Monday, Dec 23rd

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home News 2. Türk-Alman İnovasyon Zirvesi: Sanayi 4.0 alanında AR-GE ortaklıkları kurulmasını hedefliyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

2. Türk-Alman İnovasyon Zirvesi: Sanayi 4.0 alanında AR-GE ortaklıkları kurulmasını hedefliyor

2. Türk-Alman İnovasyon Zirvesi bir kez daha iki ülkeden yenilikçi ve üretici şirketlerin, kurum ve kuruluşların kıdemli yöneticilerini, sanayicileri ve bilim insanlarını, üretim sanayinde dijitalleşme konusunun tartışılması ve kalıcı işbirliklerinin kurulabilmesi amacıyla İstanbul´da bir araya gelmeye davet ediyor.

Birincisi Global Success Club (GSC) tarafından 21-22 Ekim 2014 tarihlerinde Frankfurt´ta düzenlenen zirvenin ikincisine bu yıl 15-16 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlk zirvenin ardından yeniden buluşacak olan iki ülkenin sanayi ve bilim dünyasından üst düzey yöneticileri Sanayi 4.0 alanında tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşabilmenin ötesinde, AR-GE ortaklıklarının kurulabilmesi amacıyla ve yatırım olanakları hakkında bilgi edinmek üzere bir araya gelecekler. Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı tarafından desteklenen proje iki ülkenin yatırımcıları arasında sürdürülebilir iş ortaklıkları kurulmasını hedefliyor. GSC’nin kurucusu ve CEO’su Işınay Kemmler “Son aylarda yaşanan zorluklara rağmen 2. Türk-Alman İnovasyon Zirvesi’ni Federal Alman Bilim Bakanlığı’nın desteği ile İstanbul’da gerçekleştirebileceğimiz için mutluyuz. Sanayi 4.0 kapsamında sürdürülebilir inovasyon işbirlikleri için büyük bir potansiyel görüyoruz.” diyerek zirvenin hedefini belirtiyor.

Yaklaşık olarak 300 katılımcı ile gerçekleştirilmesi planlanan zirve, otomotiv, makine, kimya, yenilenebilir enerji, elektrik, tıbbi ve otomasyon teknolojileri gibi farklı sektörlerden “Sanayi 4.0” alanında çalışmalar yürüten yenilikçi ve teknoloji ağırlıklı uluslararası firmaların alanında uzman CEO ve genel müdürlerini, uluslararası satış, iş geliştirme ve Ar-Ge´den sorumlu üst düzey yöneticilerini buluşturmaya hazırlanıyor.

Sektör liderleri interaktif panellerde tecrübelerini paylaşacak

Katılımcılar iki gün boyunca devam edecek olan zirvede Üretimde Dijitalleşme: Kestirimci Bakım, Sanayi 4.0 için Data & IT Güvenliği, Akıllı Fabrikalar, Dijitalleşmede İnsan Faktörünün Önemi gibi çeşitli konulardaki panellere zirvenin konusuna uygun bir şekilde dijitalleşmeyi yaşayarak zirve için özel hazırlanmış bir app aracılığıyla kendilerine sunulan tabletler ile interaktif olarak katılabilecekler. Festo, Vestel gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri bilgi ve tecrübelerini yalnızca bu panellerle değil aynı zamanda ilk kez bu zirvede gerçekleştirilecek olan “Innovation Lounge” bölümünde inovasyon ve Sanayi 4.0 uygulamalarını görsel olarak da katılımcılarla paylaşabilecekler. Zirvenin hedefi olan inovasyon ve ar-ge işbirlikleri ve yatırımlarıyla ilgilenen sanayiciler için “matchings” de bu app aracılığıyla dijital teknolojiler kullanılarak sağlatılacak.

Türk-Alman İnovasyon Ödülü

Türk-Alman İnovasyon Zirvesi’nin bu yılki programında yer alacak olan bir diğer özel çalışma ise ilk kez verilecek olan “Türk -Alman İnovasyon Ödülü”.  Bir Türk ve bir Alman firmanın ortak çalışarak geliştirdiği bir ürüne verilecek bu ödül hakkında Işınay Kemmler: “Birbirlerini harika bir şekilde tamamlayan Türk ve Alman şirketlerinin ülke sınırlarının dışına taşan işbirlikleri yeni inovasyonların sonucunda çıkan bir rekabet avantajının da ötesine geçiyor. Aynı zamanda bu şirketler güvenilebilir bir işbirliğinin sonucu olarak ortaklarının ülkesindeki ağlardan da yararlanabiliyorlar. Bu ödül ile ikiye katlanan bu artı değeri göstererek diğer sanayicileri de böyle işbirlikleri için cesaretlendirmek istiyoruz.”

Global Success Club Hakkında

Global Success Club (GSC), yenilikçi firmaların uluslararası alanda ve sürekli olarak büyümelerini, bu firmaları dünya çapında bir ağla birleştirerek destekleyen ve yöneticilere özel ilk ve tek ağdır. Misyonu dünyanın her yerinden ulaşılabilen bir internet portalı olarak, farklı ülkelerden gelen yenilikçi firmaların işbirliği için kullanabilecekleri bir platform olmak. Bu çerçevede üretici firmaların inovasyon ve büyüme potansiyellerinin artmasına katkıda bulunmak hedefiyle, yenilikçi ve üretici firmaların yöneticilerin birbirleri ile iletişime geçerek uluslararası işbirliği kurma şansını bulabilecekleri üst düzey toplantılar da düzenlemektedir.