Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji FKuR ABD ve Kanada için yeşil PE dağıtımını genişletiyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

FKuR ABD ve Kanada için yeşil PE dağıtımını genişletiyor

 

Küresel biopolimer lideri Braskem ve biyoplastikler uzmanı, FKuR, yeşil PE’nin dağıtım anlaşmasını genişletti. FKuR, ABD ve Kanada’da Braskem yeşil PE’nin resmi dağıtım ortaklığını sağladı. 

Bu son gelişme daha önce 2011 yılı Kasım ayında ilan edilen Avrupa’da yeşil PE’nin tek elden dağıtımı için iki ortak arasında imzalanan dağıtım sözleşmesinin ardından gerçekleşti. 

Biyopilastikler alanındaki engin tecrübesi ile FKuR, artık ABD ve Kanada’da doğrudan yeşil PE ile ilgili müşterilerine teknik ve satış destek imkânı sağlayacak. 

Geleneksel polietilen Yeşil PE ile karşılaştırıldığında temel fark etanol ham yağ kullanılarak üretiliyor olmasının yerine şeker kamışından elde ediliyor olmasıdır. Bu nedenle, yeşil PE’nin her tonunda kullanılan CO2 2 tondan daha fazla üretim sağlar böylece, zararlı sera gazı emisyonlarını azaltmaya yardımcı olur. 

Biyobazlı plastiğin ek değeri, mevcut ürünü almadan kendi imkânı ile fosil esaslı malzemeler ile üretilerek piyasaya yeniden sunuluyor olmasıdır. Konvertörler aynı işleme parametrelerini ve verimlilik oranlarını tutmak için, daha hızlı bir pazar girişi sağlayan ürün tasarımı için gerekli herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duymaz. 

Bir gelişme olarak, Terralene® markası ile FKuR Braskem biyobazlı polietilene dayalı bileşikleri sunarak Yeşil PE için uygulama aralığını artırdı. Terralene® ve Yeşil PE geleneksel polietilen gibi aynı özelliklere ve işlenebilirliğe sahip ve böylece, mevcut üretim hatlarında işlenebilir olarak yedek bir düşüş olması özelliğiyle öne çıkmaktadır. Buna ek olarak, Terralene® ve Yeşil PE %100 geri dönüşümlüdür.

FKuR / Almanya