Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Bosch insan aşılarında kullanmak için özel CIP sistemini tanıttı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Bosch insan aşılarında kullanmak için özel CIP sistemini tanıttı

Yüksek operatör koruması için kapalı sistem

TechnoPharm 2014’da proses ve ambalaj teknolojisinin önde gelen tedarikçisi, Bosch Packaging Technology, CIP (Yerinde temizlik) sisteminin özel bir sürümünü sunacak. Proje Yöneticisi Volker Kempf “Sergilenen sistem, insan aşısı üretiminde kullanılan proses sistemleri için çeşitli temizlik ve atık su inaktivasyonuna hizmet vermektedir” şeklinde açıkladı. “Bu en yüksek güvenlik gereksinimlerini karşılar. Buna ek olarak, kolay taşınabilir hızlı kurulabilir ve kullanımı kolaydır.” CIP sistemi Pharmatec, Bosch Packaging Teknolojisi iştiraki tarafından üretilmiştir. 

İnsan aşıların gelişmesi takip eden üç işlem aşamalarını içermektedir: Hazırlanması, saflaştırılması ve formülasyon. İlk aşamada, yumurta laboratuarda virüs seçici replikasyonu için, virüs ihtiva eden malzeme ile aşılanır. Virüsleri ayırmak için, yumurta bazlı preparat, süzme ve tampon çözeltileri ilavelerle birkaç adımda saflaştırılır. Bosch CIP sistemi bitmiş etken madde konsantresi ile işlem tankına filtrasyon ve ayırma sistemleri çeşitli hasat sisteminden aralıkları farmasötik arıtma donanımı, temizlik için kullanılan ve aynı zamanda termal olarak atık suyla inaktive edilir.

Operatör güvenliği en yüksek önceliktir

Canlı virüslerin taşınması personel için tehdit oluşturur ve yüksek güvenlik önlemleri için ekipman gerektirir. Sonuç olarak, CIP sistemi ve tüm sistem modülleri biyogüvenlik düzeyi 3 (BGS 3)’e göre dizayn edilmiştir. Dışarıya kaçabilecek virüsleri tutmak için, Bosch sabit boru ve hermetik CIP basınç kabı ile tamamen kapalı bir sistem tasarladı. Tedarik edilmesi için ve hiçbir kirin ortama kaçmaması için, pompalar ve ortam yıkama için geri dönen çift mekanik contalarla ve contalar arasındaki boşluk sıvı conta (saf buhar konsantresi) ile donatılmıştır. 

Dokunmatik panel ile kolay operasyon

Kompakt kızak tasarım sistemi, kullanıcı için önemli avantajlar sağlar: Modüler yapısı nedeniyle kolayca taşınabilir o kadar iyi ayarlanabilir ve hızlı bir şekilde yapının ortam şebekesine bağlanmalıdır. Üretim başka bir yere taşınırsa, sistem zorlanmadan yeni yerinde yeniden takılabilir. Kullanıcı dostu menüsü ile dokunmatik kontrol paneli temizleme programı basit parametrelendirmesini sağlar. Tüm bileşenleri ve ortamı ile temas eden parçalar paslanmaz çelikten yapılmış ve yüksek kaliteli yüzeyile donatılmıştır. Ve böylece sistem uygulamalar arasında bir kalıntı olmadan kendini temizleyebilir ve 125 santigrat derece arasındaki bir sıcaklıkta, enjeksiyon (WFI) su ile sterilize edilebilir. 

Bir uydu sistemi olarak, CIP sistemi dönüşümlü olarak çeşitli işlem sistemlerinin temizliği için aynı zamanda boru ya da ilmek temizliği için tasarlanmıştır. 800 litre hacme sahip, CIP tankı, yaklaşık 2000 litre kullanılabilir hacmi ile işlem tankları temizlemek için gerekli büyüklüğe sahiptir. Ayrı bir tank içinde hazırlanan sodyum hidroksit, temizlik maddesi olarak kullanılır. 

Bosch / Almanya