaklar ve yenilikçi “MORETTO Tecrübesi”ni yaşayacaklardır.

EUREKA hammadde kurutma sistemi, Avrupa genelinde dolaşacak olan bu MORETTO Road Show aracımızın içerisindeki en kilit ekipmanlarımızı içerecektir. Bu sistemin en önemli parçası da X MAX Kurutucu ve bünyesindeki yeni santrfüj blower ünitesidir.

Bu uygulama kapsamında sergilenen ürünler arasında, KRUISE KONTROL sistem elemanları, FC tip merkezi ziklon toz toplama ünitesi, DOLPHIN otomatik hammadde dağıtım istasyonu ve plastik dünyasındaki en verimli merkezi hammadde yükleme sistemi elemanı ONE WIRE 6 KRONO serisi (kendi kendine sisteme adapte edilebilen) de bulunmaktadır. Mini DryAir gibi en üstün özelliklere sahip kuru havalı hammadde kurutuma üniteleri, DGM Gravix model gravimetrik dozajlama üniteleri, DVK Krystal model yeni seri volumetrik dozajlama üniteleri, TE-KO serisi ısı şartlandırıcılar bu güçlü sergiyi tamamlayan resmin diğer parçalarıdır. 

Tüm bunların yanısıra, plastik hammadde kullanıcıları sektörle ilgili en sağlıklı bilgileri, dökümanları bu sergi aracımız bünyesinde bulabilecekler, geniş ekranlı görsel sunum imkanımız ile bilgilerini tazeleyebileceklerdir. ‘Gerçek zamanlı’ uygulamalarla, işletmelerindeki proseslere uygun sunumları alabilecekler, montaj ve uygulama örneklerini canlı olarak tecrübe edebilecekler, böylelikle görsel tecrübe elde edebileceklerdir. Ziyaretçiler, aracımız dahilindeki ekipmanlara birebir dokunarak inceleme imkanı bulurken, aynı zamanda tecrübeli ve konusunda uzman personelimiz tarafından anında sorularına cevap bulabilecek, satış ve satış sonrası hizmetler hakkında bilgi alabileceklerdir. 

Ziyaretçiler, bu sergi kapsamındaki ürünlerden herhangi birini işletmesinde deneme fırsatı bulabilecek, belki de bir dozajlama ünitesini hemen proses makinasına bağlayarak boya dozajlama kalitesi ve hassasiyetini tecrübe edebilecektir.

Renato Moretto şöyle bitiriyor: “Bildiğimiz kadarı ile bu sektörde ilk defa bir plastik yan ekipman üreticisi, firmasının ürünlerini geniş kapsamlı olarak müşterilerinin ayağına kadar götürüyor. Daha önce hiçbir kullanıcı aradığı çözüm önerilerinin bu kadar yakınına geldiğine şahit olmamıştır”. 

Moretto

Moretto S.p.A., plastik enjeksiyon, ekstrüzyon ve PET prosesleri başta olmak üzere, plastik işleme endüstrisi için otomasyon sistemleri tasarımı ve imalatı yapan sektörün lider kuruluşudur. Padova (İtalya) yakınlarındaki Massanzago’da bulunan merkezinin yanısıra, Brezilya, Almanya, Polonya, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kendisine ait satış ve satış sonrası hizmetler veren ofisleri ve 57 farklı ülkede stratejik satış ağına sahip uzman kadroları ile hızla gelişen; müşteri odaklı geniş bir organizasyona sahiptir.

Moretto Türkiye

2012 yılında, bölgesine doğru ve hızlı hizmet sağlamak amacıyla kuruldu. Plastik proses alanında çok bilgili ve tecrübeli bir ekip tarafından yönetilmektedir. Moretto Türkiye ofisi, pazara Moretto ürünlerini sunarken, aynı zamanda merkezi sistem projelendirme ve danışmanlık hizmetleri de vermektedir. Yüksek kaliteli ve hızlı servis anlayışı ile pazardaki lider konumuna ulaşmıştır.  

Moretto Türkiye

Tolga Bostancı