Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Optimum üretim verimliliği ve maliyet etkinliği

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Optimum üretim verimliliği ve maliyet etkinliği

Netstal PET-LINE serisinin iki yeni modelinin kriterini yükseltiyor. Yüksek verimli yeni nesil yüksek verimli PET preform üretim sistemleri daha fazla üretken performans sunuyor. 

PET preform tam kaliteli Netstal PET-LINE serisinin son modelleri ile bir araya gelmesiyle üretim ve enerji verimliliği açısından sürekli iyileştirme süreci gerektirir. PET preform üretim maliyetleri yakından incelendiğinde ortalama maliyetler %40-45 civarında enerji harcamaktadır. Ne yazık ki, küresel enerji fiyatları hareketli sürekli tırmanış yönünde ilerlemektedir. Bu gelişmeye karşı koymak için, Netstal üretim sistemleri yeni nesil lansmanı ile 2013 sonbaharında bir ürün ve yeniliğiyle atağa geçti. 

Yenilikçi sürücü teknolojisi, enerji verimliliğini artırır

Ayrıca yenilikçi sürücü ünitesi girişi PET-LINE sistemleri için kar sağlar. Toplamda değişken hızlı ve etkili ana motor verimliliği optimize edilmiş pompa düzeneği mevcut PET sistemleri ile karşılaştırıldığında yüzde 10 oranında enerji verimliliğini artırır. Verim güç dönüştürücü ağ üzerinden kinetik enerji geri kazanımı imkanıyla daha da geliştirilmiştir. Ayrıca, tam olarak kapatılmış ve su soğutmalı sürücü voltaj ve frekansı bağımsızdır. 

Ek olarak dikkat edilen faktör kurulan PET-LINE serisi yükseltilmiş üretim çıkışı oldu. Sonuç kombinasyon halinde bir dizi yenilikçi detaylı çözümleri performans ve güvenilirlik açısından önemli gelişmeleri de beraberinde getirmiştir. 

Burada da maliyet dağılımına bakarsak toplam operasyonel maliyetler önemli maliyet indirimleriyle artan verimlilik sayesinde elde edilmesini sağlayan çıkışla bölünür. 

Hassas ve hız sayesinde dijital kontrol teknolojisi 

DSP-6 kontrol platformu tanıtımı ve en son servo-hidrolik valf teknolojisi kullanımı artan sıkıştırma ünitesinin hareket hızlarına yol açmıştır ve yaklaşık %15 oranında kilitlenmiş süre kısaltılmıştır. En ileri teknoloji dijital kontrol algoritmaları da dinamikleri ve konumlandırma doğruluğu iyileştirmeleri teslim edilmiştir. 

Yüksek enjeksiyon hızı ve hassas malzeme prosesi

Enjeksiyon ünitesi de temel olarak yeniden tasarlandı ve daha fazla gelişti. 250 bar olan bir sistem basıncına ulaşmak anlamlı derecede daha kısa enjeksiyon sürelerine neden olan dönüş yükselişi mevcut enjeksiyon baskısını artırdı. Reolojik hesaplamalara dayanarak, tüm eriyik akışı da geliştirilmiş eriyik kalitesi sağlar ve son derece hassas malzeme hazırlığına ulaşmak için optimize edilmiştir.

Dinamik hareketler ve daha kısa çıkarma süreleri 

Netstal robotikleri çıkarma ünitesi ve soğutma istasyonuyla yeniden optimize etmiştir. Paralel ve hassas koordine hareketleri kolaylaştırarak uyum içinde yüksek dinamik servo motorların çıkarma zamanlarında daha fazla azalma sağlar. Buna ek olarak, sürücü ünitesi DC bağlantısı içindeki kinetik enerjinin geri kazanımını sağlar.

Sonuçta, performans artışına rağmen, enerji verimliliği önemli ölçüde üretim maliyeti hesaplamalarının sonucu olumlu etkiyle geliştirilmiştir. Yeni PET-LINE sistemlerinin geliştirilmesi ile, Netstal bir kez daha önemli ölçüde çıtayı yükseltmiştir. Her iki platform da PET preform yüksek verimli ve ekonomik bir üretim için ideal koşullar sunmaktadır.

Â