Wednesday, Feb 05th

Last updateWed, 05 Feb 2025 12pm

You are here: Home E-Magazine Ürünler

Burpol, Romanya’dan sonra Fas’ta da şirket kurdu

Plastik atıkları yüksek teknoloji ve yenilikçi yöntemlerle doğaya zarar vermeden dönüştürerek ham madde olarak yeniden üretime kazandıran Burpol Polimer Plastik, alanında dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2024’ün ilk aylarında Romanya’da Burpol Europe SRL firmasını faaliyete geçiren şirket, şimdi de Kuzey Afrika ülkesi Fas’ta Burpol Africa’yı kurarak globalleşme yolunda önemli bir adım daha attı.

Bükreş’te kurdukları Burpol Europe SRL firmasıyla Avrupa’nın önde gelen otomotiv, beyaz eşya ve diğer sektör firmalarına uluslararası standartlara sahip ham madde sunduklarını, bu sayede ihracatlarının arttığını söyleyen Burpol Polimer Plastik Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İlkay Yıldırım, globalleşme kapsamında ikinci şirketleri olan Burpol Africa’nın da Fas’ta faaliyete geçtiğini bildirdi.

Yatırımcılara sunduğu avantajlarla Fas'ın son dönemde büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yıldırım, ülkenin ABD ve AB dahil geniş bir Serbest Ticaret Anlaşması ağına sahip olması nedeniyle yurtdışındaki ikinci şirketlerini Fas’ta açtıklarını kaydetti.

Read more...

SEM Plastik, çevreci ürünlerle büyüyecek

İstanbul Silivri ve Selimpaşa’da toplamda yaklaşık 30 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyetlerini yürüten SEM Plastik, Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda nitelikli ve kurumsal misafirini ağırladı. 

Son yıllarda sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir ürünlere yatırım yapan şirket, THY'nin de küresel kabin içi ikram kaplarını üretiyor. Sürdürülebilirlik önde tutularak tasarlanan SEM ürünleri, bağımsız sertifikasyon kuruluşları tarafından denetlenerek güven altına alınıyor.

Yeni çevreci ürün alternatiflerini fuarda müşterileri ile buluşturan SEM Plastik, çoklu kullanıma uygun yıkanabilir kahve bardakları (Refill Cups) ile Kahve ve Fast-Food sektörleri için geliştirilmiş olan yeni ürün alternatiflerini de misafirleri ile buluşturdu.

Read more...

Yeni nesil hareket kontrolörü

Hareket kontrol ve otomasyon sistemlerinde faaliyet gösteren Kollmorgen, yeni PCMM2G programlanabilir hareket kontrolörünü piyasaya sürdüğünü duyurdu. Şirket tarafından son derece ölçeklenebilir olarak tanımlanan kontrolör, Kollmorgen Automation Suite tabanlı sistemlerin yanı sıra üçüncü taraf cihazlara da basit entegrasyon sunuyor. Ayrıca bağımsız makinelerden karmaşık modüler otomasyon sistemlerine kadar her şeye yeni yetenekler ve büyük ölçüde artırılmış performans sağlayabiliyor.

Şirketin önceki nesil kontrolleri ile uyumlu olan PCMM2G’nin, daha fazla esneklik ve 1,5-3,5 kat daha hızlı fieldbus döngü hızı sayesinde basit bir geçiş yolu sunduğu belirtiliyor. Ayrıca, performansı ve kullanım kolaylığını artırırken çoğu üçüncü taraf otomasyon sistemini de desteklediği ifade ediliyor.

Şirketin yeni kontrolörü, yüksek döngü süreleri sağlayan 1,5 GHz dört çekirdekli işlemciye dayanıyor. Küçük, basit makine modüllerinden, S-eğrisi ve diğer karmaşık hareketler de dâhil olmak üzere 64 eksene kadar senkronize yol hareketine sahip yüksek karmaşıklıktaki otomasyon ortamlarını desteklediği verilen diğer bilgiler arasında yer alıyor.

PCMM2G kontrolör ayrıca 16 GB dahili flash bellek, altı dijital giriş, iki dijital çıkış, entegre fonksiyonel güvenlik modülleri ve yerleşik bir insan-makine arayüz paneli içeriyor.

Sorunsuz entegrasyon

100BASE-T bağlantısı, çoğu sistemle hızlı entegrasyon için UDP, HTTP, Modbus®, Ethernet/IP ve PROFINET®'i destekliyor. Çift Ethernet portu, endüstriyel bir ağa bağlıyken sistem yapılandırmasına izin veriyor. Pil yedeklemeli kesintisiz bir gerçek zamanlı saat ve ağ zaman protokolü (NTP) aracılığıyla harici bir zaman tutma sunucusu desteği, tüm eksenlerde hassas zamanlama ve senkronizasyon sağlıyor.

Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü Chris Cooper, "İster Kollmorgen Automation Suite müşterisi olun, ister üçüncü taraf hareket bileşenlerinin performansını en üst düzeye çıkarmak istiyor olun, yeni nesil PCMM2G sizin için tasarlandı. Son derece hızlı ve güçlü. Tam özellikli ve çok yönlüdür. Ayrıca, küçük basit makinelerden, büyük ve son derece karmaşık ortamlara kadar hemen her endüstriyel uygulamaya gelişmiş otomasyon yetenekleri kazandırmanın kolay bir yoludur" açıklamalarında bulunuyor.

ALPLA, Güney Afrika’da son teknoloji geri dönüşüm tesisi açtı

2025 yılından itibaren, ALPLArecycling birimi yılda 35.000 ton geri dönüştürülmüş PET (rPET) üretecek

ALPLA, Güney Afrika PET geri dönüşüm pazarına giriş yaptı. Yaklaşık bir buçuk yıl süren inşaat sürecinin ardından, ambalaj ve geri dönüşüm uzmanı ALPLA, Ballito’daki modern tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Şirket, KwaZulu-Natal eyaletinde yer alan bu yeni tesis için 60 milyon euro yatırım yaptı.

2025 yılından itibaren, ALPLArecycling birimi yılda 35.000 ton geri dönüştürülmüş PET (rPET) üretecek. Bu yüksek kaliteli malzeme, ALPLA’nın Lanseria’daki üretim tesisinde güvenli, uygun maliyetli ve sürdürülebilir plastik ambalajlara dönüştürülecek. 90.000 metrekarelik bir alanda kurulu bu tesis, şirketin Güney Afrika’daki büyümesini hızlandırırken, aynı zamanda yoğun nüfuslu KwaZulu-Natal eyaletine ve iLembe bölgesine ekonomik katkı sağlayacak.

31 Ekim’de düzenlenen açılış töreninde ALPLA Yönetim Kurulu Başkanı Günther Lehner, ALPLArecycling Genel Müdürü Dietmar Marin ve Tesis Müdürü Gerhard Meyringer, Güney Afrika Ticaret, Sanayi ve Rekabet Bakanlığı ile Ormancılık, Balıkçılık ve Çevre Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra, KwaZulu-Natal eyaleti, eThekwini Metropoliten Belediyesi ve iLembe Bölge Belediyesi yetkililerinden oluşan yaklaşık 180 iş ve siyaset dünyası temsilcisini ağırladı. Törene ayrıca Avusturya Büyükelçisi Romana Königsbrun da katıldı.

Read more...

TPE, geri dönüştürülmüş içerik ile buluşuyor

Lightweight serisinin genişletilmesiyle KRAIBURG TPE, yapı sektörü için hafif malzeme geliştirmede yeni bir dönüm noktasına ulaştı

2010'ların sonlarında KRAIBURG TPE, uygulamaya özgü çok hafif termoplastik elastomerler üretmeyi mümkün kılan bir teknoloji geliştirdi. Bu teknoloji, belirgin şekilde düşük genel malzeme yoğunluğuna sahip olan, yüksek esneklik ve yumuşaklık ile karakterize edilen plastik uyumlu bileşenlerin üretilmesini sağlayan 3M™ Glass Bubbles'ın kullanımına dayanıyordu. 2020 ilkbaharında piyasaya sürülen ve yeni geliştirilen Lightweight serisi TPE'ler başarılı olduklarını kanıtladılar. Bunun başlıca nedeni, bu bileşiklerin otomotiv üreticilerinin yanı sıra havacılık ve elektrikli aletler veya spor ve eğlence endüstrisi gibi diğer sektörlerdeki üreticilerin etkili hafif çözümlere yönelik mevcut talebini kapsamlı bir şekilde karşılamasıydı.

Yeni geliştirilen THERMOLAST® R bileşikleri, mevcut seriyle neredeyse aynı malzeme özelliklerine sahip ve bu özellikleri %10 ila %60 oranında geri dönüştürülmüş içerikle birleştiriyor. TPE'lerin bu avantajları, tüketici sonrası kaynaklardan elde edilen kaynak tasarrufu sağlayan geri dönüştürülmüş ham maddelerle destekleniyor. Bu durum, bileşiklerin ürün karbon ayak izinin (PCF) azaltılmasını sağlıyor ve dolayısıyla plastik işleme şirketlerinin sürdürülebilirlik ve iklim hedefleri üzerinde olumlu bir etki yaratabiliyor.

Read more...