Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Geleceğin gıda ambalajı plastik

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Geleceğin gıda ambalajı plastik

 

RPC, İtalyan gıda uzmanı Citres Spa ile işbirliği içinde, turşu, pesti ve soslar, yeni polipropilen kavanozlarda ürünlerinin tedarikine öncülük ediyor. 

Kuzey Avrupa’da cirosunun önemli bir odak noktası ile Citres Spa bir süre için sınırlı ve bazı durumlarda yerine devreye getirilmesi gereken,  gıda servisinde mutfaklarda cam kullanımı yasaklandı. Piyasalardaki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ekolojik, güvenli ve hafif kavanoz geliştirdi. 

Ürünlerin tazeliğini ve özgünlüğünü korurken şirket bu nedenle, 36 aya kadar varan uzun raf ömrü, hafiflik, geri dönüşüm ve kolay açılması için gereksinimleri karşılayan bir çözüm geliştirmek için RPC ile çalıştı. 

RPC kavanozun tümünde çok katmanlı PP / EVOH / PP yapı özelliği pastörizedir ve uzun ortam raf ömrü sağlamak için sterilizedir. 

Citres Spa bugün 2300g ve 3700g boyutlarda, kapları pastörizasyon işlemi sırasında deforme olmamasını sağlar, kendi özel gelişmiş dolum teknolojisi sayesinde özellikle tüm bu ek faydalara sahip ambalaj ürünleri sunan tek İtalyan şirketidir.

RPC’nin en geniş kavanozunu kullanarak Citres Spa hem perakende hem de gıda sektörü için ürün tedarik etmektedir. RPC, pesto ve soslar için 100g (Klasik Kavanoz), zeytin için 2400 g (termik ultra), dilimlenmiş enginar ve kuru domates ve dilimlenmiş ve doğranmış sebze çeşitleri için 3800 g (Amgall) sağlamaktadır. Kavanoz RPC Halstead’den gelen kapaklarla RPC Corby ve RPC Kutenholz tarafından üretilmektedir.

Citres Spa İtalya’nın önde gelen süpermarket listelerinin her iki müşterilerinin de yeni ambalaja karşı reaksiyonlarının son derece pozitif olduğunu söylüyor. 

İtalya Citres Spa Satış Müdürü Angelo Mis “Tek seferde salamura ve petrol ürünleri için Pazar nerdeyse hiç yenilik görmemiş biz buna öncülük ediyor ve neler başarabileceğimizi gösteriyoruz” diyor. 

“Sonuçlar zaten çok iyi olmuştur ve bize daha yeni tanıtımlarımız ile ürünlerimizi ve tariflerimiz geliştirmemizi sağlamıştır. RPC bu projenin başarısında önemli bir rol oynamıştır.” 

Yine de, şirket daha da ambalajlarını geliştirmek için planlarının olduğunu ekliyor:

“Amacımız şimdi tenekenin yerini almak çünkü güvenlik ve patriklik açısından bizim gereksinimlerimizi karşılamıyor.”

RPC/İngiltere