Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji ENGEL e-motion 30 TL ile yelpazesini genişletiyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

ENGEL e-motion 30 TL ile yelpazesini genişletiyor

 

Tam elektrikli, yüksek hassasiyetli ve kolonsuz özellik

ENGEL tam elektrikli e-motion plastik enjeksiyon makineleri yelpazesini, 30 ton kapama kuvvetindeki kolonsuz özellikli makine ile genişletti. Yeni ENGEL e-motion 30 TL yüksek hassasiyet ve enerji verimliliğinin yanı sıra hafifliği ve kompakt tasarımı ile de ön plana çıkmaktadır, böylelikle hassas optik parça ve elektronik bileşen üretiminde yeni bir dünya standardı ortaya koydu.

ENGEL, 12 yıldan uzun bir süredir düşük kapama kuvveti alanı için kolonsuz özellikli, tam elektrikli plastik enjeksiyon makineleri imal etmektedir. Makine konsepti serinin genişlemesiyle birlikte büyük bir ilerleme kaydetmiştir. ENGEL victory ve ENGEL e-victory serilerinde sattığı 60.000’den fazla makineden gelen deneyim ve kapsamlı analizlerden elde edilen sonuçlar, makine bileşenlerinin mekanik özelliklerinin optimizasyonuna ve aynı zamanda yeni makinenin ağırlığının azaltılmasına ön ayak olmuştur.

ENGEL e-motion 30 TL’nin getirdiği en çarpıcı yenilik bu makinenin çift makine çerçevesi yerine, yeni bir tür “akıllı” çerçeve konseptine sahip olmasıdır. Bu özellik çok yüksek bir silindir paralelliğinin yanı sıra kapama kuvvetinin kalıp sabitleme silindirinin üzerinde eşit dağılımını da temin etmektedir. Bakım gerektirmeyen krank mekanizmasına sahip üç noktalı manivela, bir saniyeden daha kısa bir sürede kuru devreleri mümkün kılan bir servomotorla çalışmaktadır.

Servoelektrik enjeksiyon ve kalıp yüksekliği ayarı hareket eden sabitleme silindirine monte edilmiştir. Bütün ENGEL e-motion makinelerde olduğu gibi temel hareketler servoelektriklidir, bu da paralel hareketlerin senkronize edilmesini mümkün hale getirmektedir. 

Enjeksiyon söz konusu olduğunda ENGEL e-motion 30 TL saniyede 800 mm’lik bir enjeksiyon hızına sahip, sabit sıralı enjeksiyon birimi 50 ile donatılmıştır. Standart olarak üç vida çapı mevcuttur: D15, D18 ve D20. 

Optik lensler ve elektronik bileşenler 

Sadece üç metrelik uzunluğuyla yeni tam elektrikli kolonsuz özellikli makine üretimde alandan önemli ölçüde tasarruf sağlayan oldukça kompakt bir tasarım sunar. Ayrıca kolonsuz teknolojisi sayesinde normalde kalıp büyüklüğünün gerektireceğinden daha küçük bir makine kullanmak pek çok uygulamada mümkündür. Rot çubukları olmadan kalıp sabitleme silindirleri kısmına kadar kullanılabilir. Kolonsuz teknolojisi kalıp değiştirimini kolaylaştırmakta ve yan taraftan tutulabildiği için otomasyonu hızlandırmaktadır. 

Yüksek hassasiyet, verimlilik ve esneklik sunan ENGEL e-motion 30 TL, yüksek kalitede optik parça ve mobil cihazlarda kullanılan bağlantı parçası gibi elektronik parçaların üretiminde idealdir. Aynı zamanda yeni kolonsuz özellikli makinenin yüksek performans düzeyi düşük bir kapama kuvveti gerektiren diğer parçaların üreticileri için de avantajlar sunmaktadır. 

Düsseldorf’ta gerçekleşen K ticaret fuarında ENGEL, ilk kez bir ENGEL e-motion 30 TL kullanarak 60 pinli levhadan levhaya bağlayıcı üretti. Bu uygulama çok büyük bir hassasiyet gerektirmektedir; pinler arasındaki aralık sadece 0.5 mm’dir. 

Engel Enjeksiyon