Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji MIREX MT teknolojisiyle Cast film ve levha hatlarındaki parlatma ve soğutma silindirleri, modern CNC makinelerinin hassasiyet ve otomasyon düzeyi ile buluşuyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

MIREX MT teknolojisiyle Cast film ve levha hatlarındaki parlatma ve soğutma silindirleri, modern CNC makinelerinin hassasiyet ve otomasyon düzeyi ile buluşuyor

 

Modern CNC imalat makinelerindeki hassasiyet ve üst düzey otomasyondan ilham alan Reifenhäuser Cast Sheet Coating, tekrar edilebilirlik ve sürdürülebilirlik açısından tüm son teknolojili parlatma ve soğutma silindirlerinin çok ötesinde bir performans sergileyen yeni bir parlatma ve soğutma silindir teknolojisi olan MIREX MT’yi geliştirdi. Patent aşamasındaki bu yeni parlatma ve soğutma silindiri teknolojisi piyasada modern dijital tekniği sofistike makine mühendisliğiyle bir araya getiren ilk ve tek sistem olarak öne çıkıyor. 

MIREX MT ürün hattı film üreticilerine parlatma sıkıştırma silindiri  için 10 kat daha hassas bir ayar imkanı sunuyor. Diğer parlatma ve soğutma silindirlerinin aksine MIREX MT’deki sıkıştırma (nip) ayarı üretim esnasında bile üretim durdurulmaksızın tamamen otomatik olarak gerçekleştirilebiliyor.  Geçmişte sıkıştırma biriminin deneme yanılma yoluyla doğru bir şekilde ayarlanabilmesi için üretim hattının durdurulması gerekiyordu. Tek bir düğmeye basarak çalıştırılan MIREX MT’de ayarlanan veriler %100 tekrar edilebilirdir.

Bu üst düzey otomasyon film kalitesinde ve üretim maliyetlerinde olumlu etki yaratmaktadır. Büyük genişliklerde kalınlık profilinin aynı olması sayesinde üreticiler filmlerde daha yüksek hassasiyete ulaşırken ham maddeden de tasarruf etmektedir.  Otomatik ayar sayesinde eskiden ihtiyaç duyulan zamanın çeyreği kadar bir sürede kurulum tamamlanmaktadır. Üretim koşullarına bağlı olarak atık miktarı %75’e kadar azaltılabilmektedir. 

Yeni MIREX MT teknolojisi sürdürebilirlik açısından da piyasadaki diğer tüm parlatma ve soğutma silindirlerini geride bırakmaktadır.  Hidrolik sistemler tamamen kaldırıldığından, Reifenhäuser Cast Sheet Coating tarafından geliştirilen parlatma ve soğutma silindiri temiz oda üretimi için uygundur.  Film üreticileri üç nedenle enerji tasarrufu sağlayabilecektir: hidrolik pompa gerektirmeyen kesintisiz çalışma;  merdane tahriklerinin artan verimliliği; enerji tüketmeden sıkıştırma silindirlerinin  ayarı.

Sorumlu Geliştirme Mühendisi Helmut Meyer şunları söylüyor:  “Parlatma ve soğutma silindirleri ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun.  MIREX MT ile mevcut son teknolojiyi kökünden değiştirerek farklı bir yaklaşım benimsedik.  Cesaretimizin karşılığını aldık: eskiden yeni parlatma ve soğutma silindirlerinin hassasiyet, otomasyon ve üretim maliyetlerini azaltma açısından nasıl geliştirilebileceğini hayal dahi etmek zordu.”

MIREX MT silindir açıklık ve sıkıştırma ayarı sistemlerini bir araya getirerek mekatronik bir tahrik ünitesi oluşturmaktadır.  İlk parlatma silindirinin açısal konumu bir X-Y ayar cihazı kullanılarak 30 derece değiştirilebilmektedir.  Merdanenin her iki tarafına yerleştirilen ayrı tahrikler ilk iki merdanenin akslarını çaprazlamasını sağlamaktadır. Bu, film kalınlık profilinin film eni boyunca aynı olması için bir ön şarttır. Reifenhäuser Cast Sheet Coating, çok sayıda düşük boşluklu planet dişli kutusunu servomotor ve torsiyon mukavemetli kaplinlerle bir araya getirerek mevcut merdane tahriklerini optimize etmiştir.

MIREX MT uygulama, film kalınlığı ve üretim kapasitesine göre üç ayrı tasarıma sahiptir: Akıllı, Standart ve Yüksek Kalite. 

• Akılı: Daha basit uygulamalar (PS/PP) ve saatte maksimum 1200 kgs ile düşük ila orta randıman

• Standart:  Saatte 1000 ila 3000 kgs arasında değişen üç aşamalı orta ila yüksek kapasite.

• Yüksek Kalite: Randıman, hız ve farklı film kalınlıkları ve film özelikleri açısından özel uygulamalara yönelik yüksek performans.

Reifenhäuser Cast Sheet Coating yeni MIREX MT parlatma ve soğutma silindirini ilk kez 2013 yılı Ekim ayında Düsseldorf’taki K fuarında tanıtmıştır. 

MIREX MT’nin parlatma sıkıştırma birimi üretim esnasında tek düğmeye basarak ayarlanabilmektedir. Ayar hassasiyeti geçmişte kullanılan parlatma ve soğutma silindirlerine göre 10 kat arttırılmıştır.

Reifenhäuser Cast Sheet Coating, patent aşamasında olan yeni MIREX MT teknolojisi ile parlatma ve soğutma silindirlerini güncel imalat makinelerinin hassasiyet ve otomasyon düzeyiyle buluşturmuştur.