Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji PET geri dönüşümünde maliyet tasarrufu

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

PET geri dönüşümünde maliyet tasarrufu

 

Nordson BKG ™ CrystallCut ® Sistemi PET, soğutma ve ısıtmada tasarruf sağlayarak maliyeti verimli ve düzgün kullanır. 

PET için kristalizasyon işlemi tane küçültmede erimiş polimerin termal enerji kullanan bir entegre sistemiyle amorf malzemenin yığılmasından kaynaklanan sorunları ortadan kaldırır ve esasen Nordson BKG ™’ye göre, bileşik veya geri dönüşüm için enerji maliyetini azaltır.

CrystallCut ®, patentli tane küçültme işleminden sonra PET, soğutulur ve kristalizasyon için yeniden ısıtma ihtiyacı ortadan kaldırır. Sualtı tane küçültme, kurutma ve kristalize etmeyi kapsayan entegre bir sistemde yetersiz kristalizasyon ve amorf malzemenin aşırı seviyelerinden kaynaklanan üretim ve kalite sorunlarını önlemek, süreç boyunca malzeme sıcaklıklarının hassas kontrolü için tasarlanmıştır. CrystallCut sistemin enerji verimliliğiyle gerçek ticari tesislere dayalı Nordson BKG ™ tarafından belirtilen örneklere göre, PET şişe geri dönüşümü bir ekstrüzyon hattı için tipik bir PET reçine tesisi için yıllık enerji maliyetlerinin 3 milyon Euroda yaklaşık 200 bin Euro tasarruf edebilirsiniz. (Grafikte görüldüğü gibi)

Nordson BKG ™ Müdürü Ralf Simon “CrystallCut sistemi özellikle PET’in düşen fiyatları gibi PET polimerizasyonu ve geri dönüşüm maliyetlerinde önemli bir rahatlama sağlar” dedi. “Buna ek olarak sistem içeriden kristalleşme malzemesi içinde kalan ısı enerjisi kullanır. Malzemenin yeniden eritilmesi için daha düşük enerji maliyetleri ile sonuçlanan geliştirilmiş bir kristal yapı elde edilir. Bu konveyör orta ve kısa hızlarda kalıp başı ve kurutucuları eriyik işleme ısısını muhafaza anahtarlarıdır. Titreşimli konveyör üzerinde kurutma makinesinden çıkan granüllerin ısıları 150-160 ° C aralığında bir sıcaklıkta bulunmaktadır. Bu granülleri sürekli hareket halinde tutar, termal enerjinin bir düzgün dağılımını oluşturur ve granüllerin birbirine yapışmasını engeller. İşlemin tamamlanmasından sonra granüller, yaklaşık 180°C’lik bir sıcaklığa sahip % 40’ı kristalleşmiş ve katı halde polikondensasyon (SSP) olarak doğrudan aktarılır.

Enerji maliyeti tasarrufu ve amorf PET topaklanmayı önlemeye ek olarak, CrystallCut sistemi hemen hemen tozsuz bir ürün elde eder ve geleneksel işlem ile karşılaştırıldığında % 8 kütle yoğunluğunu arttırır. 

CrystallCut ® Sistemi ile sağlanan enerji tasarrufu ile elde maliyetler

12 cent / kWh ortalama enerji maliyetini varsayıldığında, Nordson BKG ™ CrystallCut sistemi kadar 125 kWh enerji tasarrufu sağlayıp modern PET polimerizasyon tesisinde başına 15 euro olduğunu tahmin ediyor. Böyle bir tesisten günde 600 ton üretim kapasitesi elde edebilirsiniz bu da günlük tasarrufun 9.000 euro ve yılda 3.200.000 euro tutarına ulaşır. Bu da 26 gigawatt saatlik veya 26.000 megavat saatlük yıllık enerji tasarrufu anlamına gelir.  

Nordson BKG ™ tarafından işaret edilen bir başka örnek / saat 1,500 kg ‘lik bir oranda PET şişeyi geri kazanan bir çekme hattının olmasıdır. CrystallCut sistemi ile ulaşılabilir tasarruf 180 kWh, yada 1,4/ kg sent daha fazladır. 365/24 operasyonda yılda 190.000 euro eşittir. 

Nordson  / USA