MachineTotal, yenilenen arayüzü ile kullanıcı deneyimini yeniden şekillendiriyor
Türkiye’nin ilk kurumsal B2B makine ve ekipman alım satım platformu olarak tanımlanan MachineTotal.com, kullanıcı deneyimini daha üst bir seviyeye taşıyarak sektördeki yenilikçi yaklaşımını bir kez daha gözler önüne seriyor. Yeni arayüz tasarımı ile kullanıcıların ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkili yanıtlar verme hedefinde olan platform, birçok özelliği ile ön plana çıkıyor.
Şirket tarafından verilen bilgilere göre platformun öne çıkan özellikleri şu şekilde sıralanıyor;
Yenilenen arayüz, kullanıcılara işlemlerini daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirme olanağı sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, aradıkları makineleri, yedek parçaları ve üretim hatlarını daha hızlı ve pratik bir şekilde buluyor. Bu özellikler, kullanıcıların ihtiyaç duydukları çözümlere ulaşmalarını hızlandırarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlamalarına yardımcı oluyor.
Yeni veya ikinci el makine ve ekipmanlarınızı alıp satabileceğiniz bu online pazar yeri; yeni ürünler, cazip fırsatlar ve indirimli ürünler kategorileri ile kullanıcılara avantajlar sunuyor. Satış süreçlerini kolaylaştırarak, alıcı ve satıcılar arasında güvenilir bir köprü kurmayı amaçlayan platform, yalnızca bir alışveriş noktası olmanın ötesinde sektör profesyonellerine ağ kurma ve iş birliği yapma imkânları da tanıyor.
Burpol’den ihracat atağı
Hedef Avrupa pazarında büyümek
Plastik atıkları yüksek teknoloji ve yenilikçi yöntemlerle doğaya zarar vermeden dönüştürerek ham madde olarak yeniden üretime kazandıran Burpol Polimer Plastik, Avrupa ülkelerine ihracatını artırmak amacıyla Romanya’da bir şirket kurduğunu duyurdu. Romanya’nın başkenti Bükreş’te faaliyete geçen Burpol Europe SRL, Avrupa’nın önde gelen otomotiv, beyaz eşya ve diğer sektör firmalarına uluslararası standartlara sahip ham madde sunacak.
Bursa Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında, plastik atıkları işleyerek granül ham madde halinde yeniden ekonomiye kazandıran Burpol, alanında global bir şirket olma hedefi doğrultusunda önemli bir adım attığını düşünüyor. Yapılan açıklamada, bir süre önce plastik geri dönüşüm sektörünün buluşması olan PRSE fuarına katılım sağlamalarının ardından, burada gördükleri yoğun ilginin üzerine yurt dışına odaklanıldığı belirtiliyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda yurt dışında şirketleşmeye gitme kararı alınırken, ilk olarak Romanya Bükreş merkezli Burpol Europe SRL’nin kuruluşunun gerçekleştirildiği ifade ediliyor.
Burpol Polimer Plastik Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İlkay Yıldırım, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında belirlenen Karbon Nötr 2050 hedefi doğrultusunda AB’nin döngüsel ekonomiye geçiş için önceliklendirdiği 7 alandan birinin plastikler olduğunu ve geri dönüştürülmüş plastiklerin başta otomotiv olmak üzere sektörlerde çok önemli bir ham madde kaynağı olarak kullanıldığını belirtiyor.
Plastik atıklardan elde ettikleri granül halindeki ham maddelerden firmaların düşük emisyonlu, yüksek performanslı ve yüksek darbe dayanımlı parçalar ürettiğini ifade eden Yıldırım, “Önümüzdeki süreçte geri dönüştürülmüş plastikler, daha yüksek bir oranda üretimde kullanılmaya başlayacak. Biz de artan bu talebe karşılık vermek üzere Romanya’da şirketimizi kurduk” dedi.
“Bayrağımızı yurt dışında gururla dalgalandıracağız” diyen Yıldırım, Romanya’daki lokasyonlarından Avrupa’nın önde gelen otomotiv, beyaz eşya ve diğer sektör firmalarına uluslararası standartlara sahip ham madde sunacaklarını bildirdi.
Romanya’daki şirket ile birlikte ihracatlarının artacağını belirten Yıldırım, “Şirketimiz, otomotiv, beyaz eşya ve diğer birçok lokomotif sektöre hizmet verecek. Avrupa müşterilerimize sevkiyatlarımız bu şirket üzerinden gerçekleşecek ve PP, ABS, PA, PS gruplarında recycle ham madde sağlayacağız. Ham maddelerimiz Reach, RoHS, TDS, MDS ve gerekli geri dönüşüm sertifikalarına sahip. Dünyada geçerli Recyclass sertifikasını tüm ürünlerimiz için sağlamaktayız” diye konuştu.
Yıldırım, ihracat kapasitelerini artırmak amacıyla ayrıca Kuzey Afrika’ya yönelik bir değerlendirme yaptıklarını da sözlerine ekledi.
ALPLA, Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'na katılıyor
ALPLA, 23-26 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 29. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda, ambalaj sektörüne yön veren yüksek teknolojili ürünlerini sergileyecek. 3. Salon, 316A numaralı standında yer alacak olan şirket, ambalaj üretiminde hız, verimlilik ve kaliteyi artıran yenilikçi teknolojileriyle ziyaretçilerin karşısına çıkacak.
İleri teknoloji ve müşteri odaklı çözümler
ALPLA, fuar süresince farklı sektörlerdeki müşterilerine özel olarak geliştirdiği yenilikçi çözümleri tanıtacak. Gıda, içecek, süt ve süt ürünleri, kişisel bakım ve madeni yağlar gibi endüstrilere yönelik tasarlanan ambalaj çözümleri, en yeni üretim teknolojileriyle ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Ayrıca, tasarım ve mühendislik süreçlerine dair en son trendleri de paylaşarak, ambalaj geliştirme sürecine dair ilham verici çözümler sunacak. Bu kapsamda, ALPLA Dizayn Stüdyosu’nun küçük bir örneği de fuar alanında yer alacak.
ALPLA Dizayn Stüdyo: Yaratıcı tasarımlar ve mühendislik çözümleri
ALPLA Dizayn Stüdyo, müşterilerine özel ambalaj çözümleri geliştirme sürecinde önemli bir rol oynayan yenilikçi bir platform. Stüdyoda, markaların talepleri doğrultusunda fonksiyonel, estetik ve sürdürülebilir ambalaj tasarımları oluşturuluyor. Ziyaretçiler, ALPLA Dizayn Stüdyosu'nda markalarının ihtiyaçlarına yönelik ambalajların nasıl kişiselleştirildiğini ve her aşamada hangi yenilikçi yöntemlerin kullanıldığını gözlemleme şansına sahip olacaklar.
ALPLA Türkiye Genel Müdürü Emre Canoğlu, fuarın önemine ilişkin düşüncelerini şöyle ifade etti: “Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, ALPLA’nın teknolojik yeniliklerini ve müşteri odaklı çözümlerini sergilemesi için önemli bir platform. Özellikle hızla değişen ambalaj sektöründe, müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek yüksek performanslı ve kaliteli ürünler sunmaktan gurur duyuyoruz. Bu yıl, ALPLA Dizayn Stüdyosu’nun bir örneğini de fuar alanına taşıyarak, ziyaretçilerimize tasarım süreçlerimizi daha yakından tanıma şansı vereceğiz. Sektör liderleriyle buluşmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için sabırsızlanıyoruz.”
Toyo Matbaa Mürekkepleri, Artience markasıyla Avrasya Ambalaj Fuarı’na katılıyor
Toyo Matbaa Mürekkepleri, 23 – 26 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve ambalaj sektörünün en önemli fuarlarından biri olan 29. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’na “artience” markasıyla katılıyor.
Aynı zamanda Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı; Toyo Matbaa Mürekkepleri’nin bağlı olduğu Japonya merkezli Toyo Ink SC Holdings'in 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren adını 'artience group' olarak değiştirmesinin ardından, “artience” markası ile katılacağı ilk fuar olma özelliğini de taşıyor. Şirket, basım ve ambalaj üreticilerinin döngüsel ekonomiye geçiş yapmalarına yardımcı olabilecek ürün ve hizmetlerini 5’inci salon, 513B numaralı standında sergileyecek.
Global ağı, yenilikçi çözümleri ve teknik destek hizmetiyle uluslararası alanda gücünü artıran Toyo Matbaa Mürekkepleri, her türlü baskı malzemesine uygun, yüksek performanslı mürekkeplerini, kaplama sistemlerini ve yardımcı malzemelerini her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar ziyaretçileriyle buluşturacak. Özellikle Manisa’daki fabrikasında üretilen sheet-fed ofset mürekkepleri, likit mürekkepler, metal ambalaj sistemleri ve veb ofset mürekkeplerinin yanı sıra, gıda, içecek ve endüstriyel uygulamalar için geliştirilen, artience group bünyesinde yer alan laminasyon tutkalları ve pigment gibi ambalaj sektörüne yönelik ürün gruplarını da bu fuarda ziyaretçilere tanıtacak.
Fuarın bu yıl şirketleri için farklı bir anlam taşıdığını vurgulayan Toyo Matbaa Mürekkepleri Stratejik Planlama ve Pazar Analizi Ekip Lideri Pınar Demir Altın: “Bu fuarda, ‘Empowering Feeling’ (Güçlendirici Duygular) sloganıyla yola çıkan, art (sanat) ve science (bilim) kelimelerinin kusursuz birleşiminden doğan ‘artience’ markamızı ve yaşadığımız dönüşüm sürecini birçok yerli ve yabancı ziyaretçiye anlatma fırsatı bulacağız. Yenilenen marka kimliğimizle ilk kez böylesine büyük bir organizasyona katılmanın heyecanını yaşıyoruz. Ayrıca, 50 yılı aşkın süredir ülkemizde faaliyet gösteriyoruz. Bu fuarda, bugüne kadar ambalaj ve baskı sektöründe edindiğimiz deneyimlerimizi ve yetkinliklerimizi potansiyel iş ortaklarımıza aktarırken, mevcut iş ortaklarımızla da yeni uzmanlık alanları geliştirerek birlikte büyümeyi hedefliyoruz” dedi.
BSH Türkiye’den yeni inovasyon merkezi
BSH Ev Aletleri Türkiye, dijital dönüşüm yolculuklarında ‘Future Lab’ inovasyon merkezini hayata geçirdi. BSH Türkiye, dijital dönüşüm ekibi önderliğinde kurulan laboratuvar ile kendi dijital dönüşüm çözümlerini üretecek.
BSH’nin Çerkezköy yerleşkesinde bulunan laboratuvarda, 5G yazılım ve donanım teknolojileri, bilişim ve operasyonel teknoloji (IT/OT) bağlantıları için, Programlanabilir Mantıksal Denetleyici (PLC) Programlama, Endüstriyel Edge donanım kabinleri, Veri Denetimi ve Gözetimi için Süpervizör Kontrolü (SCADA) Sistemleri, enerji analizörleri, sensör ve kamera teknolojileri, enerji yönetim sistemleri, kodsuz analitik sistemleri ve bütünleşik operasyon yönetimi (UNS) teknolojileri gibi birçok ileri teknoloji ve sistemi ile çalışmaların yanı sıra makine öğrenimi (ML) ve yapay zeka (AI) uygulamaları da geliştirilebiliyor.
Çalışanların bilgi ve becerileri geliştiriliyor
Future Lab şirketin teknolojik yeniliklere adapte olma hızını artırırken, çalışanların dijital yetkinliklerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Bu amaçla tüm BSH çalışanlarına yönelik üç ana kategoride eğitim programları sunuluyor. Mühendisler için yazılım ve donanımların detayına inen teknik eğitimler, müdürler için sistem odaklı eğitimler ve üst düzey yöneticiler için ise dijital liderlik eğitimleri BSH Dijital Dönüşüm ekibi tarafından tasarlandı.
Yeni dijital çözümlerin üretilmesi alanında çalışmalar devam ediyor
Future Lab'de daha önce başarıyla yürütülen Copilot çalışmaları ve üretici yapay zekâ (GenAI) ile yapılan PLC Programlama, uçtan uca izlenebilirlik uygulamaları bulunurken merkezde, bu tür projelerin geliştirilmesi ve yeni dijital çözümlerin üretilmesi alanında çalışmalar devam ediyor. Farklı bölümlerden katılan çalışanlarla bugüne kadar yalın üretim ve sürdürülebilirlik dijital omurga sistemleri, endüstriyel edge uygulaması ile plastik enjeksiyon makinelerinde anomali tespiti ve önleyici bakım uygulamaları, 5G ile depo ve iç lojistik yönetimi gibi projeler hayata geçirildi. Türkiye dijital laboratuvarından çıkan bu uygulamalar BSH global çözümleri içerisinde yerini alıyor.
Future Lab, girişimciler ve teknoloji şirketleri ile dinamik iş birlikleri sağlarken, aynı zamanda akademik kurumlarla iş birliği fırsatları sunuyor. Bu iş birlikleri, akademik araştırmalarla pratik endüstri uygulamaları arasında köprü kurarak eğitim ve uygulamalı deneyim imkânı tanıyor.