Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Ütüleme ekipmanlı blown film hatları

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Ütüleme ekipmanlı blown film hatları

 

Reifenhäuser Kiefel Extrusion, piyasadaki diğer tüm sistemlere göre blown filmin daha verimli ve daha fazla enerji tasarrufu elde edilerek düzleştirilmesini sağlayan yeni bir patentli teknoloji geliştirmiştir. 

Modern yüksek hızlı converting ve baskı sistemleriyle ilgili azami performans potansiyelini karşılamak üzere geliştirilen bu teknolojiyle, geliştirilmiş film düzlüğü kalitesi sayesinde  artık pratikte de blown film üretim kademesini takip eden converting ve baskı kademelerinde de maksimum üretim hızlarına ulaşılabilmektedir. 

Sektörde şimdiye kadar uzun yıllardır kullanımda olan blown film düzleştirme teknolojisi Reifenhäuser Kiefel Extrusion tarafından daha verimli ve maliyet etkin yöntemlerle daha yüksek kalitede düz filmler elde etmek üzere yeniden tasarlanmıştır. Geçmişte düzleştirme üniteleri sadece sarıcının ön tarafına yerleştirilirdi.

EVOLUTION ULTRA FLAT ise kule üstünde, çekicinin sıkıştırma merdanesi (nip roll) düzeneği ile ve yön değiştirici merdane arasına düzleştirme için en uygun işleme koşulları sağlanabilecek noktaya kurulmuştur.  O noktada henüz yumuşak ve sıcak olan film, bu aşamada hala tam olarak kristalleştirilmediğinden germe yoluyla düzleştirme önemli ölçüde iyileştirilmektedir. 

Germe miktarı farklı hız ve ısı kontrolü için tasarlanan ısıtma ve soğutma merdaneleri ile ayarlanabilmektedir. Böylece üreticiler işlemi farklı son ürün ihtiyaçlarına göre uyarlayabilmekte ve film dokusunun sarkmasını önleyebilmektedir. Sonuç, yüksek hızda ve daha az atık üreterek daha hızlı ve kolay bir dönüştürme işlemidir. 

Üreticiler ayrıca düzleştirme ünitesinin yeni konumundan enerji tasarrufu açısından da faydalanmaktadır. Film sıcaklığının burada hala 50 santigrat derecenin üstünde olmasından dolayı, bu doğal ısı germe işlemi için kullanılabilmektedir.  Dolayısıyla bir sonraki süreçte filmin tekrar ısıtılmasına gerek kalmamaktadır. Ayrıca düzleştirme ve sarma sistemleri arasındaki uzaklığın daha fazla olması sayesinde film enerji tüketilmeden de soğutulabilmektedir.   Bu enerji verimliliği üreticilerin yılda binlerce Euro tasarruf etmelerini sağlamaktadır.  EVOLUTION ULTRA FLAT için söz konusu olan yatırım maliyeti geçmişte kullanılan sistemlere göre daha düşük olduğundan bu tasarruf potansiyeli üretimin ilk gününden itibaren gerçekleştirilmektedir. 

EVOLUTION ULTRA FLAT tüm yeni EVOLUTION hatlarının modelleri için mevcuttur.