Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Akdeniz ürünleri için terazi verim artışı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Akdeniz ürünleri için terazi verim artışı

 

Ishida Avrupa’dan beş başlı terazi kurulumu, Avrupa’nın lider zeytin ve Akdeniz ürünleri tedarikçi ve dağıtıcısı Ansolive’in verimine yardımcı oldu.

Şirket yakın zamanda Avrupa’da ürünleri için artan taleplerini karşılamak üzere Ans, Belçika’daki yeni üretim tesisine beş yeni otomatik hat  ekledi. Bu dolum yapılan kap oranının günde 30 binden 60 bine çıkmasını sağladı. Zaten orijinal fabrika yedi yarı otomatik hatlarda üretim yapmaktaydı.

Her otomatik hat başında, zeytin, biber ve kurutulmuş domates gibi ürünlerin beş 16-kafalı Ishida CCW-RS terazileri  bir kemer asansör ile taşınmaktadır. Bu tek ürün ve iki karışımlı uygulamalarda (örneğin zeytin ve biber ya da zeytin ve beyaz peynir gibi) taşıma ve hijyenik WP ‘su geçirmez’ inşaat üretimi aralarında hızlı ve kolayca temizlenebilir.

Ürün tartıldıktan sonra gerekli üretim kapasitesine bağlı olarak bir ya da iki plastik kap içine boşaltılır, otomatik olarak her bir terazi altında sunulmaktadır. Kaplar daha sonra yağ veya sos eklemek için bir sıvı dolgu altından geçerek ve malzemelerin doğal tazeliğini korumak için koruyucu  atmosfer (MAP) tekniğiyle kapatılır. Kapalı kaplar, kapak makinesinden geçer ve lazer yazıcı ile kapaklar üzerine üretim kodu girildikten sonra etiketlenir.

Paketleme işlemi sonunda, kaplar otomatik olarak yığılır ve daha sonra bir soğuk depo odasına yerleştirilir ardından paletleme alanına taşınarak karton kutulara yerleştirilirler.

Eğer her iki kapda aynı anda doldurulursa hat başına dakikada 60 kap yapar. 

Ansolive kurucusu Muzaffer Öztürk, “Yeni otomatik hatlarımız sayesinde, üretim kapasitemiz büyük oranda artmıştır,” diyor. 

“Eski sitede, günde 30 bin kap doldurabiliyorduk. Bugün beş otomatik hattımızla 60 bin kap dolum kapasitesine sahibiz ve eğer iki vardiya olarak çalışırsak 120 bin kap yapar. Bu, hala eski hatlarda üretim yapan 30 bin paketin üzerinde”.

Beş başlı Aalst Ishida’nın Belçika merkezli distribütörü BRN, tarafından temin ve monte edildi. Ansolive, yüksek hızlarda çalıştırmaya ideal olan 16-kafa modelini seçti ve böylece büyük üretimde verim sağlandı. 

Öztürk doğruluyor: “Yıllar içinde, Akdeniz ürünleri birçok tedarikçileri ziyaret ettim. Bu nedenle hizmetin mükemmel olduğunu ve Ishida yüksek performanslı makinelerinin malzemelerini biliyordum. Satın aldıktan sonra bile yirmi yıl boyunca yine yedek parça alabilirsiniz.”

Sözleşme imzalanmadan önce, BRN gerekli ürünlere özel tartı aletleri için kapsamlı testler yapılmaktadır. Yükleme iki gün, ardından bir hafta da testler sürdü. 

Makinelerden sorumlu altı Ansolive çalışanıda BRN’de kendi ana dillerinde iki haftalık yoğun eğitim aldı. 

Öztürk satış sonrası hizmetten memnun: “Başlangıç olarak, neredeyse çok büyük sorunlarımız vardı. Makineleri tüm fonksiyonları ile tanımıyorduk ve elbette başında bazı sorular oldu ama BRN hemen her durumda bize yardım etti.” 

Ansolive şu anda ek paketleme hatlarının otomasyon içine bakıyor.

Ishida/İngiltere