Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Otomasyon konsepti

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Otomasyon konsepti

 

Dünya pazarlarına girerken rekabetin başlangıç noktalarından biri, düşük maliyet, yüksek teknoloji ve üretim süreçlerinde uzmanlaşmış vasıflı işgücüdür.

Artık ürünler yüksek teknoloji süreçleriyle üretilmek zorundadır, çünkü Ürünü icat etmenin ötesinde üretimin, maliyet ve zaman avantajına büyük ihtiyacı vardır.

Otomasyon konsepti ile üretim süresini kısaltmak, işgücü verimliliğini artırmak, imalat maliyetlerini kısmak gibi üreticilerin dikkat kesildiği konularda hızlı, çarpıcı sonuçlar elde etmek mümkün.

İşletme maliyetlerini düşürmek, işletmenizin üretim dışındaki zaman kayıplarını ve tamir bakım harcamalarından tasarrufla,  fayda / maliyet dengesinin işletmeniz lehine çalışmasını sağlamaktır.

Otomasyon konsepti, yüksek teknolojinin en etkin kullanımını, üretkenliği artırmanın anahtarı olarak gören kuruluşlara mevcut üretim işlemlerini daha verimli kılacak farklı çözümler getirir. 

Ayrıca; devreye alma ve yeni ürün geliştirme çevrimlerini kısaltarak pazarda hızla kalkışa geçme açısından avantaj sağlar. 

Ürünlerinizi ülkemizde ve Dünya pazarlarında eşzamanlı olarak seri üretip, bu ürünler ile yeni filizlenen pazarlardan önemli bir pay elde edebilir, bunun yanında etkin lokomotif sektörlere düşük maliyetlerle faydalı ürünler geliştirebilirsiniz. 

Böylece, firmanızı iyi kâr bırakan işlerde tutarken kilitlendiğiniz hedefte mükemmel sonucu elde etmenize  fırsat verir.

Yani bir açıdan Global ekonomide yüksek kalite ve düşük maliyet olmadan rekabetin hatta yaşamanın dahi mümkün olmadığını biliyoruz. Daha az emek, daha az ekipman, daha az zaman ve daha az harcama ile daha kaliteli ve daha fazla üretebilmeyi, müşterilerinin asıl beklentilerine daha çok yaklaşmayı arzu edenler için Otomasyon konsepti büyük fırsatlar sunmaktadır.

Sofistike veya yetersiz ekipmanlar kullanmak yerine, çok kısa sürede tüm sürecin açık bir şekilde kontrol edilebileceği bir yapıya geçmek, firmalara değer katacak,  ürünlerinin özellikleri daha belirgin olarak öne çıkacak ve firmalara büyük kazançlar sağlayacaktır.

Firmaları dünya standartlarına götürecek tek yol,  teknoloji ile bütünleşip Otomasyon konseptine geçiş yapmaktır. Firmalar, geleceğe daha üstün özellikteki ürünleriyle, küresel rekabet yolunda büyük ilerleme sağlayacaklardır.

Otomasyon konsepti Firmalara, donanımlı, bilgili, sosyal sorumluluk taşıyan, müşterilerinin beklentilerine çabuk cevap verebilen, hatta bu beklentileri müşterisinden önce sezerek kalite standartları yüksek, daha fonksiyonel ürün ve hizmetleri kullanıma sunabilen değerler katacaktır. 

Firmalar, Müşteri / piyasa oryantasyonuna daha çok önem verecek ve bu sayede kimi ürünleri stoklarında bulundurarak, ürünlerin teslim süresini sürekli olarak bir öncekinden daha aşağı çekebilecek, satınalma taahhüdü veren müşterilerinin siparişlerini çekim takvimine bağlı olarak alabilmeleri yönünde  gerekli organizasyonları yapma esnekliği kazanacaktırlar.

Böylece, Küçük miktarlarda ve daha sık “just in time” sevkiyat ile daha az stokla çalışmanın yolunu açabilir, finansmanı iyi dengeleyebilirler.

Ali Vardarlı 

Mühendislik Grubu