Monday, Dec 23rd

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home News Şişecam ‘Sürdürülebilir Gelecekte Cam’ı anlattı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Şişecam ‘Sürdürülebilir Gelecekte Cam’ı anlattı

Şişecam Topluluğu’nun “30. Cam Sempozyumu” İstanbul Teknik Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirildi. Ana teması, “Sürdürülebilir Gelecekte Cam” olarak belirlenen sempozyuma, yurt içi ve yurt dışındaki 27 üniversiteden 70 akademisyen katıldı. 

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Topluluğun 1976 yılından bu yana yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri ile Türkiye’de kurumsal Ar-Ge faaliyetlerinin öncülerinden olduğuna dikkat çekerek, “Şişecam bugün yeni ürün ve yeni teknoloji geliştirme açısından Ar-Ge yeteneği ile dünyadaki birkaç şirketten biridir. Türkiye’de Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan şirketler arasında yer almaktadır” dedi. 

21.11.2015 –  Şişecam Topluluğu’nun bu yıl 30’uncusunu düzenlediği “Cam Sempozyumu”, 20 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman Demirel Kampüsü’nde “Sürdürülebilir Gelecekte Cam” temasıyla gerçek-leştirildi. Cam sektörünün uluslararası ölçekte öne çıkan 12 önemli temsilcisinin konuşmacı olarak yer aldığı ve 56 bildirinin yayınlandığı sempozyuma, yurt içi ve yurt dışındaki 27 üniversiteden 70 akademisyenle birlikte yaklaşık 300 kişi katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 22 bine yakın çalışanıyla Şişecam Topluluğu’nun artık küresel bir güç haline geldiğini belirterek, Topluluğun dünya sıralamasında ilk üçe girme hedefiyle büyümeye devam ettiğini de vurguladı. 

Ekonomilerdeki öngörülemeyen dalgalanmalara karşın, ilk üçe girme hedefine giden bu yolculukta en önemli taşıyıcıların Şişecam’ın köklü geçmişinin yanı sıra her türlü gelişime ve yeniliklere ayak uydurabilme yeteneği olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Araştırma ve teknolojik geliştirme alanındaki altyapımız, kurumsal ölçekte güçlendirmeye çalıştığımız inovasyon becerimiz ve eko-sistemimiz bizi gelecek hedeflerimize taşıyacak en önemli unsurlardır” diye konuştu.

“Şişecam Topluluğu katma değerli, kaliteli ve inovatif ürünler yaratarak ve teknoloji geliştirerek büyüyor”

Şişecam Topluluğu’nun daima katma değerli, kaliteli ve inovatif ürünler yaratarak ve teknoloji geliştirerek büyüdüğünü ifade eden Prof. Dr. Kırman, şöyle konuştu: “1976 yılından bu yana yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri ile Türkiye’de kurumsal Ar-Ge faaliyetlerinin öncülerinden olan Şişecam Topluluğu, yeni ürün ve yeni teknoloji geliştirme açısından Ar-Ge yeteneği ile dünyadaki birkaç şirketten biridir. Türkiye’de Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan şirketler arasında yer almaktadır. 2014 yılında açılışını gerçekleştirdiğimiz, yaklaşık 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bilim ve Teknoloji Merkezimiz, 150’yi aşan araştırmacısıyla Topluluğumuzun kurumsal araştırma ve teknolojik geliştirme çalışmalarına öncülük ediyor.” 

Güçlü araştırma ve teknoloji geliştirme alt yapısı ve deneyimli insan kaynağıyla büyüyen Şişecam Topluluğu’nun üretilen bilgi, beceri ve yetkinliklerin paylaşılması amacıyla 30 yılı aşkın süredir Şişecam’ın Cam Sempozyumları düzenlediğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Kırman, “2017 yılında cam sempozyumumuzu uluslararası cam komisyonu konferansı ile birleştirerek 4 gün süreli ve 500 katılımcı ile gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bu sempozyumu bir adım öteye taşıyacağız” diye konuştu.

“Şişecam Topluluğu Ar-Ge faaliyetleri için cirosundan ayırdığı yüzde 1,5’a yaklaşan pay ile dünya ölçeğinde yarışıyor”

Şişecam Topluluğu Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik ise bu yıl 30’uncusu düzenlenen cam sempozyumu etkinliğinde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Türk cam sanayinde en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirket konumundaki Şişecam, araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetleri için her yıl cirosunun yüzde 1,5’ini ayırıyor. Şişecam Topluluğu’nda Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında toplam 13 ‘Bölge Laboratuvarı’nda yürütülüyor.”