Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News SANLAB, European Robotics Forum 2021’de teknolojilerini tanıttı

SANLAB, European Robotics Forum 2021’de teknolojilerini tanıttı

Türkiye’nin simülatör ve robotik üreticileri arasında yer alan SANLAB, Avrupa'daki robotik topluluğunun buluşması olan, 13-15 Nisan 2021'de euRobotics tarafından online gerçekleştirilen ERF 2021’e gümüş sponsor oldu. Robotik teknolojilerinin tüm yönleri ve güncel temalarıyla ele alındığı, 3 gün süren 70'ten fazla oturum gerçekleştirilen online forumda SANLAB, Avrupa Birliği tarafından desteklenen projelerin içeriklerini, çıktılarını görme ve kendi geliştirdiği teknolojileri tanıtma şansı yakaladı.

Robotik araştırma, geliştirme ve yenilikçiliğini artırmak için kurulan euRobotics'e üye olduklarını ve 2009 yılından itibaren yüksek sadakatli simülatörler ve gerçek zamanlı robotik teknolojileri ürettiklerini belirten SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, “Türkiye’de ve dünyada düzenlenen birçok fuar ve forumlara katılıyor ve sektörün Türkiye’deki gelişimine öncülük ediyoruz. Sponsorluklarımızla düzenlenen etkinliklere destek vererek robotik teknolojileri alanında Türkiye’nin uluslararası arenada yüzü oluyoruz. ERF 2021’e sponsor olarak, ülkemizin robotik ve yapay zekâ teknolojilerinin gelişimine katkı verdiğini bir kez daha vurgulamış olduk” diye konuştu.

“Firmamızın dünyaya açılan kapısı adına önemli bir adım oldu”

euRobotics’in Avrupa Robotik Haftası kapsamındaki etkinliklerinin Türkiye ayağını SANLAB olarak yaygın bir şekilde gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Kükrek, şöyle devam etti: “Avrupa'nın dört bir yanından araştırmacılar, mühendisler ve sektör liderlerinin katıldığı bu forum, firmalar, sektör ve ülkeler için büyük bir etkileşim merkezi oluyor. Forumda; robotik ve yapay zekâdan yazılıma, mekatronik ve manipülasyondan tarım robotlarına kadar farklı birçok alanda konu inceleniyor ve teknolojiler tanıtılıyor. Avrupa robotlarını dünyada stratejik olarak konumlandırmak ve Avrupa ekonomisinin yanı sıra toplum için büyük faydalar sağlamayı amaçlayan forumu desteklemek, firmamızın dünyaya açılan kapısı olması açısından da oldukça önemlidir.”

Robotik ve yapay zekâ alanındaki alt kümeleri ve bunlara özel faaliyetleri bizzat küme liderlerinden öğrenme imkânı sunan, sektör oyuncuları için büyük bir etkileşim sağlayan forumun, 500’den fazla katılımcısı oldu.