Thursday, May 02nd

Last updateTue, 30 Apr 2024 8am

You are here: Home Products Elif Sürdürülebilirlik ve Kalite’de ödüllü lider

Elif Sürdürülebilirlik ve Kalite’de ödüllü lider

 

Değer ve hedeflerinin net ve saydam vizyonu ve küresel vatandaş olmanın sorumluluğu ile attığı her adımda kalite ve sürdürülebilirliği ön planda tutan Elif, aldığı ödüllerle de alanındaki farklılığını ortaya koyuyor. Elif kararlılık, cesaret, bilgi ve ilerleme tutkusu ile yenilikleri ve girişimleri destekleyerek ve dünya çapında örnek projelere imza atarak öncü olmaya devam edecek. Elif’in üstlendiği bu sorumluluk bu yıl müşterileri ve iş ortakları tarafından 3 prestijli ödüllerle onurlandırıldı.

Procter & Gamble ödüllü  “Kalite” ve “İş Mükemmeliği”

Elif, müşterilerine yalnız bugün değil yarın da tüm coğrafya ve tüm koşullarda kalite deneyimini yaşatmak için yeniliklerle sürekli ürün ve hizmetlerini geliştiriyor. Bu yaklaşımının en güzel ödüllerinden birini Procter & Gamble’dan alan Elif, yakın işbirliği, iş uyumu ve yüksek performansını uluslararası firmanın “İş Ortağı Mükemmellik Ödülü” ile tescilledi. Bu başarının altında, Elif’in, en güncel yenilikleri yakından takip eden yaklaşımı, bu yeniliklerle hep bir adım ileriye taşıdığı teknolojik altyapısı ile sahip olduğu deneyim ve bilginin yanında çalışanlarını da sürekli olarak aynı paralelde geliştirmesi yatıyor. 

82.000’den fazla iş ortağı ve tedarikçisi bulunan Procter & Gamble, dünya çapındaki stratejik tedarikçileri içinde en iyi performans gösteren iş ortaklarından biri olarak seçtiği Elif’i, 2012 yılında gerçekleştirdiği Tedarik Zinciri Çevresel Sürdürülebilirlik Skorkartı puanlamasında da en yüksek puanı alan 14 uluslararası tedarikçisinden biri olarak açıklamıştı. Elif, elde ettiği bu başarı ile ortaya koyduğu sürdürülebilir büyüme alanındaki kararlılığını 2013’de yeni projelerle ve yeni ödüllerle artarak devam ettiriyor.

Coca-Cola ödüllü “Sürdürülebilirlik” projesi

Sürdürülebilir büyüme ve yenilikçi ürün geliştirmeye olan bağlılığı,  minumum enerji tüketimi ve atık çalışmalarında gösterdiği yüksek performans kadar çevreye ve topluma karşı olan sorumluluk bilinci ve yaklaşımı ile Elif, sektöründe öncü bir duruş sergiliyor. Elif, sürdürülebilir büyüme alanındaki bu stratejisine paralel olarak, enerji ve su tüketimini azaltmak, yenilenebilir kaynak kullanımını arttırmak ve sera gazı salınımını azaltmak amacıyla gerçekleştirdiği yeni projeler, yatırımlar ve uygulamaları ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu yenilikçi projelerden biri olan Elif’in enerji tüketimi minimizasyonu programı, Energy NOsume, Coca-Cola’nın sürdürülebilirlik alanındaki prestijli ödülünü enerji yönetimi kategorisinde elde etti. Dünya çapında uygulanan ilk geniş çaplı ısı geri kazanım projesini de kapsayan ödüllü program, Elif’in toplam sürdürülebilirlik ve enerji yönetimine yaklaşımının en önemli temsilcisi. 

2012 yılında devreye alınan Elif ısı geri kazanımı projesi ile Elif, Dünya çapında örnek gösterilen İstanbul üretim tesisinde kullandığı kompresörlerinden çıkan ısının geri kazanılarak üretim döngüsünde yeniden kullanılmasını sağlıyor. Proje sadece Türkiye değil Dünya çapında da devreye alınan ilk büyük çaplı kompresör ısı geri kazanım projesi olma özelliğine sahip. Örnek projenin ilk yıl sonuçlarına göre, Elif %30 oranında enerji tasarrufu sağlayarak CO2 salınımını yılda 330 ton düşüş sağlıyor. Buna göre, Elif, yeni devreye alınan sistem ile 10 yıl içerisinde küresel ısınmaya karşı 10.000 ağacın faydasını Dünya’ya kazandırmış olacak.

Ontex “Yılın Tedarikçisi” ödülünün ambalaj sektöründeki tek adayı

Farklı ölçeklerde yeni sistem, teknolojiler ve uygulamaları sürdürülebilirlik amacı ile hayata geçirmeye devam eden Elif, başarılı çalışmaları ile bu yıl ayrıca Ontex’in Yılın Tedarikçisi Ödülü’ne de ‘Sürdürülebilirlikte Mükemmellik’  kategorisinde aday gösterildi. Ambalaj sektöründeki tek aday olan Elif, sürdürülebilirlik çalışmalarının müşterileri tarafından ödüllendirilerek örnek gösterilmesinin gururu ile müşterilerine özel servis ve sürdürülebilir ambalaj çözümlerini optimum şekilde sunmak için sürekli geliştirmeye ve gelişmeye devam ediyor.

Sürdürülebilir yatırımlar, inovatif amabalaj çözümleri, değer katan hizmet ve müşterilerinin beklentilerinin bir adım ötesinde hizmet sunma anlayışının ötesinde çevreye ve topluma da pozitif katkı sağlayabilmek için çalışmalarına durmaksızın devam eden Elif, sürdürülebilir mükemmellik için olan çalışmalarına devam edecek.

Flekso baskı teknolojisine Altın Ödül

Müşterilerinin ambalaj ihtiyaçlarına yönelik gelişmiş ürünler sunabilmek için sürekli yeni malzeme, teknik ve teknoloji arayışı içerisinde olan Elif, farklı sektörlerdeki inovasyonları yakından takip ederek yenilikleri mevcut sistemleri ile harmanlayarak müşterileri için optimum çözümler sunmayı amaçlıyor. Bu yaklaşımın bir göstergesi olarak Elif, en son baskı teknolojilerini hızla adapte ederek uzman ekibi ve en yeni teknolojilere sahip ekipmanları ile müşterilerine yüksek kaliteli sonuçlar sunma konusunda öncülük ediyor. 

Elif, bu yeteneklerini ortaya koyarak sunduğu promosyon kuruyemiş ambalajı ile Ambalaj Ay Yıldızları 2013 yarışmasında dikkat çeken ürünler arasındaydı. Grafik tasarımın, malzeme yapısı, baskı tekniği/teknolojisi ve kalitesinin bütünleşik kullanımı ile ön plana çıkarıldığı Elif Kuruyemiş Ambalajı, marka sahiplerinin beklentilerinin her anlamda karşılayan özellikleri ile fleksibl ambalaj kategorisinde Altın Ödül’e layık görüldü.

İçerdiği ürünü optimum şekilde koruyup saklayan malzeme yapısı, aynı zamanda, grafik tasarımının ön plana çıkarılmasında da kullanan Elif Promosyon Kuruyemiş Ambalajı; satış noktalarında sergilemeye uygun formu, canlı, parlak ve kuvvetli renklerin film üzerine eşsiz aktarımını sağlayan baskı öncesi hazırlığı ve grafik tasarıma üçüncü boyut kazandıran baskı tekniği ile ürünü raflarda benzerlerinden farklılaştırmayı amaçlıyor. Yüksek çözünürlüklü baskı teknolojisini Dünya çapında ilk uygulayan öncü firmalardan biri olan Elif, bu konudaki tecrübesini aktardığı ambalajın, film yapısını da kullanarak farklılaştırıcı ve inovatif bir ürün sunarken gerçekleştirdiği başarılı flekso baskı uygulamaları ile müşterilerine esnekliğin yanı sıra maliyet etkinliği de sağlamakta.

Yüksek kalite standartlarının sembolü bir Dünya markası

Elif, müşterileri ile bilimsel çizgide yürüttüğü işbirliği ve yenilikçi yaklaşımı sayesinde farklı müşterilerinin farklı ihtiyaçlarına göre özel geliştirilmiş yüksek kalitede ürünleri benzersiz bir hizmet anlayışı ile sunuyor. Elif, sadece kurumsal yönetim anlayışının değil aynı zamanda karşılıklı güven ve sosyal sorumluluk programının bir parçası olan temel insani değerlerin de ışığında müşterileri ve tedarikçileri ile her zaman uzun vadeli işbirliği ve açık iletişim kurarak iş mükemmelliğini hayata geçiriyor. 

Faaliyet gösterdiği ülkelerde istihdam, büyüme ve katma değer yaratarak ekonomik fayda yaratmanın yanı sıra toplumsal ve çevresel konularda da öncü faaliyetleri ile ‘Sürdürülebilir Büyüme’ kavramını en iyi şekilde uygulamayı başaran Elif, bu anlamda da lider ambalaj firmalarından biri olarak sektörde yerini alıyor. Bu amaçla Elif, sürdürülebilirlik performansını arttıracak örnek projelere ve uygulamalara imza atmaya devam edecek.

Sürekli artan ihtiyaçları ve hedefleri açısından müşterilerinin beklentilerinin üzerine çıkan standartlar için durmaksızın çalışan Elif, 2013 yılında aldığı ödüllerle sektöründe kalite ve sürdürülebilirliğe öncülük ediyor. Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri sürekli ve yakından takip etmesi, çatısı altındaki çalışanlarını sürekli olarak eğitmesi, sürdürülebilirlik çerçevesi kapsamında çevresel, toplumsal ve ekonomik değerleri hep gözetmesi ve dinamik yapısı ile “Elif”, gelişimini ve büyümesini devam ettirerek, adının yüksek kalite standartlarının bir sembolü olarak anılan rakipsiz bir marka haline gelmesi için emin adımlarla ilerliyor.

Elif Plastik