Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji KHS ClearLine 2014 Alman Tasarım Ödülü’ni kazandı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

KHS ClearLine 2014 Alman Tasarım Ödülü’ni kazandı

 

KHS ClearLine makine tasarım 2014 Alman Tasarım Ödülü’ne Endüstriyel Ürün ve Malzeme kategorisinde olağanüstü tasarım kalitesi için özel bir ödül kazandı. Almanya içinde ve dışında oldukça saygın bir yere sahip olan Alman Tasarım Ödülü Alman Tasarım Konseyi tarafından yılda bir kez düzenlenir. 60 yıldır Alman tasarım kalıbının yüzüne yardımcı olur. Toplamda 1900 başvuru 2014 Alman Tasarım Ödülü komitesine teslim edildi ve ticaret, eğitim ve bilim alanlarından 30 tasarım uzmanı tarafından değerlendirildi. 

Alman Tasarım Ödülü normalden daha sıra dışı ödül kazanan KHS ‘ClearLine sistemi bireysel ürünler sunmaktadır. KHS GmbH Ürün Stratejisi Michael Schlegel; “ClearLine KHS görsel KHS ‘hattı uzmanlığını vurgulayan, bir içecek dolum ve ambalajlama sisteminin tüm makineleri kapsayan bir tasarım konseptidir.” dedi. KHS GmbH ClearLine proje yöneticisi Thomas Berger,  “ClearLine projeyi hayata geçirmeden önce makinelerin tam bir analizini gerçekleştirdi. Fonksiyon ve tasarım konusunda ikna edici bir sonuç elde etmek için büyük detaya gittik. 2014 Alman Tasarım Ödülü kazanmamız bizim çabamızın değerli olduğunu onaylamıştır. Gelecekte mevcut makine ve tüm yeni KHS gelişmeler ClearLine makine tasarımında temin edilecektir” şeklinde açıkladı. 

KHS makinelerinin standart ClearLine tasarımını geliştirirken tamamen farklı, estetik dokunsal ve ergonomik spesifikasyonlarıyla tanıştığı bir tasarım üretimine bağlıydı. Odak noktasında fonksiyonların basitleştirilmesi ve netliğini artırmak, bakım ve temizlik çabalarını azaltmak, hijyenik tasarımı optimize edip ve şeffaflığı artırmak için parça sayısının azaltılması da vardı. 

KHS ClearLine ilk Drinktec 2013, içecek ve sıvı gıda endüstrisi için dünyanın önde gelen ticaret fuarında tüm çeşitli yönleri ile sunuldu. KHS standında sergilenen yeni gelişmelerde tüm makine operasyonları ve görsellerle ilgili ClearLine makine tasarım özellikleri mevcuttu. 

ClearLine tasarım kavramının bir özelliği İnsan Makine Arayüzü ya da HMI olarak bilinen yeni bir makine işletim sistemidir. Fraunhofer IAO Enstitüsü ile işbirliği içinde geliştirilen işletim ünitesi farklı geçmişlere ve niteliklere sahip insanların ihtiyaçlarının ve gereksinimlerinin karşılanması öngörülerek tasarlanmıştır. Rol tabanlı kontrol ve makine ve üretim hatlarının izlenmesi şimdi aynı donanım ve yazılım ile tek bir arayüz üzerinde birleştirilmiştir. Sonuç, basit düğmeler, renkli grafikler, kolay hatırlanan simgeler ve interaktif kullanım talimatları kullanmak isteyen kullanıcı-dostu bir makine operatörüdür. Kavramı da kolayca anlaşılabilir ve işlemleri kolayca yeni operatörler tarafından kavrandı. ClearLine çalışma konsepti çok sayıda ödül, kazandı: iF ürün tasarım ödülü ve iF gold ödülü.

Thomas Detemple, ClearLine gelişiminde ergon3Design ve KHS ortağı Müdürü, “Bir makinenin ve hattının özelliklerini anlamak için özel bir dikkat harcadık. Böylece tekrar kullanıcı dostu artırılması ve aynı zamanda KHS ‘yüksek teknoloji standartlarını karşılayan bir tasarım ürettik ve insanların çalışmaktan mutlu oldukları bir atmosfer yarattık. Makinenin dokunsal yönlerini gelince, ClearLine tüm KHS makinelerde aynı kolları kullanır. Böylece tasarım dış görünüş kasten seçilmiş basit, bastırılmış renk düzeni ile tutarlı bazı bileşenleri hep böyle aynı aydınlatma ve özel renkler olarak dahil edilir. Burada ana unsur hep aynı yükseklikte makineyi çevreleyen gri bir şerit olduğudur. Dr-Ing. Matthias Niemeyer, KHS GmbH CEO’su / Baş Teknik Sorumlusu, açıklıyor. “Yazısı için paslanmaz çelik ve beyaz, koyu gri ve gümüş kombinasyonu, değer hissi yaratan makinenin yenilikçi tasarımının altını çizen net bir tasarım vardır ve şeffaflık için yapar. Odak ürün üzerinde olduğundan bu kombinasyon daha kaliteli duruyor ve tasarımı da fonksiyonel yönlerini bütünleştiriyor. Nötr gri rengi ayrıca müşteri logoları için mükemmel bir arka plan sağlar. ClearLine tasarım felsefesini uygulayarak, içecek endüstrisi için dolum ve paketleme teknolojisi dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olarak bir kez daha teknoloji ve hizmette ilk tercihi olma vizyonunu aydınlatıyoruz. “