Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Ürünler Alman savunma sanayisi deniz altı gemisi için Raceplast’ı tercih etti

Alman savunma sanayisi deniz altı gemisi için Raceplast’ı tercih etti

2007 yılında Türk iş adamı Süleyman Ceyran tarafından Almanya’da kurulan mühendislik plastikleri firması Raceplast, Alman savunma sanayisi için siparişlerini başarıyla teslim etti. Raceplast, 2021 yılında yapımına başlanan deniz altı gemisi için yüklenici özel bir firmanın mühendislik plastikleri konusunda bir numaralı tedarikçisi olmayı başardı.

Deniz altı gemi yapımı konusunda üretimi üstlenin firma yetkililerinin Raceplast’ın Almanya Legden’deki fabrikasına düzenledikleri ziyaret esnasında, kalite kontrol heyetindeki yetkili yöneticinin sıkça tekrar ettiği, “Sizin yaptığınız parçalar çok hassas, insan hayatı bunlara bağlı” sözünün altını çizen Süleyman Ceyran, savunma sanayi için yaptıkları üretimler hakkında bilgi verdi. Ceyran şunları kaydetti; “Savunma sanayisi için ürettiğimiz parçaların adet sayılarının yüksek olması bizim için hiç sorun değil.  Üretim bandımızda uygun maliyetler ile seri üretim yapabiliyoruz. Ayrıca, marina siparişimizde; teknisyenlerle malzeme seçiminde de çokça fikir alışverişinde bulunduk. Bizlere iletilen teknik çizimlere göre malzemenin nerede ve nasıl kullanılacağı konusunda danışmanlık da veriyoruz.” 

Maliyet avantajı ve verimlilik konusunda müşterilerine değer kattıklarını belirten Süleyman Ceyran sözlerine şunları ekledi; “Alman savunma sanayisi için üretilmekte olan deniz altı gemisinde kullanılacak olan mühendislik plastikleri siparişimiz ile kalitemizi, ileriye dönük son derece inovatif ve güvenilir bir partner olduğumuzu ispatlamış olduk. 

Savunma sanayisinde kullanılan mühendislik plastiklerinin teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Ceyran, şöyle devam etti; “Savunma sanayisi gibi yüksek dayanıklılık gerektiren alanlarda özel malzemeleri tercih ediyoruz. Tercih ettiğimiz polimer malzemeden üretilmiş mühendislik plastiklerinin teknik özelliklerini sıralayacak olursak; dayanıklılığı, boyutsal kararlılığı ve sünme direnci yüksek, 260°C’nin üzerindeki sıcaklıklarda bile yüksek seviyede, alev geciktirici özelliğe sahiptir. Yağlanmamış koşullarda çalışabilme özelliği ve yüksek pV oranlarıyla bir araya gelen düşük aşınma oranları, bu ürünleri zorlu sürtünme ve aşınma uygulamaları için ideal malzeme haline getirmektedir. Böylece üretilen ürünlerin ömrünü uzatır ve bakım maliyetlerini azaltır. Savunma sanayi başta olmak üzere; otomotiv, havacılık ve uzay, ambalaj, gıda ve medikal sektörü için profesyonel hizmet anlayışı ile hizmetler vermeye devam ediyoruz.“