Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Su bazlı parça temizliğinde üstün kalite, uygun maliyet ve işlem güvenilirliği

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Su bazlı parça temizliğinde üstün kalite, uygun maliyet ve işlem güvenilirliği

Dürr Ecoclean, EcoCWave’i sayesinde su bazlı temizlik işlemleri için geniş bir görev yelpazesini- kaba temizlikten hassas temizlik uygulamalarına kadar- verimli bir şekilde üstlenebilen yenilikçi bir ekipman sistemi geliştirmiştir. Bu amaçla, çok yönlü bu yeni ürün; üstün temizlik, güvenilir metot, zaman israfını azaltma ve önemli enerji tasarrufu sağlayan özelliklere sahiptir. Üstelik bu esnek makine yer ihtiyacı, kolay kullanım ve tasarım konusunda yeni standartları belirlemektedir. 

Alkali, nötr veya asitli malzeme kullanılan su bazlı parça temizliği; otomotiv imalatı ve ilgili tedarikçileri, tıbbi malzeme üretimi, talaşlı işlem, zımbalama, tel çekme veya kıvırma yapan mekanik atölyeler, hassas işleme ve optik sistemler gibi birçok sanayi dalında en fazla kullanılan tekniklerin arasındadır. Uygulama seviyeleri kaba seviyeden ortaya ve nihayetinde hassas temizliğe kadar çıkabilmektedir. Daha önceki Universal 81W’nun yerini alan Dürr Ecoclean’nin yeni EcoCWave sistemi, ileriye dönük modüler teknolojisi sayesinde bu uygulama yelpazesinin tamamını kapsamaktadır. Kapladığı alanın küçüklüğü sayesinde herhangi bir üretim işlemine rahatlıkla dahil edilebilir. Temizlik seviyesinin ve hammadde miktarının değişimine kolaylıkla uyum sağlayabilmesiyle de çok yönlülük sağlamakta, böylelikle kullanıcı yatırım güvencesinin tadını çıkarabilmektedir.

Akıllı teknoloji üstün temizlik kalitesi sağlar

Müşterinin belirttiği özelliklere göre EcoCWave’in iki veya üç yıkama tankı olabilmektedir. Dik durmaları için tasarlanan tanklar optimize akım geometrisine sahiptir. Sıradan su bazlı temizlik ekipmanlarında kullanılan alçak seviye montajlı köşeli tankların aksine, yuvarlak tankların tasarımı küçük parçaların ve pisliğin birikmesini engeller. Sonuç olarak, temizlik kalitesi geliştirilmiş ve temizleme sıvısının kullanılma süresi uzatılmıştır. Üstelik, her tankın kendine ait tam dolaşım filtreli sıvı dolaşımı mevcuttur. Temizleme ve durulama sıvıları doldurum ve boşaltım esnasında olduğu gibi, bypass aşamasında da filtrelenmektedir. Torba veya kartuş filtreleri kombin tarzı filtre yuvalarına yerleştirilebilir. Böylelikle sistemin filtreleme özellikleri, değişen temizlik ihtiyaçlarına hızlıca ve donanımda değişiklik yapmadan uyum sağlayabilir.

Geliştirilen performansa katkı yapan diğer bir unsur da çalışma haznesinde yer alan devridaim ünitesinin optimizasyonudur. Bu şekilde, sıvının ve mekanik temizleme parçalarının- örneğin ultrasonik ünitelerinin ve püskürtücü başlıklarının- ürüne tüm açılardan etkin bir şekilde ulaşabilmesini sağlar. Ayrıca, devridaim ünitesinin tasarımı sıvı sızıntılarını en aza indirgemektedir.

Daha hızlı işlemler maliyeti azaltır

EcoCWave’in tamamında kullanılan güçlü pompalar ve geniş çaplı borular, çalışma haznesi ile tankların doldurma ve boşaltma işlemlerini hızlandırmaktadır. Sonuç olarak, boşa geçen zaman ve birim başı temizlik maliyeti azaltılmış, üretilen ürün miktarı artırılmıştır. Bu gelişmelerden püskürtmeli temizleme işlemleri de faydalanmaktadır. Sayıları artırılan ve sıralanışları en iyi şekilde yapılan püskürtücü başlıkları daha etkili bir temizlik performansı ve dolayısıyla da, ağır kirleri çıkartırken bile daha kısa devir süreleri sağlamaktadır. Devir sürelerini daha da kısaltmak için, sıcak hava kurutmasına ek olarak vakumlu kurutma sistemi de geliştirilmiştir. 

Herhangi bir temizlik işiyle aynıdır

Değişken frekanslarda çalışan pompaların kullanımıyla, hacimsel akış hızı ihtiyaca göre ayarlanabilmektedir. Sonuç olarak da önemli enerji tasarrufları elde edilebilmektedir. Öte yandan, temizlik süreci müşterinin özel ihtiyaçlarına titizlikle uyarlanabilmektedir. Bu bağlamda, daldırma işlemleri esnasında çalışma haznesinde farklı dolum seviyeleri, örneğin kör delikli veya karmaşık geometriye sahip temizlik parçalarına uygun doldurma ve boşaltma devirleri için, tanımlanabilir. Önemli parça kısımlarında gerçekleşen yoğun bir sıvı değişimi, sistemin temizlik performansını önemli bir miktarda yükseltmektedir. Püskürtme işlemlerinde basıncını tamamen işlenen kısma özel olarak uyarlanabilir. Üstelik, püskürme basıncını kontrol etme kabiliyeti sayesinde, kullanılabilir temizlik ürünleri yelpazesi de genişlemektedir.

Durulama sıvısının sürekli yenilenmesi, makineye takılabilen bir Aquaclean sistemi sayesinde sağlanmaktadır. İlk yıkama tankındaki temizleme sıvısı, tamamen buharlaşma işleminde ortaya çıkan artık ısıyla ısıtılmaktadır. 

Ayarlanabilen parti hacmi esneklik saÄŸlar

EcoCWave’in 670 x 480 x 300 mm’ye kadar çıkan parti miktarları için tasarlanmış vakumlu bir çalışma haznesi bulunmaktadır. Alternatif olarak, makinenin kapladığı alan artırılmadan, 670 x 480 x 400 mm’lik tanklar için genişletilmiş bir çalışma haznesi de monte edilebilmektedir. Hacme göre ayarlanan parti miktarı birim başı maliyeti düşürmektedir.

İşlem görüntülemesiyle daha kolay çalışılır

Açıklamalı grafikler içeren yeni bir renkli ekrana sahip olması, EcoCWave’in kullanımını kolay, hızlı ve güvenilir kılmaktadır. Çalışma haznesinin sıvı seviyesi gibi çeşitli işlem bilgileri, makinenin içinde dahil olan işlem görüntüleme sistemi sayesinde gerçek zamanda aktarılmaktadır. Tüm önemli işlem parametrelerinin toplanması özelliği de (örneğin temizlik programları geliştirmek için) isteğe bağlı olarak kurulabilmektedir.

Alandan kazandıran ve değiştirilebilen dış tasarım 

Üstün performansının yanı sıra, Dürr Ecoclean’in mühendisleri sistemin kapladığı alanın küçültülmesine odaklanmışlardır. Böylelikle, iki tanklı ama sadece 1.8 m2 alan gerektiren bir makine ortaya çıkmıştır. Entegre bir yükleme sistemi ve her yanını kaplayan koruyucu bir katmana sahip EcoCWave’in şık bir dış görünümü vardır.

Dürr Ecoclean / Almanya