Thursday, May 02nd

Last updateTue, 30 Apr 2024 8am

You are here: Home News Yeni nesiller geri dönüşümü PAGÇEV’den öğreniyor

Yeni nesiller geri dönüşümü PAGÇEV’den öğreniyor

 

PAGÇEV “Geri Dönüşümle Büyüyoruz” dedi ve bir ay gibi kısa bir sürede 1139 öğrenci ve 37 öğretmene eğitim verdi. 

İlk pilot çalışma gerçekleştirildi

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı (PAGEV) tarafından Türkiye’nin üçüncü geri dönüşüm işletmesi olarak hayata geçirilen PAGÇEV, ilk çalışmalarına eğitimle başladı. Bu kapsamda Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrası ilk pilot çalışma da bu bölgede yapıldı.

Küçükçekmece Gültepe İlköğretim Okulu, Alaattin Keykubat İlköğretim Okulu, İnönü İlköğretim Okulu, Kaya Sebati Tuncay İlköğretim Okulu ve Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okul ile Gebze’de PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde verilen eğitimlere 1139 öğrenci ve 37 öğretmen katıldı. 

“Geri dönüşüm ile büyüyoruz”

“Geri Dönüşüm ile Büyüyoruz” projesi kapsamında, öğrencilere başta plastik olmak üzere ambalaj atıkları ve geri kazanımın önemi anlatılıyor. Çocukların ilgisini çekecek görsellerle zenginleştirilen eğitim sonunda, öğrenciler PAGÇEV çevre görevlilerine merak ettikleri konularda sorular sorma fırsatı da buluyor. 

Ambalaj atık oranının azaltılması, plastik ambalajların yeniden kullanımı ve geri dönüşüm için sürdürülebilir çözümler sunulması amacıyla kurulan PAGÇEV, 2013-2014 eğitim döneminde de çalışmalarına devam edecek ve yaklaşık 136 bin öğrenciye ulaşacak. Ayrıca, PAGÇEV eğitimlerinin Küçükçekmece’yi takiben başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılması da hedefleniyor.