Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji LSR’nin gelişimi ve toz enjeksiyon kalıplama

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

LSR’nin gelişimi ve toz enjeksiyon kalıplama

 

Arburg 26-30 Eylül 2014 tarihlerinde Tayvan’da yapılacak Taipei Plas Fuarında iki ürününü sergileyecek. Fuarda Arburg Allrounder makinelerinin sıvı silikon (LSR) ve toz  materyaller gibi özel malzemelerin işlenmesindeki uzmanlığı ve performanslarını sergileyecek. Her iki alanda konusunda öncü olan Arburg, uygulama teknolojisi danışmanlığından özel donanımlı makinelere ve hızlı servise kadar müşterilerine kapsamlı tekliflerini sunuyor. 

LSR işlemede her şeyden önemli olan geri dönüşümsüz malzemeden atık içermeyen üretimdir. 700 kN sıkıştırma kuvveti ve bir boyut 290 enjeksiyon ünitesi ile hidrolik Allrounder 370 S tarafından gösterilecektir. Sergi açık bir soğuk yolluk sistemine sahip Rico tarafından sağlanan bir kalıp kullanır ve 50 saniyede dört şişe açacağı üretir. LSR dozajlama ünitesi Reinhardt-Technik basınçlı hava parçalarıyla kalıptan çıkarılabilen parçalardır.  

LSR: Tek bir kaynaktan uzmanlık ve enjeksiyon teknolojisi

Sıvı silikon yaklaşık 30 yıldır ve Arburg’un baştan LSR enjeksiyon kalıplama gelişiminde yer almıştır. Buna göre Arburg müşterilerine proses uzmanlığı ve özelleştirilebilir enjeksiyon teknolojisini sunuyor. Ekipman paketi çevre birimleri için bir LSR-silindirli modülü, altı adet uyarlanabilir, isteğe bağlı olarak genişletilebilir kalıp ısıtma devreleri ve çok sayıda ara yüzleri içerir. Böylece birçok çevre birimleri yanı sıra robotik sistemler özel semboller kullanılarak SELOGICA makine kontrol sisteminin dizisi programlama içine doğrudan entegre edilebilir. Gerektiği gibi bu özellikleri ile kombine edilebilir birçok yararlı seçenekleri vardır. Bu vakum ve kalıp darbe üniteleri, su akış anahtarları ve fırça ve kalıptan çıkarma cihazları için ara yüzler içerir.

Bu cihazlarla birlikte, Allrounder makineleri silikon parçalarının otomatik üretimi için komple LSR sistem çözümleri ile genişletilebilir. Bu alanda bir sistem tedarikçisi olarak, Arburg anahtar teslimi sistemlerin tam olarak uygulanması yoluyla kapsamlı danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Kombine: Toz ve montaj enjeksiyon kalıplama

Arburg Taipei Plas’ta bir metal anahtarlık üretimi montajı ile enjeksiyon kalıplama ile birlikte toz enjeksiyon kalıplamayı (PIM) etkileyici bir örnekle gösterecektir. Kuvvet ve boyutu 100 enjeksiyon ünitesini sıkma 500 kN sıkıştırma kuvveti ile bir uygun donanımlı hidrolik Allrounder 320 C Golden Edition, 45 saniyelik bir döngüsünde iki dönüşümsüz bağlantılı metal parçalar ile bir anahtarlık üretmektedir. 

Tam SELOGICA makine kontrol sistemi entegre edilmiş Multilift Select robotik sistemiyle güvenilir bir şekilde bitmiş kısmını çıkarır ve yavaşça aşağı ayarlar. Yüksek hassas sürgülü kalıp vakumu gözlemlenir ve kalıp sıcaklığı kontrolü toz işlenmesi için uyarlanmış özel bir sıcak akış sistemi ile düzenlenir. Örnek oldukça karmaşık parçalar plastik enjeksiyon kalıplama kullanılarak yüksek hacimli maliyet-etkin bir şekilde elde edilebilir olduğunu göstermektedir. İç dişli, dişli ve alttan kesme de mümkündür.

50 yıldır PIM sektöründe faaliyet

5 on yıldan fazla zamandır uzmanlığıyla sağladığı uzmanlık zenginliği Arburg’da mevcuttur. Bir sistem tedarikçisi olarak, Arburg düzgün bir üretim sürecini malzeme seçiminden sonuna kadar müşterilerine tam destek sunuyor. Aşağı ve yukarı üretim adımlarında malzeme hazırlama, ayrıştırma, sinterleme ve parça analizi gibi ayrı bir PIM laboratuarında modern ekipmanları mevcuttur.

PIM ekipman paketi tüm özellikleri içerir

Arburg enjeksiyon teknolojisi esnek üretimi için PIM üreticilerine, uygun teknolojiyi sunuyor. 

Modüler hidrolik, karma ve elektrikli Allrounder enjeksiyon kalıplama makineleri elle tek tek de üretim işleri için adapte edilebilir. PIM sektöründe, örneğin, enjeksiyon üniteleri özellikle geometri ve aşınma ve çok bileşenli teknoloji ekipman seçenekleri de mevcuttur ile ilgili PIM işleme uyarlanmıştır. Serbestçe programlanabilen SELOGICA kontrol sistemi, pozisyonı düzenlenmiş vida ve bütünleşmiş robot teknolojisi ile yüksek kalitede sonuçlar alınmasını sağlar. Son olarak, bu kadar yüksek kararlılık ve yeniden üretilebilirlik sayesinde enjeksiyon sıkıştırma ile kalıplama ve tahliyelerde görev yapar.

Temel toz işleme ekipmanları, tek bir pakette bir araya getirilmektedir. Standart donanım vakum cihazları ve SELOGICA özellik geliştirmeleri için son derece aşınmaya dayanıklı tasarımı ve özel olarak tasarlanmış dönüşü olmayan vana, genişletilmiş PIM nozulları pozisyon düzenlenmiş vida, ek nozul ısıtıcı devresinde, arabirimleri bir PIM silindir modülü içerir. Diğer seçeneklerde vakum cihazları, sistemleri ve robot ejektör veya çekirdek çekme yoluyla, enjeksiyon-sıkıştırma kalıplama fonksiyon içerir.

Arburg / AlmanyaÂ