Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Et ürünleri ambalaj gereksinimleri

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Et ürünleri ambalaj gereksinimleri

 

Et ürünleri üreticilerinin ambalaj gereksinimleri ürün yelpazesinin genişliği ve ürünlerin sevk edildiği marketlerin değişken taleplerinden dolayı çok geniş ve farklı ürünleri gerektirmektedir. Packaging Automation bir seri tabak kapatma makinesi ile et üreticilerinin bu ihtiyaçlarını desteklemektedir, her makine tüketicinin taleplerine göre yapılandırılabilmektedir. 

Birçok et ürünü üreticisi için paketlemede belirleyici faktörler  MAP - modifiye atmosferik paketleme veya SkinPAC yöntemi ile ürünün korunması ve sunumu olarak ortaya çıkmaktadır. PA firmasının düşük süratli (20 paket/dakika) makinelerinden en yüksek süratli (150 paket/dakika) makinelerine kadar bütün makineleri modifiye atmosferik paketleme imkanı sunmaktadır. Müşterilerimize gaz püskürtme (MAP-F) veya vakum gaz püskürtme (MAP-V) gibi bir seri modifiye atmosferik paketleme (MAP) seçenekleri yüksek oksijen gazı  kullanımı opsiyonu ile hem normal paketleme hem de yeni geliştirilen SkinPAC teknolojisi için sunulmaktadır. Her MAP tekniği farklıdır; mesela MAP-F hızlı fakat ürüne göre gaz karışımı açısından kısıtlamaları bulunmaktadır. MAP-V paketden havanın tümüyle çıkarılmasını içerir, MAP-F’e göre daha yavaş çalışmaktadır ancak paket içinde kalan gaz seviyesi çok düşük seviyelere (% 1’den az) indirilmektedir... paketlemede son gelişme ise yeni sunulan SkinPAC tekniği ile paketlemedir.

PA satın alma öncesinde müşterinin kendi ürünlerine bu tekniklerin her birinin sonuçlarını göstermek için makine testlerini önermektedir. Test olanakları sağlanmasının yanı sıra, PA gaz karıştırıcılarını için  kaynak temini yapıp ilgili cihazları tabak kapatma makinelerine bağlayabilmektedir. 

MAP kullanarak, müşteri ürünün rafta sunumunu geliştirebilir, söz konusu  kırmızı et ise ürünün kırmızı bir çiçek şeklinde sunumu sağlanabilmektedir, bu ise çoğunlukla  çok yüksek oksijen içeren gaz karışımı ile elde edilmektedir.  SkinPAC  sistemi ise, ikinci bir kılıf gibi son derece şeffaf bir bariyer film ile ürünün etrafında sıkıca sarar ve tepsinin yüzeyi ile bir sızdırmazlık oluşturur. Bu paketleme tipi taze etin sunumunu güzelleştirir ve koruma sağlar.

 PA’nın deneyimi tüm et ürünü işlemcilerinin en kritik gereksinimi ambalajlama hattının kapasitesi olduğunu göstermektedir  - makinenin hızı ve üretim duruşlarının minimumda tutulması ön plana çıkmaktadır . PA nın iş anlayışı kaliteli hizmet ve destek ile birlikte sektöre en hızlı makineler sağlamaya dayanmaktadır. 2 Sisters Gıda Grubu  tavuk ürünlerini mağaza zincirlerine yüksek oksijen seviyeli MAP ambalaj ile sevk etmek için anlaşmışıt, bu nedenle PA’ yı tedarikçisi olarak seçti. 2 Sisters Üretim Müdürü görüşünü “Packaging Automation çalışmak için profesyonel ve verimli bir firma olmaya devam etmekte. Onların hızlı cevap verme ve kısa zamanda makine tedariki yetenekleri var. Ben 20 yıldır onlarla çalışmaktayım ve onlar makine sipariş verirken benim birinci tercihim olmaya devam  ediyorlar. “

PA, sucuk, köfte ve hamburger ürünlerinin paketlemesi için Eclipse SL4 tipi makineler sevk etmektedir. Bu konuda Edwards Of Conwy firmasına tercihini SL4 den yana kullanmıştır. Bütün kapatma makineleri serisinde olduğu gibi SL4’de PA firmasının PowerdriveTM teknolojisine sahip olup tam elektrikli bir makinedir ve basınçlı hava kullanmadan çalışmaktadır. Bundan dolayı operasyonel maliyet olarak pnömatik çalışan makinelere oranla %98’lere varan tasarruflar sağlanabilmektedir. SL4 izdüşümü küçük olan bir makine olup dakikada 60 pakete kadar kapatma kapasitesine sahiptir. 

PA Revolotion serisi sayesinde West Midlands de John Cox ColdStroes firmasının folyo paket kapatma kapasitesi ciddi ölçüde artırılmıştır. Revolution piyasada bulunan en hızlı tek hatlı kapatma makinesi olup PA’nin PowerdriveTM tam elektrik teknolojisine sahiptir. Entegre çok akslı robotik hareket  kapların düzenli olarak girişten çıkışa kadar düzenli olarak akışını garanti etmektedir. Bu şekilde herhangi bir duraklama veya bekleme olmadan kaplar hatta yüklenip çalışma sağlanmakta ve kapasite 150 paket/dakika olarak gerçekleşmektedir. Kapatma kuvveti pnömatik sistemlere oranla %300 artırılmıştır, ancak PA’nin yeni teknolojisi sayesinde kapatma yapılırken kalıp kaldırma mekanizması devre dışı bırakılarak enerji tüketimi düşürülmektedir. Bu artırılmış kapama kuvveti John Cox firmasının folyo hatlarında kapatma kapasitesini geliştirmesine yardımcı olmuştur. 

John Cox COLDSTORE Genel Müdürü  Andrew Cox  “ben Revolution kapatma makinesinin performansı ve PA tarafından sağlanan hizmetden çok mutluyum . Satış öncesi aşamasından fabrikamızda montaj ve servis ekibi desteği ve takibi ile tüm süreç beklentilerimizin üzerinde başarılı idi . PA bizim güvenebileceğimiz kaliteli bir tedarikçi. Diğer bir ek avantaj ise Revolution makinesi gres ve diğer kontaminasyonlara rağmen düzenli olarak folyo kaplarda kapatma işlemini başarı ile yapmasıdır. Bununla birlikte arttırılmış kapatma hızı üretim hattımızın kapasitesini ciddi olarak arttırmıştır.”

Packaging Automation Ltd 

ÖzhanMAK

Özlem Özyapıcı