Friday, Jan 24th

Last updateTue, 21 Jan 2025 9am

You are here: Home News Ambalaj Ay Yıldızları 2024 Yarışması’ndan Tasarist’e 4 Ödül

Ambalaj Ay Yıldızları 2024 Yarışması’ndan Tasarist’e 4 Ödül

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 11'inci kez düzenlenen 'Ambalaj Ay Yıldızları 2024 Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Yaratıcı ve yapay zekâ destekli özgün tasarımlarıyla öne çıkan Tasarist, Ambalaj Ay Yıldızları 2024 Yarışması’ndan iki altın, bir gümüş ve yetkinlik ödülü olmak üzere dört ödülün sahibi oldu. 

Arko Suncare Ürün Ailesi- Sağlık ve Güzellik Kategorisi’nden altın ödül, Juss Pulpy - Grafik Tasarımı Kategorisi’nden altın ödül, Juss Fesleğen Tohumlu İçecek Ailesi - Grafik Tasarımı  Kategorisi’nden gümüş ödül ve son olarak Kertilçam Wellness Oda Kokusu Serisi - Diğer Gıda Dışı Ürün Ambalajları Kategorisi’nden yetkinlik ödülünü kazandı. 

Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, ambalaj tasarımlarında yenilikçiliğin, günümüz teknolojisine uyum sağlayarak kullanıcı beklenti ve isteklerini tasarımlarına entegre etmenin uzun vadede başarı sağladığını ifade etti. Aynı zamanda, yaratıcı fikirleri gerçeğe dönüşmesi konusunda gerekli donanım ve bakış açılarına sahip marka ekipleriyle çalışmanın önemini vurguladı. Çelik, ‘’Tasarımla ilgili sorun hiçbir zaman etki eksikliği olmadı, asıl eksiklik ölçüm eksikliğiydi. Doğru çıktı elde edebilmek için markanın hem mevcut tasarımının gösterdiği performansa hem de rakipleriyle nasıl karşılaştırıldığını ölçümleye ihtiyacı var. Bu ölçümleme eksikliğinden kaynaklı yapay zekâ desteğiyle saniyeler içinde ambalajların tasarımını test eden 5’li Raf Etkisi metodolijisini geliştirdik’’ ifadelerinde bulundu.

 Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından aldıkları ödüllerin, önlerindeki hedefe ulaşmada motive ve güç kaynağı olduğunu belirten Musa Çelik, “Çalışmalarımızın hız kesmeden, belirlediğimiz misyon ve vizyon doğrultusunda devam etmesini öncelikli kılarak, yaratıcı tasarımlarımızla ambalaj dünyasına yön vermeye devam edeceğiz. Titiz çalışmalar ve günümüz teknolojisine uygun yapay zekâ uygulamalarıyla destekleyerek tasarladığımız 5’li Raf Sistemi yöntemimizle de ambalaj tasarımının önemini gösteriyoruz. Çünkü tasarımın satışlar üzerinde etkisi olmadığı düşüncesine kapılan markalar, yeniden tasarladıkları ambalajların 3’te 2’sinden olumsuz sonuç aldı, bunun sebebi ise etki eksikliği değil ölçüm eksikliğiydi. Markaların doğru veriler elde edebilmesi için mevcut tasarımının sergilediği performansa ve rakipleriyle nasıl karşılaştırıldığını ölçümlemeye ihtiyaçları var. Yapay zekâ destekli tasarladığımız, 5’li Raf Etkisi müşteri yanıtlarını, dikkatini ve davranışlarını saniyeler içinde tahmin eden nörobilim ve A.I. aracı Neuronist ile sonuca ulaşmasını sağlayan bir yöntem olarak sunuyoruz. Tasarlanan sistem yaş, cinsiyet, hedef kitle gibi öğelerden bağımsız olarak kişinin odaklandığı alanı belirliyor ve böylece tüketici dikkat noktaları ile tasarımın dikkat çekiciliğini ölçüyor. Çünkü, bir ambalaj tasarımının rafta tüketicinin dikkatini çekebilmesi için güçlü bir marka kimliğine sahip olması, sürekli ve tutarlı olması, ürünü doğru yansıtması, ilgi çekici olması ve tüketici odaklı bir tasarım diline sahip olması gerekiyor. Tüm bu kaideler bir araya geldiğinde 5’li Raf Etkisi, rafta etki yaratan, rakiplerden bir adım öne çıkan markaları oluşturmayı sağlarken nörobilim ve A.I. araçlarında yüksek performans göstererek kayda değer sonuçlar elde ediyor‘’ açıklamalarında bulundu.