Thursday, Apr 25th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News Plastik sektöründen 27 firma İSO İkinci 500’de

Plastik sektöründen 27 firma İSO İkinci 500’de

PLASFED Plastik Sanayicileri Federasyonu’nun yayınlamış olduğu “2016 İSO Sıralamasında İkinci 500 Firma İçine Giren Plastik ve Kauçuk Firmalarının Değerlendirmesi” raporunu yorumlayan PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, “2016 İSO İkinci 500 araştırmasının sonuçları, Türkiye plastik sektörünün 2016 yılında ihracat gelirleri kalemi dışında iyiyi işaret ediyor” dedi.

İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesine, NACE kodu itibarıyla plastik sektöründen 27 firma girdi. Plastik ve kauçuk imalatı olmasına rağmen, ağırlıklı üretim faaliyeti farklı NACE ve ISIC kod numaraları altında yer alan firmalarla sıralamada 52 plastik ve kauçuk işletmesinin yer aldığı görülmektedir.

Listeye giren plastik sanayisi firmalarının verilerini değerlendiren Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, İkinci 500’e giren plastik sanayicilerinin net üretimden satışlarının yüzde 19,4; net satış hâsılatlarının yüzde 13,8; brüt katma değerin yüzde 83,9; öz sermayelerinin yüzde 8 ve vergi öncesi dönem kârlarının yüzde 97,7 arttığını ifade etti. Ayrıca, hükümetin istihdam çağrılarını yanıtsız bırakmayan sektörlerden biri olduklarına da dikkat çeken Gür, sıralamada plastik ve kauçuk firmalarının çalışan sayısında da yüzde 17,6 artışın söz konusu olduğunu vurguladı.

İkinci 500’deki plastik ve kauçuk firmaları güçlü geliyor!

PAGDER Başkanı Reha Gür “Söz konusu performans artışında yakın dönemde ekonomi yönetimince alınan önlem ve sunulan teşviklerin etkisi kadar yurtiçi satışlara bağlı gelişmenin de etkin olduğu müşahede edilmektedir. Özellikle tedarik sağlanan sektörlerdeki görece kuvvetli büyüme ve yanı sıra kur dalgalanmalarına bağlı olarak pahalılaşan ithalat, tedarik sağlanan sektörlerin yüzünü yerli üreticiye çevirmesini sağlamıştır. İkinci 500 sıralamasındaki işletmelerin arasında plastik ve kauçuk firmalarının satış rakamlarının ortalamanın iki katı düzeyinde geldiği görülmektedir. Bu bağlamda ilerleyen dönemde ikinci 500 listesine daha fazla sektör firmasının giriş yapacağı yönündeki beklentiler kuvvetlenmiştir” dedi.

İSO İkinci 500’de Yer Alan Plastik Sektör Firmaları (2016 - NACE Koduna Göre)

Greif FPS Turkey Ambalaj

Sanica Isı

Eskapet Pet Ürünleri

Subor Boru

(İsminin açıklanmasını istemiyor)

Klöckner Pentaplast Gebze Ambalaj

Contitech Lastik

Ziylan Taban

Safaş Saf Plastik

Kros Otomotiv

Serra Sünger

Eurotec Mühendislik Plastikleri

Egeplast Ege Plastik

Pirelli Otomobil Lastikleri

Bareks Plastik

Renksan Plastik

Farel Plastik

Netafilm Sulama Sistemleri

Beno Plastik

Özler Plastik

Arılı Plastik

Kompen PVC Yapı

Teknik Plastik Greiner Ambalaj

Işık Plastik

Alpplas Endüstriyel Yatırımlar

Sümer Plastik

Hatipoğlu Plastik