Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Robot kontrolü

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Robot kontrolü

 

iQ platform kontrolörlerin özellikleri 

İQ Platform: iQ Platform bütün Mitsubishi Electric otomasyon disiplinlerini benzersiz bir modüler PAC ( Programlanabilir Otomasyon Kontrolörü, PLC’den üstün sistemler için kullanılır.) ‘nde toplar. iQ Platform CNC, Motion, Robot ve ardışık (Sequence) uygulamaları tek bir rackte toplayabilen TEK PAC’tır. Teknolojisini ünlü Mitsubishi Q Serisi Otomasyon Platformundan alan iQ Platformun sırrı, CPU’ lar arası yüksek hızlı haberleşmeyi olası kılan modüller arası bus bağlantıdır. 4 CPU ‘ yu bir araya getirebilen iQ Platform anlık haberleşme hızıyla çok yönlü sistemler için idealdir.

Yüksek hızlı haberleşme; hızlı tepki süresi

Çoklu CPU’lar arası yüksek hızlı haberleşme Giriş/Çıkış proses zamanlarını önemli ölçüde azaltır

Yüksek veri kapasitesi

Robot ve kontrolör arası 8192 giriş noktası ve 8192 çıkış noktasına yükseltilmiştir. Bu özellik , sistemin daha büyük ve komplex programları kontrol etmesini sağlar.

Giriş/Çıkış sayısı: 8192/8192B Uzaktan bağlantılılı Giriş/Çıkış: 256/256 CC-Link haberleşme istasyonlu ( 4 İstasyon, 1 x) : 126/126 CC-Link haberleşme istasyonlu (4 İstasyon, 8 x)  : 894/894

Azaltılmış kablolama ve ünite sayısı

Sistem maliyeti , kablosuz sistemlerin kullanılması , giriş çıkış ve network ünitelelerin kaldırılması ile azalır.

CPU’ lar arası direkt haberleşme

Direkt haberleşme; Robot CPU’ları arası belleğin paylaşılıp aralarında veri read ve write layabilmelerini sağlar. Robotları arası veri transferinin hızlanması ile robotların daha detaylı ve koordine kontrol edilebilmeleri sağlanır.

Birden fazla robotun toplu yönetimi

Ana CPU’ ya bağlananan bir bilgisayar, kontrolör ağındaki robotlara erişebilir. Bu özellik, hattaki robotların denetimine kolaylık sağlar.

Giriş/Çıkış üniteleri arasında direkt kontrol (1)

CPU ve Giriş/Çıkış üniteleri arasında data yazılma ve okunmayı sağlar. Bu özellik tepki süresini azaltır; dolayısıyla hat devir süresini azaltır.

Paylaşılan bellek opsiyonları

Sahada izleme ve bakım operasyonlarının tek bir Operatör Paneliyle yapılabilmesini sağlar.

Mitsubishi Operatör Paneli ( GOT) ile teaching box kullanmadan robot kontrolü yapılabilir. Robot pozisyonunu, hata bilgilerini ve diğer verileri GOT üzerinden rahatlıkla izlenilebilir.

Robottan direkt olarak alınabilen veriler:

-Hatalar, DeÄŸiÅŸken deÄŸerleri ve program bilgisi

-Robot durumu ( Hız, Pozisyon vs.)

-Bakım bilgisi (Kalan batarya ömrü, yağ ömrü vs.)

-Servo verisi(Yük faktörü, akım değerler vs.)

GOT (Mitsubishi Operatör Paneli) bağlantısı

Ekranın üstündeki USB arayüzünden robot programı ve parametrelerini değiştirebilmenizi sağlar. PLC’siz programda oynayabilme endüstri standartlarına nazaran, daha gelişmiş fonksiyonalite ve esneklik sağlar.

GOT backup / sistem geri yükleme fonksiyonları

Robot verileri dıştan bir PC’ ye gerek duymadan operatör paneli üzerine takılan bir CF karta veya USB bellekte saklanabilir. BU özellik pil kaybı  veya robot arızası gibi durumlarda veri kaybını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca periyodik olarak da aldırılabilen veri yedekleme, üstün bir bakım kolaylığı sağlar. 

Lojik kontrolörüne direkt yürütme fonksiyonu

Robotlar PLC program diliyle kolaylıkla kontrol edilebilir. Sistem operasyonu tek bir PLC ile kontrol edileebilir. Bu özellik kontrolörün direkt olarak sistem özellikleri değiştirebilmesine olanak sağlar. 

Mitsubishi