Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Yeni Sidel hattı iyileştirme servisi dünya çapında mevcut ekipmanlar için inovasyon ve teknoloji sağlıyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Yeni Sidel hattı iyileştirme servisi dünya çapında mevcut ekipmanlar için inovasyon ve teknoloji sağlıyor

Sıvı ambalajı PET çözümleri alanında lider global sağlayıcısı Sidel, yeni hattı iyileştirme hizmetleri ile dünyada içecek üreticileri tarafından sahip olunan mevcut ekipmanlarının yeni teknolojilerinin faydalarını bir araya getiriyor. Şirketin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Sidel Service ™ iş birimi bölümü hat iyileştirme ekibi gelişmiş hat analiz araçlarını kullanarak metodolojiler, bir dizi yenilikler, kolayca adapte edilebilen teknolojiler ve uzun yıllara dayanan endüstriyel tecrübeleriyle mühendislik uzmanlarıyla mevcut hatları iyileştirmek için çalışmaktadırlar. Takımın çözümlerine bakılmaksızın yapılandırma ya da hat düzeni biçimlerinin, tüm Sidel PET hatlarında ve bağımsız körüklerinde dolgu ve etiketlemeler uygulanabilir. Ayrıca su, gazlı içecekler, sıvı süt ürünleri, meyve suları, nektarları, alkolsüz içecekler, izotonikler, çaylar ve bira dahil tüm içecek ürünleri için çalışırlar. 

Takımın sonuçları elbette kendileri için konuşuyorlar: ABD’de bir Coca-Cola şişeleyicisi şişirme basıcında %50’ye kadar azalma elde etti bunun yanında Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir başka Coca-Cola şişeleyicisi de %20 enerji tasarrufu sağlamıştır. Aynı şekilde PepsiCo Almanya’da %19, Fransa’da Nestle Waters %15 ve Romanya’da Mineral Quantum da %45 enerji tasarrufu elde etmişlerdir. 

Sidel Servisleri Başkan Yardımcısı Dag Gronevik “Eski üretim ekipmanlarının sağlanması sahip olunan düşük toplam maliyetin verimli bir şekilde sunmaya devam etmesinin dünya çapında birçok içecek üreticilerinin paylaştığı bir hedeftir” şeklinde açıklıyor. “Genellikle yeni bir hat veya ekipman yatırımı yerine mevcut üretim ayarlarından daha fazla alma arzusundalar. Sermaye harcamaları kısıtlamalarından, ekonomik dalgalanmalara, bir başka yatırım gerekliliği ya da düzenleyici hususlara kadar sebepleri her durumda değişebilir. Ancak mevcut kurulu hatları verimli kalmasını sağlamak ve maliyetleri aşağı çekmek için ihtiyaç duyulmaktadır.”

Bu yüzden Sidel, yeni Sidel Servileri içinde yer alan altı alanlarından biri olarak hat iyileştirme ekibini oluşturmuştur. Uzman mühendisler tarafından hat verimlilik denetimleri, stratejik performans iyileştirmeleri yapmak enerji veya su tüketimini azaltmak ve yatırımları optimize etmek için hat boyunca tıkanıklıkları ve verimsizliği tanımlamak için takılan ekipmanlar, üretim düzeni ve çevreleyen alanları belirleyebilir. Ekip ayrıca hat koşulları hakkında yüklemek amacıyla süreç ve üretim veritabanlarından hatt boyunca kritik veri noktalarını derleyerek yerel ve uzaktan erişim teknolojisini kullanabilir. Daha sonra hatta yeni teknolojik ekipmanlar eklenebilir. Sidel’de sonradan donatılabilir yeni inovasyonlar ve teknolojiler, esneklik ve maliyetleri ve güncellemeleri optimize edilebilir yeni işlevleri olan, performans, güvenlik, işlevsellik, hijyen ve enerji tüketim seviyelerini artırılabilen seçeneklere ayrılır. 

Dag “Hat iyileştirme servislerimiz önceden sorunları öngörerek hat ömrünü genişletilmesine, etkinliğinin arttırılmasına, mevcut en son teknolojilerde uygulanmasına yardımcı olabilir” diyor. “Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda, sürekli yatırım getirisi için süresini azaltmaya çalışıyoruz. Şu anda genellikle sadece 12-24 ay arasında değişmektedir. “

Her yıl yayımlanan çeşitli seçenekler ve yükseltmeleri ile, Sidel sürekli mevcut kurulu donanımlarıyla yeni teknolojinin faydalarını getirmek için yatırım yapıyor. Eski körükler için yeni teknoloji örnekleri daha hızlı çıkış oranları için, daha az elektrik kullanımı için eko çözümler, uzun ömğr için güçlü bir mil zincirleri ve daha az hava tüketimi için hava-geri kazanım kitleri içerir. Dolgu için örnekler, daha az likit fire, daha uzun ömür için güçlü vanalar, daha az köpürme için ultra-sonik işlevsellik ve ürün kurtarma setleri içerir. Etiketleme için, daha az sıkışma için etiket dedektörleri, azaltılmış değiştirme süreleri için hızlı geçiş kitleri, etiket azaltma kitleri, daha az malzeme maliyetleri ve artan günlük üretim için otomatik ekleyiciler mevcuttur. 

Dag “Ne olursa olsun içecek ürünü, üretim çıkışı ve hatlar için her hattı biraz daha sıkıştırabileceğimize inanıyoruz” şeklinde ekledi. 

Yeni hizmet hakkında daha fazla bilgi edinmek için ve sidel.com/improvement adresini ziyaret ederek dünyadan gerçek çalışmalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Sidel / İtalya