Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Mondi, Ambalaj Ay Yıldızları yarışmasında 11 ödülün sahibi oldu

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen yarışma, küresel ambalaj sektöründeki yenilikleri öne çıkarıyor

Mondi, bu yıl Türkiye'de düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları yarışmasında birçok ödüle layık görüldü. Şirketin ödüllü ürünleri arasında Plate Protector (Mondi Eschenbach), Eco Cage Kağıt Sepeti (Mondi Bupak), BeerCoolBox (Mondi Varşova) ve Koala Teşhir Standı (Mondi Adana) yer aldı.

Mondi Oluklu Ambalaj CEO'su Markus Gärtner ödüllerle ilgili şunları ifade etti: "Ekibimizin başarılarından ve Ambalaj Ay Yıldızları 2024'te aldığımız takdirden inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. Bu ödüller, durmak bilmeyen mükemmellik arayışımızın ve müşterilerimizin beklentilerini karşılamakla kalmayıp aynı zamanda sürdürülebilir, yenilikçi ambalaj çözümleri sunma taahhüdümüzün bir kanıtıdır" 

Mondi Oluklu Mukavva Çözümleri COO'su Armand Schoonbrood ise; "Ödüllü ürünlerimizin her biri, müşteri geri bildirimlerini tasarım sürecimize entegre etme stratejimizi yansıtıyor ve müşterilerimizin karşılaştığı hem pratik hem de çevresel zorluklara getirdiğimiz çözümleri sergiliyor. Bu ödüllerle aldığımız takdir, daha sürdürülebilir ve etkili ambalaj çözümlerine yönelik yenilik yapmaya ve sektöre öncülük etmeye devam etme isteğimizi körüklüyor" diyerek görüşlerini ekledi.

Bu yıl içinde İstanbul'da düzenlenmesi beklenen Ambalaj Ay Yıldızları 2024 ödül töreni ve gala gecesinde kazananlara altın, gümüş ve bronz ödüller takdim edilecek.

 

Read more...

Plastik endüstrisi için yeniden kullanılabilir paletler

PRS Palet İade Sistemi, Avrupa'nın en köklü döngüsel ekonomi sistemlerinden birini yönetiyor ve plastik endüstrisine yeniden kullanılabilir paletler sağlıyor

Sürdürülebilir kaynak kullanımı ve geniş geri kazanım ağıyla, atıkları ve karbon emisyonlarını azaltarak verimli bir yeniden kullanım sistemi sunan PRS, müşterilerinin maliyetlerini düşürerek plastik endüstrisinin operasyonel ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Şirket tarafından verilen bilgiye göre, hemen hemen tüm Avrupa polimer üreticileri 1997’den bu yana çevresel etkilerini azaltmak ve ürün ambalajlama aşamasında ahşap kullanımını minimize etmek için PRS döngüsel palet iade sistemine güveniyor.

Tüm ortaklarının katkılarıyla çevre dostu üreticiler, dönüştürücüler, nakliyeciler, depolar, tüccarlar ve dağıtıcılar arasında sürdürülebilir bir ağ oluşturan şirket, paletlerini polimer üreticilerine kiralıyor; onlar da ürünlerini bu paletler üzerinde paketleyip, plastik dönüştürücülere sevk ediyor. Boş ve uygun olduğunda dönüştürücülerden ücretsiz olarak toplanan ve tamir edilen paletler tekrar kiraya veriliyor.

Tedarikçilerin satış belgeleri (CMR/Fatura/Satış Koşulları), paletlerin üzerindeki yeşil kenarlar ve "PROPERTY PRS" ibaresi, paletlerin PRS mülkiyetinde olduğunu ve iade edilmesi gerektiğini belirtiyor. 

Polimer ambalajının çevresel etkisini azaltarak PRS paletlerinin geri kazanımını ve yeniden kullanımını maksimize etmek için Green Label sertifika sistemi oluşturan şirket, her 7 PRS paletin iadesiyle bir ağaç kurtaran, bu sayede sektördeki sürdürülebilirliği geliştirmeye katkıda bulunan tüm ortaklarına bu resmi sertifikayı gönderiyor.

Türkiye dahil Avrupa’da 35 ülkede geniş hizmet ağı, 25 dilde hizmet veren müşteri temsilcileri, sertifikalı ahşaptan üretilmiş yüksek kalite standartlarına uygun paletleriyle PRS Palet İade Sistemleri hizmet ve güvenilirliği birleştirirken, pazarın artan sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunuyor. PRS Palet Türkiye Ofisi'nden sistem hakkında daha detaylı bilgi alınabiliyor.

PRS PALET

Lityum iyon bataryaları için ambalaj çözümleri

CHEP’in BM sertifikalı ambalaj çözümleri üst düzey koruma sağlıyor

Elektrikli araçlar her geçen gün çok daha fazla yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu durum beraberinde elektrikli otomobillerin bataryasında birincil ham madde olan lityuma yönelik küresel talebi artırıyor. Pek çok çevresel faydaya olanak tanıyan bu gelişme, lityumun yanıcı bir madde olmasından dolayı nakliyesi sırasında riskler de barındırıyor. Küresel tedarik zinciri markası CHEP, elektrikli otomotiv sektöründeki batarya taşımacılığındaki olası tehlikelere ve alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor.

CHEP Türkiye Otomotiv Ülke Temsilcisi Derya Çınar, gerekli önlemlerin alınmadan lityum iyon bataryaların taşınmasının, otomotiv üreticileri ve tedarikçilerini, ölümler, para cezası, yangın riskleri ve kâr kaybı gibi olumsuz sonuçlarla karşı karşıya getireceğini vurguluyor. 

‘’Müşterilerimizin hedeflerine uygun ambalaj çözümleri sunuyoruz’’

Tedarik sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin Çınar, şunları söyledi: “Lityum kullanılan bataryaların sevkiyatında özellikle sıcaklık kontrolü (bataryaların aşırı ısınmaması), ürün stabilizesi (nakliye sırasında bataryaların yerinden oynamaması) ve iletken yüzeylere maruz kalmama (bataryaların kapalı olduğundan emin olunması) gibi konular büyük önem arz ediyor. Tedarikçilerin, bu temel gereksinimleri karşılayan, resmi düzenlemelere uygun, güvenli ve ekonomik nakliye hizmeti sağlayan ambalaj çözümlerine sahip olması gerekir. CHEP olarak, farklı türlerde parçalara yönelik ambalaj ihtiyaçlarını karşılayacak geniş bir standart ve yeniden kullanılabilir ekipman çeşitliliğine sahibiz. BM sertifikalı konteyner çözümlerimizle birlikte batarya üreticilerine ve tedarikçilerine hem nakliye optimizasyonu hem de korumayı en üst seviyeye çıkaran iç profil çözümleri sunuyoruz. Böylece nakliye sırasında karşılaşılacak olası tehlikeleri de en aza indiriyoruz.” 

Lityum iyon bataryaların, 9. sınıf tehlikeli madde sınıfına girdiğinden ve özel taşıma yönetmeliklerine tabi tutulduğunu da vurgulayan Derya Çınar, “Sürdürülebilir bir gelecek için elektrikli araçların yaygınlaşması büyük önem taşıyor. Beraberinde getirdiği büyük zorluklara da yeni nesil çözümler üretiyoruz. Müşterilerimizin maliyetlerini düşürmeye ve verimliliğini arttırmaya yönelik temel hedeflerini tam bir şekilde anladıktan sonra doğru ambalaj çözümünü bulup onların tedarik zincirinize uygun ambalajlama dönüşümünü gerçekleştiriyoruz” dedi.

İlaç endüstrisi için sürdürülebilir seçenekler sunan yenilik

Aluflexpack şirketi, ambalajlama sektörü için öncelikli olarak ilaç endüstrisinde kullanılacak ancak kendisine de daha geniş bir kapsamda uygulama alanı bulabilecek yeni farmasötik bir blister ambalaj geliştirdiğini duyurdu.  

Şirket tarafından yapılan açıklamada, tamamen lake alüminyum kullanılarak üretilen 4∞ Form ürününün, öncelik olarak ilaç endüstrisinde kullanılmak üzere tasarlandığı ve bu endüstride tablet, kapsül ve benzeri ürünlerin ambalajlanmasında kullanılan OPA/AL/PVC (cold form) veya PVC/PVDC (thermoform) gibi mevcut çözümlerin yerini alabileceği belirtiliyor. Şirkete göre burada öne çıkan nokta, yenilikçi Aluflexpack ambalajının tamamen lake alüminyumdan yapılmış olması. Ürün adının da atıfta bulunduğu alüminyum, şirket tarafından ambalaj endüstrisinde ürün güvenliği ve kalitesinin korunması ile ilgili olan son derece önemli özellikleri kaybetmeden sınırsız veya sonsuz geri dönüştürülebilen bir malzeme olarak tanımlanıyor. 

Şirkete göre, ayrıca alüminyum son derece hafif olmasının yanı sıra hem yüksek hem de düşük sıcaklıklara karşı dayanıklı olabiliyor. Nem, ışık, oksijen ve diğer gazlarla birlikte bakteri ve mikroorganizmalara karşı %100 koruma sağlayabiliyor. Bu nedenle esnek alüminyum ambalaj içindeki ürünler çok daha uzun bir raf ömrü sunabiliyor.

Read more...

Geri dönüşüm, dünyanın sürdürülebilir geleceğine ışık tutuyor

Çevre sürdürülebilirliğinde gönüllü sanayi inisiyatifi ve geniş kitlelere dokunan sivil toplum kimliklerini bünyesinde bir araya getiren ve özellikle son yıllarda “iklim krizi ile savaşım” ve “döngüsel ekonomiye geçiş” konularına odaklanan ÇEVKO Vakfı’nın Genel Sekreteri Mete İmer, 18 Mart Küresel Dönüşüm Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. İmer, atıkların kaynağında toplanıp geri dönüştürülmesi konusundaki sorumluluğun üreticilerden belediyelere, lisanslı geri kazanım şirketlerinden satış noktalarına ve tüketicilere kadar tüm paydaşlar tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. “Sürdürülebilir bir dünya için tüm bireylere büyük sorumluluk düşüyor” diyen Mete İmer, yaklaşan yerel seçimler gündeminde “Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi” konularına daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Geri dönüşüm evlerden başlıyor

Atıkların ham madde olarak yeniden değerlendirme sürecinin evlerden başladığına dikkat çeken İmer, “Geri dönüşüm için evlerimizde atıklarımızı ayrı olarak biriktirmek ve geri dönüşümlerini sağlamak sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Bu konularda duyarlılık gösteren her birey, bu olumlu davranışların en yakınlarından başlayarak çevresinde yaygınlaşması ve bu konuda bilincin ve farkındalığın artması için gönüllü katkı sağlayabilir” şeklinde konuştu. 

Dünyada döngüsel ekonomiye geçişle sürdürülebilir atık yönetiminin temel bileşenlerini oluşturan ürünlerin en az atık oluşacak şekilde üretilmesi, tekrar kullanılması, geri dönüşümü ile kaynak israfının önlenmesi ülkelerin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Geri dönüşüme ilişkin farkındalığın artırılmasına yönelik iletişim, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının sürdürülebilir atık yönetiminin bileşenlerinden biri olduğuna değinen İmer, “Geri dönüşüm süreci, tüketicilerin atıklarını kaynağında ayrı biriktirmesi ile başlıyor. Atıkların belediyelerce toplanması, lisanslı geri dönüşüm tesislerinde geri dönüştürülmesi ve alanında disiplinli çalışma geçmişine ve nitelikli insan kaynağına sahip geri kazanım örgütlerince koordine edilmesi ile süreç tamamlanıyor” dedi. 

 

Read more...