Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Avrupa’nın en büyük kalıp imalatçısı, kalıp imalatı için Delcam yazılımlarını öneriyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Avrupa’nın en büyük kalıp imalatçısı, kalıp imalatı için Delcam yazılımlarını öneriyor

 

Avrupa’nın en büyük kalıp imalat şirketi Simoldes Group, kalıp imalatında, standart olarak, Delcam’ın PowerSHAPE’ini, CAD yazılımlarını ve PowerMILL CAM’I kullanmaktadır. 

Delcam Yazılımları, Simoldes Group’un bünyesindeki şirketlerin üretimdeki başarılarını önemli bir şekilde arttırmıştır. Örneğin; Simoldes Group’un bünyesindeki şirketlerden biri olan IMA’nın Üretim Müdürü Fernando Loureiro: PowerShape ve PowerMILL yazılımlarını almamızın şirket başarısındaki en önemli etken olduğundan şüphem yok.” demiştir.

Simoldes Group; 1959’larda Portekiz’de tek bir binayla başlayan mütevazı bir başlangıçtan;  yedi ülkede 4,000 çalışan ile otuzdan fazla ülkeyle ihracat yapan çok uluslu büyük bir şirkete dönüşmüştür. Şimdi, Avrupa’nın en büyük kalıp tasarımcısıdır. Simoldes ’in ana ofis ve binası Portekiz’dedir ve dünya çapında bir kuruluş olmak için daha fazla ülkeye açılmak istemektedir.

Simoldes, bugün, Portekiz’de yedi, Arjantin’de ve Almanya’da bir üretim firmasından; aynı zamanda da beş ACS(Gelişmiş Müşteri Hizmeti) ofisinden oluşmaktadır.  Bu ACS ofisleri de iki tarafa da katkıda bulunan dokuz ayrı şirketten oluşmaktadır. Simoldes, otomotiv ve motosiklet sektörlerini hedeflemiştir. Bunun yanı sıra da; ev eşyaları, elektronik eşyalar, malzeme taşıma ve ambalaj malzemesi endüstrilerine de kalıplar üretir. Şirket ağırlıklı olarak 2-5 metre aralığında değişen büyük CNC makineleri kullanır ve 2D delme işleminden 5 eksenli kaba işleme ve yüzey taşlamaya kadar her seçeneği barındırır.

Simoldes’in tipik bir projesi araba kapısı iç tarafıdır. Bu ürünün imalat sürecinin tamamlanabilmesi için birçok parçanın sorunsuz bir şekilde birbirine uyması gerekmektedir. Şirket, aynı zamanda, araç içi eğlence sistemleri için lastik conta kalıpları, cam paneller ve son derece detaylı hoparlör ızgaraları da üretir.

IMA’nın CADCAM yöneticisi João Vieira, bu karmaşıklığın Simoldes Group için hiçbir zorluk teşkil etmediğini “Delcam yazılımımızla gelen; entegrasyon, standartlaştırma, hassas finişleme programları, makineleri koruyan sorunsuz programlar olduğu için gayet düşük maliyetli bir çözümümüz var.” şeklinde belirtir.

Simoldes Group’un bir başka şirketi MDA’da CAM programlayıcısı olan Rui Ramos: “Burada, Simoldes Group’ta, her şeyi mümkün olduğunca hızlı ve etkileyici şekilde yapmak gibi bir felsefemiz var. PowerMILL de bunu yapmamıza olanak sağlıyor. Günlük işlerimde en çok ihtiyaç duyduğum işlemler için PowerMILL ’de makrolar oluşturabiliyorum. Bir PowerMILL kullanıcısı olarak benim için önemli olan şey bilgisayarda programladığım her şeyin tezgâhta ilk defada sorunsuz bir şekilde çalışıyor olması. PowerMILL bana özgüven veren strateji ve simülasyon araçları sunuyor.

IMA’nın Üretim Müdürü Fernando Loureiro da elektrotlara ihtiyaç duyulduğunda PowerMILL ve PowerSHAPE’in önemini şöyle ifade etmiştir. “Simoldes Group olarak biz, daha fazla parçayı daha hızlı ve efektif şekilde üretmek için elimizden geldiğince makineleşmeye çalışıyoruz. PowerSHAPE’i aldığımızda, elektrot üretmek için gerekli olan süre önemli ölçüde azaldı. Önceden, elektrot modellemesinde çalışan onlarca insan vardı; şimdi ise sadece bir kişi var. Modelleme daha hızlı, EDM sürecinde daha az bilgi gerektiriyor ve elde ettiğimiz bilginin kalitesi de çok yüksek.”

“Açıkçası, programda hiç hata yok. Elektrot oluşum hızı şahane ve arızalar çok az sayıya indirgenmiş.

“Paletlemeyi de uygulamaya koyduk böylece bir defada çok fazla sayıda elektrot işleyebiliyoruz. Şimdi, daha küçük çelik parçaların paletlemesine de başlayacağız. PowerSHAPE ve PowerMILL’ı almamız, işlemeye ayrılan süreci azaltmadaki başarımızın anahtarıdır ve bundan hiç şüphem yok.

Simoldes’in Delcam ile olan ilişkisi sorulduğunda, Mr. Vieria: “ Biz ortağız. Ortaklık sadece yazılımın lisansını almaktan ibaret değildir; aynı zamanda, şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş çözümlerin geliştirilmesi de demektir. Ki bu ihtiyaçlar da, büyük ve küçük kalıplar üretmek için farklı projelerle çalışmaya yetecek kadar esneklik gerektirebilir.”

Mr. Vieria: “ Delcam çözümleri ile hem kendimiz hem de müşterilerimiz için çok daha iyi çözümler sunabiliyoruz.” diye eklemiştir.