Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Dünyada yükselen bioplastikler

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Dünyada yükselen bioplastikler

 

Daha önce olduğu gibi bu yılın başarısı Düsseldorf’taki Interpack 2014 dünyanın en büyük ambalaj gösterisi ve uluslararası ticaret fuarlarının lideri olarak kabul edildi. 2.700 katılımcı ve 175 bin ziyaretçisiyle gelecek yıllar için güçlü konumunu muhafaza edecek gibi görünüyor. Buna ek olarak, burada tanıtılan yenilikler ve trendler gelecekte uluslararası ambalaj sektöründe büyük bir etkiye sahip olacaktır. Bioplastikler alanında yalnızca Alman uzmanların değil aynı zamanda yabancı hedef kitlenin üçte ikisinin dikkatini topladı. 

Yeşil plastikler: Ambalaj konusunun bir numarası

Fuar ziyaretçileri tarafından görüntülenen bioplastiklerde yalnızca aşama programlarına değil tema parkları ve panel tartışmalarına da yoğun ilgi odağı oldu. Özellikle Avrupa dışındaki ülkelerden gelen birçok ziyaretçi, çeşitli yeni buluşların sürdürülebilir şekilde üretildiğini ve pazarı geliştireceğini ve yakın gelecekteki yenilenebilir plastik ambalajları zaten önceden biliyordu. Interpack’da ticari ziyaretçileri kullanım açısından oldukça esneklik sağlayan ve buna ek olarak aynı zamanda özellikle çevresel olarak uyumlu olan çok katmanlı filmin tanıtımıyla ilk izlenimlerini verdi. Aynı ürün hattı aynı zamanda ana bileşeni selülöz olan tamamen biyobozunur ürünleri sunuyor. Boyutsal olarak stabil ambalaj alanında bioplastiklerden yapılan sürdürülebilir kahve kapsülleri ve kullanılan kapsüller için geri dönüşüm sistemleri sunuldu. 

Hindistan ve ABD’de geri dönüşüm

Doğayı koruma giderek büyüyen bir rol oynuyor ülkelerde bile henüz bu konudaki potansiyel tükenmiş değil. Örneğin, üç yıl boyunca Gesamtverband Kunststoffverarbeitende Industrie (Plastik İşleme Sanayicileri Derneği) ve ‘Röchling Vakfı’ “Hindistan Plastik İşlemecileri Organizasyonu ile Hindistan’ın büyük sanayi bölgelerinde plastik ambalaj sektöründeki ekonomik artışla ilgili işbirliğine gitmiştir. Ülke hala sürdürülebilir geri dönüşüm sistemlerinden yoksundur. Atıkların büyük bir miktarı okyanusa dökülüyor. Amaç Hint sınırlarının ötesinde mevcut sorunlu alanlar için daha fazla şeffaflık yaratmak ve uluslararası ambalaj üreticilerinden destek talep etmektir. Yeterli kaynaklara rağmen sürdürülebilir ambalajlama çözümleri Amerika Birleşik Devletleri gibi bir ülkede bile tanıtılacak. Ancak, tüketiciler, ABD’de biyoplastikleri ve daha az ambalaj atıklarını talep etme eğilimindedirler. 2009 ve 2013 yılları arasında, uluslararası biyoplastik sanayi cirosunda önemli bir artış oluşturdu. İçerdekiler teknik gelişmeleri yükselen ham petrol fiyatları ışığında işlenmemiş malzemeler için düşük piyasa fiyatlarına bağlıyorlar. Aynı zamanda, şu anda hala ciddi oranda gelişmemiş olan kompostlama için altyapı sistemlerinin, dünya çapında optimizasyonu tahmin ediliyor. Piyasada beklenen yeni ürünler, örneğin, fotokimyasal olarak parçalanabilen paletler veya şişme biyobozunur çöp torbalarıdır. Bu Interpack’da sunulan yeni gelişmelerin piyasada hakim olduğu görülecektir.

interpack.com Â