Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Robotların üretimdeki avantajı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Robotların üretimdeki avantajı

 

Plastik kullanımının ülkemizde yaygın bir yeri mevcuttur. Özellikle Yurtdışı menşeli markalar için parça üretimi ve tedariği konusunda yoğun bir üretim talebi bulunmaktadır. Bu durum, yüksek miktarda ve zamanında, aynı zamanda da istenen kalitede üretimi gerektirmektedir. 

Robot ve otomasyon sektöründe dünyaca tanınmış bir marka olan CLAWROBOT firması yolluk ve parça alma prosesleri için özel olarak tasarladığı robotları siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunmuştur. 

Üretiminizdeki otomasyon ve robotik ürünlerin payını artırdığınızda fabrikanızda ne değişir? 

Robot ve otomasyon ürünleri, önceden programlayabildiğiniz, çalışma kapasitesi ve hızı belli olan ve bundan dolayı da öngörülü olarak üretim planı yapabilme kolaylığı sağlatmaktadır. Robot teknolojiileri ve otomasyon; özellikle tekrarlı üretim süreçlerinin otomatikleştirilmesine, insandan bağımsız veya az insan yardımıyla yürütülebilmesine olanak sağlamaktadır. Robotun çalışma hızı ve üretim kapasitesi kalite standartlarını karşılayabilmek adına zaman ölçümü yapmaya olanak tanımaktadır. Bu şekilde, iş tamamlama tarihinizi daha iyi ön görebilirsiniz ve bu sayede kolaylıkla planlanabilir bir üretim stratejisi oluşturabilirsiniz.  

İş kazası ve meslek hastalığı riskleri azalır.  

Plastik enjeksiyon sektöründe makine yanında çalışılan bölge, hidrolik sistemin olduğu, sıcak ve polimer malzeme buharının bulunduğu ortamdır. Parça alımı esnasında, operatör bu etkenlere maruz kalmaktadır. Bu da meslek hastalığı ve iş kazası risklerine yol açmaktadır. İş kazası ve meslek hastalığının işverene yükümlülüğü yasalarımızda ağırlaştırılmıştır. Robotik ve otomasyon sayesinde insanlar tehlikeli işlerden uzaklaştırılarak, daha sağlıklı ve güvenli işlerde çalıştırılabilirler. 

Kalitede artış elde edilir ve sürekli kalite kontrolün uygulanmasına olanak sağlar. 

Robotik ve otomasyon ürünlerine geçtiğinizde, enjeksiyon makinesinden alınan parçalarda el ile kavrama ve tutma kaynaklı izler bulunmaz. Robota entegre edilebilecek ileri teknolojiler sayesinde, parça istifleme esnasında kalite kontrole yönelik uygulamaların otomatik olarak yapılması mümkün hale gelir ve istenilen özelliklere uymayan parçalar ilk elemede diğerlerinden ayrılabilir. Bu da güvenilir bir kalite güvence sistemi oluşturmada etkili rol oynar.  Sena Makina olarak, tüm yukarıdaki avantajlara istinaden, üretim süreçlerinizi otomatikleştirme konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. 

Ahmet BALİ                            

SENA Makine Â