Monday, Dec 23rd

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home News Anadolu Cam’ın gerçekleştirdiği Cam’ın Dünyası etkinliği büyük ilgi gördü

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Anadolu Cam’ın gerçekleştirdiği Cam’ın Dünyası etkinliği büyük ilgi gördü

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Anadolu Cam, geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle ‘Cam’ın Dünyası’ etkinliğini gerçekleştirdi. 

Üretimin her aşamasında “sürdürülebilirlik” ilkesine büyük önem veren Anadolu Cam Sanayii A.Ş., geri dönüşümde farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Cam Yeniden Cam’ projesini Türkiye’nin her köşesine yaymak üzere çalışmalarını hızla devam ediyor.  

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde de Anadolu Cam, Cam Yeniden Cam projesi kapsamında Beyoğlu Belediyesi ile yaptığı işbirliğiyle ‘Cam’ın Dünyası’ adlı eğlenceli ve eğitici bir etkinlik gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Anadolu Cam Kalite, Çevre ve Teknik Standartlar Müdürü Ercan Kahraman’ın katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, çevreci öğrenciler okullarında toplamış oldukları cam şişeleri geri dönüşüme kazandırdı.  

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte öğrenciler, Anadolu Cam tarafından kurulan “Cam’ın Dünyası” aktivite alanındaki cam kumbarasına toplamış oldukları cam şişelerin geri dönüşüm kutularına attı. İstiklal Caddesi’nde kurulan etkinlik alanında cam şişe atıklarını kumbaraya atan öğrenciler, geri dönüşüm süreci sonucunda cam şişelerin yeniden nasıl hayat bulduğunu öğrendi.  Etkinlikte ayrıca cam ürünlerin geri dönüşüme kazandırıldığı uygulamalı olarak katılımcılara gösterilirken, bu konuda bilgilendirme de yapıldı. 

Cam yeniden cam projesi 

Türkiye’nin lider cam ambalaj üreticisi Anadolu Cam camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ı hayata geçirdi. 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ödüllendirilen bu proje camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğundan hareketle cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Bu projenin nihai amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamak.

Proje kapsamında; anaokulları ve ilköğretimi kapsayan eğitim faaliyetleriyle çocuklara, sokak aktiviteleriyle toplumun her kesimine, ÇEVKO ile yapılan işbirliğiyle STK’lara, belediyelere hibe edilen cam kumbaraları ve cam ambalaj atığı toplama araçlarıyla yerel yönetimlere, hizmete sunulan cam kırma makineleriyle kafe, otel, restoran gibi işletmelere, cam ambalaj atıklarını yeniden üretimde kullanılabilir hale getiren tesislere verilen teknik ve finansal destekle de özel sektöre ulaşılıyor.