Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Avrupa Parlamentosu (ENVI Komitesi) biyobozunur ve kompostlaştırılabilir plastik torbaları oyladı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Avrupa Parlamentosu (ENVI Komitesi) biyobozunur ve kompostlaştırılabilir plastik torbaları oyladı

 

Mart ayında Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi Avrupa’da hafif plastik torba tüketimini azaltmak için atılan kararlı adımlara verdiği desteği açıkça dile getirdi. Europen Bioplastics oy sonuçlarını ve biyolojik olarak parçalanabilen ve kompostlaştırılabilir plastik taşıyıcı torbalar üzerindeki yeni hükümleri destekler. 

European Bioplastics Yönetim Kurulu Başkanı François de Bie “Biyolojik olarak parçalanabilen ve kompostlaştırılabilir plastik torbaların AB genelinde gelişmiş biyo atık toplama yapılabileceği konusunda önemli katkılar sağlayan kabul hükümlerini görmekten çok mutluluk duyduk. EN13432 uyumlu biyobozunur poşetler üye devletlerin biyo atıklarının depolamadan organik geri dönüşüme aktarmayla depolamalarını azaltmak için üye devletler yardım edebilir. Şimdi Parlamento tarafından alınan hükümleri desteklemek için Avrupa Birliği Konseyi’ne biyobozunur plastik torbaların topluma sunduğu değerini tanımlıyoruz. 

Rapor herhangi bir önlem kapsamında ve gelişerek yerine geçen biyolojik olarak parçalanabilen ve kompostlaştırılabilir çanta ile çok hafif taşıyıcı torbaları (10 Mikronun altında) muaf tutar. Ayrıca Biyo atıkların ayrı toplanması ile Üye Devletler biyolojik fiyatı azaltmak için ve yüzde 50 oranında kompostlaştırılabilir hafif taşıyıcı torbalara izin verir.   

European bioplastics

Almanya