Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Products Teknoloji Borealis ve Borouge VDI 2013’te global otomotiv pazarı için estetik yüzey çözümleri geliştirdi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Borealis ve Borouge VDI 2013’te global otomotiv pazarı için estetik yüzey çözümleri geliştirdi

 

Plastik çözümler üreten, global otomotiv endüstrisinin yenilikçi önde gelen sağlayıcılarından Borealis ve Borouge sektörün karşı karşıya olduğu önemli sorunlardan bazıları için maddi çözümler geliştirdi. VDI uluslar arası konferansı “Otomotiv Mühendisliğinde Plastik” Almanya’nın Münih kentinde düzenlendi. Borealis astarsız boyanabilir ve kaplan çizgili olarak bilinen akış işaretlerinin, ortadan kaldırılması alanlarınaa odaklanarak, yüzey estetikleri konusunda en yeni ürünün yeniliklerini vurguladı.

Gelecekte bu malzeme çözümleri yalnızca otomobil üreticilerinin kusursuz yüzey elde etmelerini sağlayamayacak, aynı zamanda düşük maliyet faydaları, çevresel etki ve optimize edilmiş üretim döngüleri sağlayacak. 

Astarsız boyanabilirlik

Maliyet azaltma potansiyeli ve sürdürülebilirliliği sebebiyle, dış plastik uygulamaları için astarsız boya sistemleri sektöründe giderek daha popüler hale gelmektedir. Yine, aynı zamanda, boya yapışma performans kriterleri daha da sıkı hale gelmektedir. Çoğu dış parçaları boyanmış gibi, gelişmiş boya yapışma için yenilikçi çözümler talepleri artmaktadır.

Önde gelen orijinal ekipman üreticileri (OEMs) ihtiyaçlarını yönlendirilen, Borealis büyük bir Ar-Ge girişimi üstlenmiştir. Bu girişim temel yönleriyle tamponlar için gövde panellerinin laboratuvar ortamında sert buharlı fışkırma koşullarına dayanacak şekilde mümkün kılan ve kendi başına otomatik boyama yapan Borealis yatırımıdır ve 2 katlı boyanabilir malzemelerin geliştirilmesini içerir. Borealis Mühendislik Uygulamaları Küresel Pazarlama Müdürü “Dış plastik parçalar üzerinde astarsız boya sistemlerinin kullanımı toplam parça maliyetlerini azaltmaya yönelik trenddir” şeklinde vurguladı. “Amacımız daha iyi yapışma sunan üstün polipropilen çözümler sağlamak ve bunu başarmak için en iyi yol tüm değer zinciri boyunca ortaklarımızla devam eden yakın işbirliğinden geçer."  

Serbest çizgili yüzeylere ulaşmak

2013 yılı sonuna doğru ticari olması planlanan bir başka Borealis malzeme yeniliği yeni bir polipropilen matrisi kaplan çizgili olgusunu gideren bileşiklerdir. Dönüştürme işlemlerine yol açtığı akış işareti sorunu ve poliolefin dahil olmak üzere tüm termoplastik malzemeleri, etkileyen genel bir sorundur. Birden fazla müşteri ile yapılan denemeler yoluyla desteklenen, bu Borealis yeniliği çok geniş bir işleme penceresi içinde kaplan çizgilerini önlemeye yardımcı olacaktır.

Borealis Mühendislik Uygulamaları Başkan Yardımcısı Harald Hammer “Malzeme performansını arttırma ve müşterilerimiz için ekonomik değer yaratma yolunda önemli ilerlemeler kaydettik,” diyor. “Yarının sürücüleri için bugünden yüzeysel estetik çözümler sunmaya devam edeceğiz ve önümüzdeki VDI Konferansı’nda müşterilerimiz ile tanışmak için sabırsızlanıyoruz.”

Borealis / Avusturya