Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Tünelli ve tünelsiz shrink ambalaj makineleri

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Tünelli ve tünelsiz shrink ambalaj makineleri

Shrink makineleri, shrink filmlerini (PVC, PO ve PE ) ısı yardımı ile kapladığı ürünün şeklini almasına yarayan makinelerdir. Bu sebepten dolayı düzgün ve homojen bir sıcaklığa ihtiyaç vardır.Shrink makinelerinin en temel özelliği ürünün daha önce kimse tarafından kullanılmadığını göstermektir.

Shrink makineler iki katogeride değerlendirilir. Toptancı ve son kullanıcı olmak üzere. Toptancı bazında genellikle kalın shrink dediğimiz PE malzeme kullanılır ki bunda tünel olması zorunluluğu vardır. Son kullanıcı olarak nitelendirdiğimiz ürünlerde özellikle PO ve PVC kullanılır. Ancak son zamanlarda PE ürünlerinde dayanıklı olmasından dolayı PE shrink kullanıldığıda görülmektedir.

PO ve PVC shrink filmler tünelli makinelerde kullanıldığı gibi tünelsiz makinelerde de başarılı ambalaj yapabilmektedir. Bu makineler halk arasında kapaklı veya küvez shrink makineleri olarak adlandırılmakla beraber küçük ve orta ölçekli işletmelerdir tercih ettiği makinelerdir. İnce film makineleri ile (tünelli veya tünelsiz) yumurta viyölü, lokum ve çikolata kutuları, kuru meyve kutuları, kozmetik ürünler, kırtasiye ürünleri ve aklınıza gelebilecek hemen hemen her ürünü ambalaj altına alabilirsiniz.(beyaz ve kırmızı et hariç)

PE shrink makineleri daha büyük olmakla beraber paketlediği ürünlerde makine ile doğru orantılıdır. Bu makine ve film ile çoklu meşrubat şişeleri, çeşitli büyüklükteki kolilerin dışı, matbaa ve kırtasiye malzemeleri, gıda maddeleri, kozmetik ürünler vb. ürünler ambalajlanabilir.

Bu sebepten dolayı shrink makinelerinde tünelli ve tünelsiz makine tercihi ambalajı yapılacak ürüne göre ve dakikadaki işlem sayısına göre tercih edilmelidir.

Kısacası tünelli veya tünelsiz shrink ambalaj makinesi ile bir hipermarketin raflarında görebileceğiniz hemen hemen tüm ürünleri ambalaj altına alabilirsiniz.

Smyrna Ambalaj olarak 07/01/2000 tarihinden bu yana 28 model tünelli ve tünelsiz shrink ambalaj makinesini çözüm ortaklarımıza sunmanın gururunu yaşamaktayız. Bu yüzden tüm çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.

Osman Apaydın
Smyrna Ambalaj Ltd.Åžti.
Â