Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Ambalaj Filmleri: Maksimuma düşürmek - piyasa ihtiyaçları ve yanıtlar

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Ambalaj Filmleri: Maksimuma düşürmek - piyasa ihtiyaçları ve yanıtlar

 

Günümüzün yaşam tarzı, kaliteli ürünler, sürdürülebilir gelişme ve rahatlık gerektirmektedir. Ambalajlama olmadan yaşam tarzımız oldukça farklı görünürdü. Anne – babalarımızın ve büyükanne ve büyükbabalarımızın tamamen farklı deneyimlerinden sonra endüstri uluslarında taze ürünlerin bulunması şimdiden normal görülmektedir.   

Ambalajlamanın işlevleri çeşitlidir: Tedarikçinin fabrikasında ambalaj, kolay işlenebilir olmalı ve ambalajlı ürün tüketilene kadar tüm dağıtım zinciri boyunca ürünü korumalıdır. Ürün koruması, beklenen yaşam süresi ve de çevresel etkiler ürünün kendisi için uygun hale getirilmiş olmalıdır. Kalite güvence altına alınmış olmalıdır ve tüm ambalajlama şekilleri için tüketici güvenliği bir zorunluluktur. Bu temel işlevlerin yanında modern ambalajlama malzemeleri çevreyle uyumlu olmalıdırlar ve ürün pazarlamasının ayrılmaz bir parçasıdırlar. Son olarak tüketiciler özel bir markaya karar verirken aynı zamanda ürünün hayatı kolaylaştırmasına da karar verirler. 

Sürdürülebilir bir toplumda ambalajlama aynı zamanda üç temel noktaya odaklanır: Çevre, Sosyal yönler ve Ekonomi. Ambalajlama / paketleme malzemeleri gerekenden daha fazla kaynağı korumalıdırlar; örneğin, kötü koruma ya da korumasızlıktan dolayı atık gıdaların azaltılması gibi. Ayrıca, paketleme tasarımı ve malzemesinin seçimi ve de paketleme için kullanılan miktar da göz önünde bulundurulmalıdır. Paketleme ve paketlenmiş ürünler ürün koruma, kullanma, bilgi ve güvenlik için tüm yönleriyle tüketicinin beklentilerini karşılamalıdır. Tedarikçinin bakış açısına göre doğru ambalajlama / paketleme malların dağıtımı ve ticari satışında masraflardan tasarruf sağlar. 

Çeşitli çalışmalar, malların üretimi ya da nakliyesiyle karşılaştırıldığında birincil ve ikincil paketlemenin çevresel etkisinin çok küçük olduğunu belirtiler. Plastikler sürdürülebilirdirler ve bütünsel bir yaşam döngüsü yaklaşımı ile belirli malları paketlemek için malzeme seçimi önemlidir. 

Dünyanın yağ ham maddesinin sadece yaklaşık %4 ünü Plastikler kullanırlar, bunun yanında % 87 ısınma ve nakliye için kullanılır. Batı Avrupa’da üretilen plastiğin %40 kadarı ağırlıklı olarak gıda paketlemesinde ve paketleme işlemlerinde kullanılır. 

İlaç formülasyonlarının stabilitesinde paketleme çok önemlidir ve bundan dolayı en uygun ambalajlamanın seçimi ilaç ürünü gelişim döngüsünde çok önemli bir rol oynar 

Genellikle ICH stabilite çalışmaları paketlemeye karar vermek için kullanılan yöntemlerdir. Bu yaklaşım sadece paketlemenin seçilen setini teyide yol açar. 

Orijinatörler genellikle ürünü en ileri koruyucu paketle ambalajlarlar ve bu onlara stabilite testlerini geçmek için bir güvence verir. Jenerik formülatörler ise stabilite testlerinin varsayılan güvenliğini geçmek için orijinatörleri izlerler. Böylece geleneksel olarak izlenen süreç, ideal paketleme için yeterince bilimsel değildir ve birçok durumda aşırı korumaya yol açar. Aşırı koruma genellikle bir ürünün gerçek engelleme gereklerini tam olarak bilmemenin sonucudur. Aynı zamanda ICH stabilite çalışmalarını geçme tek başına pazarlanan ürünün daha geniş iklim koşullarındaki stabilitesini teyit edemez. Bu yaklaşım, ilaç şirketlerinin pazar kaybetmelerine, ürün lansmanında gecikmelere, değerli bilimsel kaynakların uygun olmayan kullanımına ve daha yüksek paketleme masraflarının etkilerinden daha da fazla olan gelişim masraflarına yol açar. 

Daha yüksek korumalı paketlemeyi bilinçsizce seçmek her zaman ürün stabilitesini temin etmez, ancak aynı zamanda potansiyel stabilite sorunlarına yol açabilir. Gaz bırakmaya eğilimli ürünlerin havadar bir filme gerekleri vardır ve eğer yüksek korumalı bir paketleme seçilirse bu, büyük bir talihsizlik getirebilir. Ürün, oksijene duyarlıysa bunun en yüksek nem engellemeli paketlenmesi stabilizasyon getirmeyecektir, çünkü bunda daha düşük bir oksijen engeli vardır. Paketlemeden önce üründeki mevcut nem içeriği oto-ayrışma için bir tetikleme faktörüyse o zaman %100 bir engelli koruma stabiliteyi temin etmez. Eğer ürün ısıya duyarlıysa tam bir engellemeli paketleme bile ürünün hızlandırılmış stabilite çalışmalarını geçmesini temin edemez. Emilim izoterm çalışmaları ürünlerin, düşük ısı ve yüksek nem şartlarında önemli derecede yüksek nem emdiklerini göstermektedir ve bu, hızlandırılmış stabilite testlerinde kullanılan yüksek ısı ve yüksek nem şartlarında sahada baskın olmaktadır. Böylece, gerçek şartlarda hızlandırılmış şartlarda gözlemlenenden daha yüksek oranda ayrışma görülmektedir.  

Şekil almamış düz filmin engelleme özellikleri genellikle paketleme malzemesi seçiminin temelidir. Ancak bu, bir üründe boşluk oluşumu esnasındaki korumalı filminin önemli incelmesinden dolayı nihai blisterde meydana gelen gerçek korumayı yansıtmaz.   Böylece, PVdC kaplı PVC filmlerinde veya yüksek korumalı filmlerle lamine edilmiş baz filmlerde olduğu gibi dozaj formu ve boyutu temel rol oynarlar. 

BilcareOptimaTM İlaç endüstrisine pazarlamada zaman tasarrufu yapmak ve doğru paketleme malzemesi seçiminde uygun maliyetli olabilmek için ilk kez olarak güvenli bir araç sunmaktadır. 

BilcareOptimaTM  aktif içerik maddelerinin stabilite testlerini kapsayan, ölçülebilir element rutinlerini kullanarak blister geometrisinin bir simülasyonudur ve mevcut ve inovatif koruma malzemeleri hakkındaki Bilcare Araştırma bilgilerini de içerir. 

İlaç endüstrisindeki ana markaların çeşitli ilaç/paketleme malzemelerinde kanıtlandığı gibi geçmişte ulaşılan normal tasarruf, paketleme malzemeleri masraf azalmasında yaklaşık %30 dur ve bunda, çeşitli malzemelerin denenmesindeki dahili tasarruf ve önceden doğru malzemeye odaklanmanın benzersiz avantajı göz önünde alınmamıştır. Yeni bir ilacın gelişiminin erken bir aşamasında stabilite taraması doğru paketleme malzemesine yönelecektir. Erken zamanlamanın pazar senaryolarına olan avantajı da ilaç endüstrisi için ek bir olumlu noktadır. 

Jenerik formülatörler BilcareOptimaTM ‘yı erken bir aşamada kullanmak isteyebilirler ve bu da mevcut paketleme tasarımları masraflarını azaltır. 

BilcareOptimaTM  ile Bilcare Araştırma test olanaklarını ve de paketleme malzemeleri bilgisi ve sürecini bir araya getirir, ayrıca ilaç endüstrisi ile paketleme endüstrisi arasında bir köprü kurar.  

Çok hızla büyüyen bir başka Pazar da SHRINK film pazarıdır: Bunlar yaygın olarak, örneğin, şişe kapşonları, sleeveler, tanıtım paketleri ve ikincil paketlemede emniyet bantları ambalaj olarak kullanılırlar. Tipik bir shrink film yaklaşık 2-5 faktörde çapraz olarak gerilmiş bir kalender PVC film veya ekstrüde PETG filmlerdir. İnce filmler (sleeveler için 35 µm ve 65 µm arasında ve kapşonlar için en çok 75 µm olan) basılır, kesilir ve örneğin şişe endüstrisinde kullanılmadan önce kapatılır. Sleeve film şişeyi sarar ve ısıtılır. Isıtılırken bir kılıf gibi şişenin şeklini alır. Düşünülebileceği gibi bu filmlerin kalınlık, kalınlık dağılımı, film netliği ve çekme performansları için teknik gerekler çok yüksektir. Filmin değeri formülasyonda ve de film kullanılmadan önceki işlemlerdedir. Süpermarketlerde hepimiz soğuk içecek ya da deterjan içeriyor olsun, renkli, kapalı şişelere alışkınızdır. Tipik PET dönüştürme sürecinde giderek daha çok shrink film yok edilmektedir ve malzeme, karışık polimerlerin ve renklerin kullanılabileceği teknik uygulamalarda tekrar kullanılabilir. 

Gerekliliklere bağlı olarak (uygulama, kalınlık, çektirilecek maddenin şekli, ısı profili, çekme gücü vs.) piyasada çeşitli filmler bulunmaktadır. Doğrusunu seçmek veya ürüne göre yapılmış olanı elde etmek genellikle bir ürün lansmanının başarısını kararlaştırır. Bundan dolayı bu piyasa için teknisyenler arasında yakın bir işbirliği ve kesintisizi bir tedarik zinciri zorunludur. “Gönül rahatlığı” – endüstriyel ortaklar ürünlerine odaklanabilirler, paketleme ve sleevleme sorun değildir. 

Belirtildiği gibi, günümüzün tüketicileri aynı zamanda kullanılan ürünlerin sürdürülebilirliğini de aramaktadırlar. En düşük karbon izi etkisi olan plastik malzeme PVC dir ve PVC filmlerine dönüştürülen PVC tozu üretmek için bilinen tuz kullanılır. Bu uygulama epey enerji gerektirir. Bundan dolayı Bilcare için EMAS yönetmeliklerine göre denetlenmek mantıklı bir adımdı (1221/2009/EC: Eko-yönetim ve Denetim Programı). Temmuz 2013 den beri Bilcare Research GmbH, EMAS’da kayıtlıdır (DE 126-0090).

Kuruluşundan  yarım yüzyıl sonra Bilcare Solutions gurubu ilaç blister paketlemesi, sleeve/kapşon uygulamları için shrink filmler, baskı ve dekorasyon, gıda ve gıda dışı ambalajlama, kredi kartı ve çipli kartlar gibi uygulamalar için yüksek kalitede kalandre ve ekstrüde edilmiş ileri kalite filmlerde önde gelen global üreticilerden birisi olmuştur. PVC ve PVC-PE filmleri ve kaplamalı, germeli, lamine ve metalize filmleri, ekstrüde PET filmleri gibi son mamul filmlerde geniş bir yelpazede yaygın bir ürün portfolyosu vardır ve dünya genelinde müşterilerine sayısız inovatif çözüm sağlar.  

Bilcare Research AG CEO’su Thorsten Kühn „İlk günden beri teknik bilgi ve inovatif güç şirketimizin temel değerleri olmuştur. Şimdi 50 yıllık olan filmlerimiz için şirket kültürümüzün köklü bir yönü yüksek kaliteli ürünlerimiz ve de mükemmel müşteri hizmetlerimizdir”, demektedir. “Özellikle global piyasada hizmetlerimizin ve satış etkinliklerimizin sürekli genişlemesine konsantre oluyoruz ve bunun arkasında müşterimizin sürdürülebilir ve inovatif film çözümleri ile birlikte gelişmek için güçlü bir geleceğe yönelik müşteri odağı vardır”. Gücümüz ve misyonumuz budur.”