Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Gıda ambalajlarında kullanılan ileri teknoloji filmler

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Gıda ambalajlarında kullanılan ileri teknoloji filmler

 

Kalenobel olarak özellikle dondurma ambalajı üretiminde geçtiğimiz aylarda yaptığımız yatırımla Avrupa’da ilk sıraya yükseldik. Bu anlamda gıda ambalajı yapıları üzerinde sürekli olarak inovasyon projeleri üretilmekte olan firmamızda, son yıllarda geliştirilen projelerimizden bazıları;

Oksidasyon önleyici margarin ve tereyağı ambalajları: Kompozitin oksijene ve yağa karşı koruyucu özelliğinin kaplama malzemesi olan polimerlere yüklenildiği bu ambalaj yapımızda, sargı içerisine giren margarin veya tereyağı shelf-life süresi boyunca sararmadan ve tat değişikliğine uğramadan paketlendiği günkü tazeliğini koruyabilmektedir.

Çikolata için yağa bariyerli kornet kılıfları: Kornet kılıfının içerisine alınan çikolatanın yağının ambalaj dışına migrasyonunun önlenmesi için yapılan özel polimer kaplamaları ile oluşturulan bir ambalaj yapımızdır.

Aseptik süt ve meyve suyu ambalajları: İçine giren ürün için bir yıl ve üzeri raf ömrü vermekte olduğumuz bu 6 katlı laminatlarımız, bobinden dolum yapabilen tüm üniversal aseptik dolum makinelerinde dolum yapılabilme özelliğine sahip bulunmaktadır.

Gıdaya uygun ambalajların özellikleri

Gıda ambalajlarının, gıdaların üretiminden tüketimine kadar olan süreç içerisinde gıdanın uygun koşullarda saklanılmasını sağlayarak dışarıdan gelebilecek çeşitli             kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel kirlilik ve kontaminasyonları engellemesi gereklidir. Bu ambalajların gıdanın raf ömrü süresince öngörülen limitler dahilinde                 oksijen, nem ve aroma bariyerini sağlaması ve gıda tazeliğini muhafaza etmesi ve ayrıca ambalajı oluşturan materyallerin mutlaka insan sağlığına uygun ambalaj materyallerinden seçilmesi (FDA’ya uygunluk belgeli materyaller ) ve üretimlerinin HCCP  hijyen standartlarında yapılması gereklidir.        

Ambalaj sektörünün büyük çoğunluğunu gıda ambalajları kapsıyor. Bu durumda gıda ambalajları için geliştirilmiş olan ileri teknoloji filmlerin ambalaj sektörüne özellikle son yıllarda polimer ve nanoteknolojik gelişimlerin de katkısı ile bariyer özellikleri maksimum seviyeye çıkartılmış gıda ambalajı filmleri, ambalajlanan gıdaların raf ömürlerini (shelf-life) uzatma konusunda büyük görevler üstlenmektedir. Bunların yanı sıra bu teknolojik gelişmeler sonucunda özellikle PLA bazlı biyolojik polimerlerden üretilen ambalaj film yapıları ambalaj atıklarının çevresel kirlenmeyi önleyici ve hatta bu atıkların kendiliğinden kompost (gübre) haline dönüşebilmesini sağlayıcı özellikler kazanmasına sebep olmaktadır.

Kalenobel