Friday, Oct 18th

Last updateFri, 18 Oct 2024 11am

You are here: Home Participation in Fairs TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY Haber4 Hintli plastik geri dönüşüm şirketi, rPET üretim kapasitesini üç katına çıkarıyor

Hintli plastik geri dönüşüm şirketi, rPET üretim kapasitesini üç katına çıkarıyor

Hindistan’da faaliyet gösteren plastik geri dönüşüm şirketi Srichakra Polyplast, 2024'ün ilk yarısında iki yeni Starlinger PET şişeden şişeye geri dönüşüm hattını daha devreye aldıklarını duyurdu. Şirket, 2021'de kurulan iki Starlinger plastik geri dönüşüm hattında ise tüketici sonrası PET şişeleri ve poliolefin ambalajları geri dönüştürüyor.

Srichakra'nın Telangana-Haydarabad’da bulunan geri dönüşüm tesisine iki yeni recoSTAR PET 165 HC iV+ PET şişeden şişeye geri dönüşüm hattı kuruldu. Mevcut Starlinger hatları (biri tüketici sonrası poliolefinleri işlemek için koku azaltma teknolojisine sahip, diğeri PET şişeden şişeye geri dönüşüm hattı) halihazırda faaliyette bulunuyor. Şirket, tesislerine iki yeni hattın eklenmesiyle birlikte rPET üretim kapasitesini üç katına çıkardığını ve artık yılda 42.000 ton şişe sınıfı rPET üretimi gerçekleştirdiği bilgisini paylaştı.

Srichakra Polyplast Genel Müdürü Ravindra P.V., “Hindistan hükümeti tarafından Genişletilmiş Üretici Sorumluluğunun uygulanması ve marka sahipleri ile üreticilerin 2025 yılına kadar içecek şişelerinde %30 oranında tüketici sonrası geri dönüştürülmüş PET bulundurma zorunluluğu nedeniyle Hindistan'da rPET talebi artıyor. Uçtan uca geri dönüşüm ve plastik atık yönetimi şirketi olarak, plastik ambalaj endüstrisine daha fazla sürdürülebilirlik için anlamlı katkılarda bulunmaya kararlıyız. Şirketlerle iş birliği yaparak ERP hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor ve pazarda yeterli geri dönüştürülmüş malzemenin bulunmasını sağlıyoruz. Mevcut Starlinger sistemlerimizin üstün performansı ve güvenilirliği, genişleme projemizde tekrar Starlinger teknolojisini tercih etmemizin nedenini açıkça ortaya koydu” açıklamalarında bulundu.