Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Plastik torbaların geleceği ve biyobozunur torbalar

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Plastik torbaların geleceği ve biyobozunur torbalar

Endüstri uzmanları, AB’nin politika yapıcıları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Avrupa Bioplastikleri “Avrupa’da hafif plastik torbaların geleceği” konuları tartışma panelinde biyoplastiklerin özellikleri ve biyolojik olarak parçalanabilen çift kullanımlı plastik poşetlerin gelişiminin AB’de kaynak verimliliği ve düşük çöp için önemli bir katkı sağladığını doğruladı.  

Avrupa Biyoplastikleri Başkanı, François de Bie, Komisyon’un önerisi ve Avrupa’da plastik torbalar için geleceği yorumladı: “Komisyon ile aynı fikirdeyiz ve gerçekten de Avrupa’da hafif plastik torba tüketiminde bir azalma olması gerektiğine inanıyoruz. Ancak, biz de geleneksel fosil tabanlı hafif plastik torbalar için geçerli ve kolay temin edilebilen alternatiflerini tanımanın önemli olduğuna inanıyoruz. Biyobozunur plastik torbalar EN 13432 standardı ile uyumlu önlemlerle üye ülkelerde muaf tutulması gerektiğini hafif plastik torba tüketimiyle mücadele etmeye izin verdi.”

Biyobozunur plastik torbalar için bir muafiyet fikri 10 Mart Çevre Kurulunda oylanacak olması nedeniyle önerisi üzerine Avrupa Parlamentosu raporunda, onu değişikliklerinde böyle bir muafiyeti önerdi co-host MEP Elisabetta Gardini’ye tarafından kabul edildi. Ayrıca co-host MEP Judith Merkies biyobozunur poşet Üye Devletler için çevre yükünü düşürebilirsiniz bu onun değişikliklerden biri olarak kabul etti.

Ayrıca panel tartışması yer alarak, Marianne Muller, Komisyonun Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm biriminde Politika Görevlisi, daha ayrıntılı olarak komisyon önerisini açıkladı. Joan Marc Simon, Sıfır Atık Avrupa Direktörü ki plastik torba tüketimi önemli ölçüde azalmasını sağlamak için AB Üye Devletleri tarafından iddialı önlemler çağrısında bulundu.

Tartışma biyobozunur plastik torbalar Avrupa’da plastik poşetin geleceği konusunda herhangi bir tartışmanın önemli bileşenleri olduğunu doğruladı. Bunlar dairesel, yeşil ekonomi ve çift kullanımlı fonksiyonlara doğru hareket ederken dağıtıp azaltmak ve AB atık yönetimini geliştirmeye yardımcı olmayı kolaylaştıracaktır. 

European Bioplastics 

Almanya