Thursday, Apr 18th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News Raceplast ilk çeyrek rakamlarını açıkladı

Raceplast ilk çeyrek rakamlarını açıkladı

Mühendislik plastikleri alanında Almanya’nın lider inovatif firmalarından olan ve önümüzdeki aylarda ülkemizde yeni yatırımlara hazırlanan Raceplast, yılın ilk çeyreğindeki finansal tabloyu paylaştı. Raceplast Kurucusu ve CEO’su Süleyman Ceyran, plastik hammadde fiyatlarında yaşanan hızlı artışın sektöre olumsuz etkilerine rağmen, yaptığı yeni yatırımlar ve istihdamlar ile 2022’de 3 milyon avroluk ciro satış beklentileri olduğunu belirtti.

Türkiye’de kurulan Raceplast Plastik A.Ş.’nin de sene sonunda üretime başlayacağının altını çizen Ceyran şunları kaydetti; “2022 sonunda Türkiye için makine yatırımlarını gerçekleştirdiğimiz fabrikamızı faaliyete açmayı planlıyoruz. Vizyon olarak üretim sahamızda her zaman en uygun sonuca ulaşmak için çok çeşitli plastik malzemelerle çalışmayı benimsiyoruz. En modern makineler ve deneyimli çalışanlarımızla, daha sonraki işlemler için müşterilerimizin ihtiyacı olan bitmiş parçalar, tornalanmış parçalar, yuvarlak çubuklar ve yarı mamul ürünler üretiyoruz. Türkiye’de de aynı kalite standartlarında üretimimizi yapıp, tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyoruz.”

Açıklamalarına hizmet verdikleri sektörler hakkında bilgi vererek devam eden Ceyran; “Yenilenebilir enerjiler, inşaat endüstrisi, makine ve tesis kurulumu, baraj ve liman inşaatı, otomotiv sanayii, elektrik endüstrisi, konveyör ve otomasyon, tarım endüstrisi, havacılık ve uzay, gemi ve tekne yapımı, tıp teknolojisi, elektronik ve gıda endüstrisi için inovatif ürünlerimiz ile ülkemizde değer üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Sektörlere özel ürün çeşitliliğine ve kalite kontrol standartları için tüm donanıma sahip olduklarını belirten Süleyman Ceyran sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle doğa dostu şirketler arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üretim tesisimiz yapılan denetlemeler sonucu ISO 14001 çevre sertifikasını almaya hak kazandı. Ayrıca, kalite standartlarına uygun çalışmalarımızı yine yapılan kontroller sonucu İSO 9001:2015 sertifikamızı yenileterek ispatlamış olduk.”