Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji 3D tabanlı robot teknolojisi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

3D tabanlı robot teknolojisi

 

Mitsubishi Electric, İsys Vision GmbH şirketi ile birlikte,  MELFA robotları tarafından uyarlanabilir kullanım sağlayan RoboView 3D stereo görme sistemini sundu. RoboView 3D sistemi, Mitsubishi Electric firmasının geliştirdiği yeni RV-4FM eklemli robotlarından birine entegre edilmişti.

İsys vision şirketinin geliştirdiği RoboView 3D, önceden tanımlanmış yolları değiştirmeye, odayı görmeye ve bağdaşık olarak hareket etmeye olanak sağlamıştır. RoboView 3D’nin en önemli bileşeni, kolayca yapılandırılabilir bir görüntü-işlem sistemi ile kompakt bir stereo görüş kamerasıdır.

Bununla birlikte, tutma veya dizme işlemleri gibi belirli hareket sıraları, robot kontrol birimi içerisinde öz uyarlamalı olacak şekilde tasarlanabilir ve önceden yakalanan bir ortama uyarlanabilir. Bir görüntü yakalanmadan önce, robot kontrolör kamera pozisyonunu görüş sistemine iletir. 

Bunun üzerine, nesne hizalamanın yanı sıra konumları ve boyutları robot sistem koordinatları olarak doğrudan hesaplanmaktadır. Örneğin, belirsizcesine birbirlerinin üstüne yığılı olan parçaların olduğu durumlar genellikle klasik 2D çözümlerini kendi sınırlarına zorlayacaktır. Mekânsal bilgi, konumları açıkça belirleyebilmek ve nesneleri tespit edebilmek için gereklidir. RoboView 3D, robotlara bu tür durumlarda bile doğru olarak parçaları tanımlamayı ve söz konusu parçaların bir iş istasyonundan diğerine aktarmalarını, saklamalarını veya sıralamalarını sağlamaktadır. SPS IPC Drives’da sunulan çözümde de, F serisinin yeni MELFA RV-4FM robotlarından birine uyarlanan stereo vizyon sistemi sergilenmiştir.

İsys Vision GmbH & Co. KG hakkında 

Freiburg merkezli isys vision şirketi, yirmi yılı aşkın süredir endüstriyel görüntü işleme uygulamalarına yönelik bir sistem entegratörü olarak makine vizyon pazarını şekillendirme konusunda etkin bir şekilde yardımcı olmuştur. 

isys vision, mekanik mühendislik firmalarına yönelik kontrol, konumlandırma ve denetim ile bağlantılı kompleks, yüksek hassasiyetli süreçlerin uygulanması ile ilgili olarak güvenilir bir ortak olarak kurulmuştur.

RoboView 3D ile şirket, endüstride kullanılmak üzere hem inovatif hem de pratik olan yeni bir teknoloji geliştirmiştir. 

İsys Vision sistemleri ve çözümleri tüm dünyada kullanılmaktadır. isys vision, görüntü işleme teknik bilgilerinin, yazılım geliştirme uzmanlığının ve yüksek düzeyde makine ve kontrol yeterliliğinin bir arada olduğu sürekli genişletilen benzersiz bir portföy sunmaktadır.

Mitsubishi Electric