Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Gelecek nesil tam – elektrikli enjeksiyon şişirme makinesi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Gelecek nesil tam – elektrikli enjeksiyon şişirme makinesi

 

Uniloy Milacron tam elektrikli makinelere  K 2010’dan beri kendilerini adadılar. K 2013‘de de bunun olumlu sonuçları sergilenmektedir.

Üç yıl önceki standımızda dünya premiyeri ve dünyada ilk ardışık ko-ekstrüzyon teknolojisi ile UMA12 SeCo2 EnergiaZero™ sizleri tanıştırmıştık. 

Şimdi UMIB 100 EnergiaZero™ tam elektrikli enjeksiyon şişirme makinesinin yepyeni modeli karşınızda. HDPE 50 ml oval şişe üreten 12 - gözlü kalıp ile sergilenecek ve çalışacak. 

Enjeksiyon şişirme makineleri birkaç mililitreden bir litreye kadar konteyner üretimi için enjeksiyon kalitesinde bir şişe boynu oluşturmak, boyutsal doğruluk, müthiş estetik ve çapaksız ürün üretirken tercih edilen bir teknolojidir. Bu özelliklerle, enjeksiyon şişirme makineleri kozmetik ve ilaç kapları üretimi için ideal teknolojidir.

Pazar lideri olmak için yeni tasarım.

Yeni UMIB 100 EnergiaZero ™ mengene alanını optimize amacıyla yeniden tasarlandı. Mengene mekanizması hareketi her mengene için birer servo motor kullanılarak basitleştirilmiştir – kısacası enjeksiyon ve üfleme ayrı ayrı servo motor ile hareket etmektedir. Ayrıca daha iyi erişilebilirlik ve daha kolay bakım sağlanır.

Diğer açıdan bakıldığında, tasarımı denenmiş ve Uniloy Milacron kavramına sadık olarak tüm mekanik parçalar mengene alanının altında yer almaktadır. Bu nedenle üretim alanı parçacıklar, yağlama malzemesi veya diğer yabancı maddelerle kontamine olmamaktadır. Bu tasarım aynı zamanda kalıp alanına “temiz ortam” üretimi için gereken laminer akış cihazlarını uygulamayı kolaylaştırmaktadır. 

Toplam kapama gücü 100 metrik ton, 686 mm tetik(itici) uzunluğu ve 152 mm bir açılış mesafesi ile bu yeni model Uniloy Milacron portföyündeki mevcut hibrid modeli UMIB 85H özelliklerini aşmaktadır. Tam elektrik modellerinin geleneksel olanlara oranla daha pahalı olduğu ortak anlayışa rağmen, yeni UMIB 100 EnergiaZero ™ ‘nin fiyatı UMIB 85H ile son derece yakındır.

EnergiaZero ™ konsepti : minimum elektrik tüketimi ve diğer avantajları.

Bilindiği gibi elektrik tüketimindeki önemli bir azalma hidrolik pompanın ortadan kaldırılması ile sağlanmaktadır. Ancak buna ek olarak, UMIB 100 EnergiaZero ™ de bulunan servo motorlar mengene hareketinin kinetik enerjisini elektrik güç haline dönüştürebilir - bazı gelişmiş hibrid otomobillerde de aynı şekildedir. Formula 1 yarış arabalarındaki Kinetik Enerji Geri Kazanım Sistemi ( KERS ) gibi örneklenmektedir.

Servo motorlar hassas kontrolü aynı zamanda mengene kısmen açılma özelliğini de mümkün kılar; eğer üretilen ürün taşıyıcılar üzerindeki dönüşü sırasında tam mengene açılış gerektirmiyorsa, mengene açılması bir ara konuma sınırlı olabilir – bu şekilde hem çevrim zamanı hem enerji kazancı olmaktadır.

Ayrıca dikkate değer bir özellik UMIB 100 EnergiaZero™’nin son derece düşük gürültü seviyesidir. Bu özellik enjeksiyon şişirme teknolojisini ilaç konteyner üretimi için “temiz oda” ortamında kullanıldığında önem arz etmektedir.

Çalıştırması kolay : yeni kullanıcı arabirimi.

UMIB 100 EnergiaZero™ yeni bir 17” dokunmatik ekran arayüzü ve görselleştirme için gelişmiş yazılım ile donatılmıştır. Geniş ekran yüzeyi, açıklamalar yerine simgeler ve modern akıllı telefonlardan esinlenerek bir navigasyon kavramını kullanarak operatör ve makine arasındaki diyaloğu kolaylaştırmaktadır.

Tanımlama araçları hataların basit ve hızlı belirlenmesi için geliştirilmiştir: kılavuzlara veya şemalara danışmaya gerek kalmadan ekran üzerinden sorun giderme ve değişen parametrelerine ait net mesajlar iletmektedir.

Uniloy Milacron tek istasyonlu tam elektrikli makine modelini tanıtıyor 

UMS 20E.S

Uniloy Milacron Almanya fabrikasında geliştirmiş tam elektrikli makine serisine yeni bir model eklendi - UMS 20E.S. Makine mengenesi tamamen açık ve erişilebilir durumdadır. Mengene sıkması aynı anda merkezden itmeli, sapma oluşturmayan,  güç aktarımı doğrudan tahrikli sürücü ile kontrol eden makas kollarıyla yapmaktadır. Artık kalıp kapalı iken – kilitleme anında güç sarf etmemektedir. 

Sergide çalışan makine tek gözlü kalıp ile seviye çizgisi dahil olmak üzere 12 lt istiflenebilir BM konteyner üretimi yapacaktır. Hammadde ve enerji kullanımını en aza indirgemek amacıyla, kısa çevrim süresinde en yüksek ürün kalitesi elde etmek için, makine çeşitli opsiyonlarla donatılmıştır; entegre ikinci istasyon soğutma sistemi, garanti edilmiş çapak alma – kulp çapağı dahil, PWDS ve tüm hareketleri için kapalı devre bilgi iletişim sistemi ile donatılmıştır. 

Elektrik tüketimi makine çalışırken ölçülerek B & R kontrol ünitemizde görüntülenecektir. Hidrolik makinelere kıyasla %30-40 bir enerji tasarrufu beklenmektedir. Bu tahmin Uniloy Milacron Almanya makineleri tarafından yapılan mevcut tüm elektrik makineleri ölçümlerine dayanarak yapılan gerçekçi bir değerdir.

Entegre kontrol kabini ekstruderin altında olduğundan makine yerleşimi küçük bir alandadır. Aynı zamanda makine alanlarına erişim kolay ve operatörler için güvenlidir.

Makineye ilave edilmiş aksesuarlar arasında Delta delik test cihazı ve ağırlık ölçüm istasyonu, Eisbär üfleme havası soğutma sistemi bulunmaktadır. 

Teknik detaylar: UMS 20E.S

• Kalıp uzunluğu maks . 470 / *520 mm(*Kalıp 50 mm plakayı aştığı durumda)

• Kalıp genişliği , max .660 mm

• Kalıp derinliği , maks . 2 x 130 mm

• Adaptör plakalar 2 x 30 mm

• Daylight açılma 320 mm

• Kapama kuvveti 200 kN

Milacron LLC plastik işleme teknolojilerinin bir lider üreticisidir . Uniloy Milacron Almanya, İtalya ve ABD, Ferromatik (enjeksiyon makineleri), Cincinnati (ekstrüzyon), DME (kalıp teknolojileri) , Kalıp Master (sıcak yolluk) ve Cimcool(metal işleme sıvıları teknolojileri) Milacron LLC şemsiyesi altında birlik halindedir.

Özhan Makine