Monday, May 06th

Last updateTue, 30 Apr 2024 8am

You are here: Home News PAGDER, İran Plast 2014’te Türkiye’yi temsil etti

PAGDER, İran Plast 2014’te Türkiye’yi temsil etti

Türkiye Plastik Sektörünün küresel başarısını artırma vizyonuyla çalışmalarını yürüten PAGDER, 12 firma ile Iran Plast 2014’e katıldı. 

Yerli ve yabancı 700’e yakın firmanın katıldığı; Orta Doğu ve Asya’nın en önemli plastik ve kauçuk fuarlarından biri olan Iran Plast 2014’e katılan Türk firmaları, Türkiye’nin ihracat ve plastik pazarındaki etkinliğini artıracak ikili görüşmeler gerçekleştirerek önemli bağlantılar kurdular.

Plastik Sanayicileri Derneği PAGDER, Orta Doğu ve Asya’nın en önemli plastik ve kauçuk sektörü fuarlarından Iran Plast’a 12 Türk firması ile katılım sağladı. 25 Eylül’de Tahran’a giden Türk ekibine PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci de eşlik etti. 

Iran Plast 2014, 25-29 Eylül tarihleri arasında Tahran’da gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı 700’ü aşkın firmanın katıldığı, binlerce kişinin ise ziyaret ettiği fuarın Türkiye temsilciliğini üstlenen PAGDER, 12 firmanın katılımını organize etti. 

Fuara katılan Türk firmaları, bilimsel ve teknik bilgi alışverişinde bulunurken, son teknoloji ürünleri ile dikkat çekti ve önemli ikili bağlantılar da kurdu. Ekonomi Bakanlığı’nın katılımcı firmalara yüzde 50 destek verdiği fuarda, “Plastik Hammaddeler”, “Plastik Mamül ve Yarı Mamüller” ile “Plastik İşleme Makinaları ve Ekipmanları” alanlarında ürün ve hizmetler sergilendi.

Global başarı için bağlar kuruldu

Beş gün süren Iran Plast 2014’ü değerlendiren PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, fuar süresince, global sektörü yakından tanımaya yönelik etkinlikler de gerçekleştirdiklerini belirtti ve “Plastik sektöründe Almanya’dan sonra Avrupa’da 2’inci, dünyada ise 7’nci sırada yer alıyoruz. Hedefimiz, daha başarılı olmak. Bunun için de sadece ülkemizde değil, ülkemiz sınırları dışında da faaliyet göstermemiz gerektiğini biliyoruz. Fuarlar iş ilişkilerini geliştirmek, diğer ülkelerdeki meslektaşlarımızla dostluklarımızı pekiştirmek açısından en avantajlı ortamlar. Bu amaçlarla katılım sağladığımız en son fuar Iran Plast 2014 oldu. Bütün dünyanın takip ettiği, Doğu sınır komşumuz olan İran’da yapılan bu fuarda Türkiye’yi ve Türk plastik sektörünü tanıtmak ve böylece ülkemize fayda sağlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz” dedi.