Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Yenilikçi, yüksek verimli enjeksiyon teknolojisi ile WITTMANN BATTENFELD Chinaplas Şangay’da

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Yenilikçi, yüksek verimli enjeksiyon teknolojisi ile WITTMANN BATTENFELD Chinaplas Şangay’da

 

23-26 Nisan 2014 tarihlerinde BATTENFELD Asya Bölgesinin en büyük plastik fuarında ultra-modern bir enjeksiyon kalıplama makine ve süreçlerinin yanı sıra, plastik endüstrisi için yenilikçi otomasyon ve çevre donanımları sunacak.

Devam eden cazip büyüme oranları ve büyük potansiyeliyle otomasyon ve enjeksiyon teknolojisi için Asya pazarı, WITTMANN Grubu için özel ilgi uyandırıyor. WITTMANN Çin’in yerel talebini Kunshan’da yer alan kendi üretim tesisinde ürettiği robotlar ve çevresel ekipmanlarla sağlar. 

Bu yıl ki Chinaplas’ta, WITTMANN BATTENFELD, iki full elektrikli naşarılı PowerSeries ve enerji tasarruflu servo sürücü ile kanıtlanmış HM serisi makineleriyle her iki alanda da yetkinliğini gösterdi. 

HM Makinesinin işlevselliği HM 110/350 ServoPower 110t sıkma kuvvetiyle tıbbi teknoloji bileşeni üretirken gösterilecek, aslında PP bir insülin kalemi 48-kavite kalıpla Avustralya Hasco tarafından sağlanır. 

EcoPower 240/1330 üzerinde bulunan bir dahili bileşenle, Schaumform (Almanya) işbirliği ile yapılandırılmış köpük teknolojisi üretilecek. Bu uygulamada, WITTMANN BATTENFELD CELLMOULD® ve BFMOLD ® HiP yüksek kaliteli yüzeyiyle hafif yapılı köpük parçalarının üretimini sağlamak için açılış programı ile birleştirilir. Variothermic işlemi için gerekli olan sıcaklık kontrolü makinenin kontrol sistemi üzerinden doğrudan çalıştırılır. Plastikleştirici ünitesi enjektörler, gaz regülatörü ve gaz jeneratörü içeren makinenin tamamı WITTMANN BATTENFELD tarafından geliştirilip üretilmiştir. Bu teknoloji kullanılarak, önemli bir malzeme tasarrufu ve aynı zamanda parçalarda yüksek düzeyde bir boyutsal kararlılık elde edilebilir. Bu şekilde, aynı zamanda kuvvet ve çevrim süresi, sıkıştırma parçası, ağırlık azaltılması mümkün hale gelmiştir. Variothermic BFMOLD® uygulamasının kombine teknolojisi özel yüksek hassasiyetli açılış programı üretimin çekici, hafif, kaliteli parçalarla bitmesini sağlar. Makinede WITTMANN W822 robotu kullanılmıştır. 

Özellikle küçük ve mikro parçaların enjeksiyon kalıplamaları için tasarlanmış MICROPOWER, işlevselliği, tıp tekniği için yapılmış bir filtrenin üretimi ile gösterilecektir. Filtre 80μ sistemi ve 1,1 mg parça ağırlığıyla hem mühendislikte hem de mikro pompa ya da inhalatörlerde kullanılabilen POM’un mikro filtredir. 3-baskı levhası enjeksiyonu ile 2-kavite kalıp üretilir. Sergilenen makine, döner disk, çıkarılabilen parçaların kullanılması, görüntüleme ile entegre edilmiş kalite kontrol ve temiz oda modülü, temiz oda üretim hücresiyle tamamen entegre edilmiştir. ISO 14644-1’e göre 6.sınıf temiz hava ortamı sağlayan makinenin temiz-oda-uyumlu tasarım ve temiz oda modülü, tıbbi uygulamalar için idealdir. Parçalar enjeksiyon kalıplı, kalite denetimine tabidir ve temiz oda ortamında biriktirilebilir. 

WITTMANN otomasyonu ve çevresel ekipmanlar

Robotların ve enjeksiyon kalıp makinesine entegre edilmiş çevresel aparatların yanı sıra, WITTMANN BATENFELD robotlar ve çevresel aparatları geniş bir yelpazede sunacak. Sergilenen ürünler Kunshan üretim tesisinden gelecek. 

Otomasyon alanında, daha küçük enjeksiyon kalıplama makineleri için robotlar model W808 ve W818 de dahil olmak üzere ve teleskopik ekseni olan W818TS sergilenecek. Tabii ki, W828 robot modeli ayrıca 1,300 mm’e kadar bir menzile sahip ana taşıyıcı, doğrudan yerleştirilmiş muazzam yatay vuruş profili ile gösterilecek. Ayrıca yolluk toplama için ikinci bir ek, servo tahrikli dikey ekseni ile donatılmış aynı seri olan W828S modeli de sunulacak. W828 robot modelleri orta ölçekli sıkıştırma kuvveti aralığında püskürtme döküm makineleri için uygundur. 

Kurutucular arasında en çarpıcı modeli segmentli silindir kurutucu DRYMAX Aton F30’dur. Bu kurutucu nem giderici gevşek toplar ile doldurulmuş birçok ayrı odalardan oluşur. Yeni 3-ayarlı işlemi ile bağlantılı olarak, bu enerjinin etkin kullanımını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sabit bir çiğlenme noktasında sürekli bir kurutma işlemine sahiptir. Herhangi bir çevre koşulunda kurutucunun akıllı, otomatik adaptasyonu sayesinde, yaklaşık -40 ° C’de sabit çiğlenme noktasında bile istenmeyen kurutma koşullarına ulaşılabilir. Ayrıca, yerine petek tekerleklerin geleneksel kurutucu kullanımı gibi pahalı bir tekerlek değiştirmek zorunda kalmadan kurutucuyu düşük maliyetli değişimine izin vermektedir. WITTMANN segmentinde tekerlek kurutucular 30 m³ / h, 70 m³ / h ve 20 m³/h orta veriler için yaklaşık 60 kg / h’ye kadar kurutulacak olan plastik granüle bağlı olarak değişen kapasiteye sahiptirler. 

Sıcaklık kontrol alanında TEMPRO temel C90 ve TEMPRO C140 düşük maliyetli modellerinin yanı sıra son derece yüksek soğutma performansıyla öne çıkan TEMPRO plus C sıcaklık kontrolörü ve güçlü TEMPRO plus D serisinden bir cihaz ile birlikte gösterilecek. 

Ayrıca WITTMANN Chinaplas’da diğerleri arasında MAS değirmenleri MAS1 ve MAS2 ve eleksiz baskı granulator modelleri yanında Minor 2, Junior 3 ve Junior 2 Compact kırma yelpazesini sunacak. 

Taşıma sistemleri alanında Grup’un yetkinliği FEEDMAX B ve FEEDMAX S3 serisi malzeme yükleyici geniş bir yelpazesiyle ortaya çıkacaktır. Bu sağlam tasarım, bakım-kolaylığı ve kolay kullanım ile süreç güvenilirliğini birleştirdiği gibi FEEDMAX S3 Primus, kapsamlı bir şekilde açıklayıcı ekrana sahip.

Ölçüm ekipmanı alanında, hacimsel DOSIMAX besleyici ve gravimetrik GRAVIMAX B 14 blender gösterilecek. GRAVIMAX B 14 blender daha önceki GMX 14V’in başarılı modelinin gelişmiş bir başka modelidir. Ölçüm paslanmaz çelikten yapılmış, aşınmaya karşı dirençli valf, yüksek hassasiyet ile gerçekleştirilir.

WITTMANN