Saturday, Jul 27th

Last updateThu, 25 Jul 2024 8am

You are here: Home News Ürünler Coveris’in PaperBarrier Seal ürünü ödüllendirildi

Coveris’in PaperBarrier Seal ürünü ödüllendirildi

Plastik ve kağıttan yapılmış esnek ambalajlar konusunda uzman olan Coveris Group, geleneksel plastik ambalajlara benzer şekilde - neme, oksijene, greslere ve mineral yağlara karşı yüksek bariyer işlevine sahip, geri dönüştürülebilir kağıt bazlı bir ambalaj geliştirdi. Şirket tarafından verilen bilgiye göre PaperBarrier Seal ürünü, gıda açısından güvenli olması nedeniyle gıda ürünlerinin yanı sıra hijyen ürünlerinde de kullanılabiliyor. Aynı zamanda döngüsel bir ekonomiyi teşvik eden yeni ambalaj çözümünün, mevcut geri dönüşüm akışlarını kullandığı ve toplama işlemlerinde kağıt olarak geri dönüştürülebileceği belirtiliyor.

Süt ürünleri alanında bir üretici olan Emmi Group ise, sürdürülebilir ambalaj çözümlerine yönelik yenilikçi fikirleri teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Fair Inno Pack yarışmasını düzenliyor. Şirket, kurucu üyelerinden biri olduğu Drehscheibe Kreislaufwirtschaft ve PRISMA da dahil olmak üzere döngüsel ekonomiyi teşvik etmek için çeşitli İsviçre kuruluşlarıyla aktif olarak çalışıyor. Fair Inno Pack yarışmasıyla şirket, sürdürülebilir döngüsel ekonomi konusunda farkındalığı artırmayı ve Coveris gibi önde gelen ambalaj şirketleriyle işbirliğini yoğunlaştırmayı hedefliyor.

Yarışmaya sunulan toplam 80 ambalaj konseptinden 38 farklı tedarikçiden 32 başvuru ikinci tura yükseldi. Emmi tarafından bir araya getirilen uzman jüri üyelerinin değerlendirmelerinin sonucunda, Coveris'in PaperBarrier Seal konsepti ve diğer yedi ürün çözümü ödüle layık gördü.

Emmi İsviçre Araştırma ve Geliştirme Başkanı Günter Englmeier konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söylüyor, "Emmi'de başarımızın sürdürülebilir büyüme ve bozulmamış bir gezegenle bağlantılı olduğunun farkındayız. Bu nedenle, döngüsel ekonomiye aktif bir şekilde bağlıyız ve ambalajlarımızı daha çevre dostu hale getirmek için sürekli olarak yenilikçi çözümler arayışındayız. Fair Inno Pack yarışması, bu tür çözümleri görünür kılmak ve Coveris gibi ambalaj üreticileriyle işbirliğini ilerletmek için önemli bir adımdır."

Coveris Flexibles Almanya Genel Müdürü Jürgen Taut ise, "PaperBarrier Seal ambalaj çözümümüzün Emmi Group'un Fair Inno Pack yarışmasında ödül kazanmasından büyük onur duyuyoruz. Bu ödül sürdürülebilir ambalaj çözümlerine olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor ve Coveris'in yenilikçi gücünün altını çiziyor. Bu öncü ambalaj çözümünün fizibilitesinin yanı sıra tüketici tarafından kabul edilebilirliğini test etmek ve uygulandığı takdirde kaynakların korunmasına ve döngüsel ekonomiye olumlu bir katkıda bulunmak için Emmi Group ile işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerine yer veriyor.

Kaynak: CoverisÂ