Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Advertising Haberler Atık piller fidana dönüşüyor

Atık piller fidana dönüşüyor

Doğaya karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket eden VARTA, çevreyi koruma ve sürdürülebilirlik kapsamındaki faaliyetlerini genişletiyor. 

2017 yılından bugüne üretim tesislerine yaptıkları yatırımlarla üretimini sürdürülebilirlik çerçevesinde devam ettiren firma, 2021 yılında karton ambalaj kullanımına geçti. Firmanın, pil ürünlerinin ambalajları, %100 geri dönüştürülebiliyor ve ‘FSC’ sertifikalı karton malzemeden üretiliyor. 

Daha da yüksek geri dönüşüm oranlarına ulaşmak ve yenilikçi, akıllı ambalaj çözümleri geliştirmek için geri dönüştürülebilir ambalaj projelerinde sürekli iyileştirmeler yapan firma, yenilenen ambalajları sayesinde, 2021 yılının son çeyreğinde 94 tonun üzerinde plastik tasarrufuna ulaşmış oldu.

Üretim tesislerinde ihtiyaç duyulan elektriğin %92’sini yenilenebilir enerjilerden karşılayan VARTA’nın vizyonu, 2027 yılına kadar PAS-2060'a göre CO2 nötr üretime ulaşmak.

Daha yeşil bir dünya için

Sürdürülebilirlik kapsamında, verimli ve temiz enerji ile üretim gerçekleştiren VARTA, karbon salınımını azaltabilmek bilinciyle, yeşili korumayı ve çoğaltmayı hedefliyor.

Firma, fidan bağışında bulunarak doğaya fayda sağlamak için hareket eden, hangi ağacın nereye, ne zaman dikilmesi gerektiğini bilen, dikilen ağaçların büyüyüp yeşil alanların eski haline dönmesi için faaliyet gösteren TEMA VAKFI ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği ile ‘Atık Piller Fidana Dönüşüyor’ kampanyasına imza attı.

Kampanya kapsamında yeniden ağaçlandırma ile atmosferden daha fazla karbon temizlenmesine katkıda bulunmayı hedefleyen firma, Türkiye’nin dört bir yanında büyük marketler aracılığı ile atık pilleri toplamaya başladı. Atık pillerini toplama noktalarına getiren tüketiciler de yapılan çalışma aracılığı ile fidan bağışına katkıda bulunmuş olacak.

Atık piller TAP Derneği'ne ulaştırılarak geri dönüştürülecek

Migros-Teknosa-Onur-Özen ve Kim Marketler Grubu ile anlaşarak kampanyayı yürüten VARTA, bu marketlere atık pil toplama üniteleri yerleştirdi. Atık piller, marketler aracılığı ile TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları) Derneği’ne ulaştırılacak ve onların aracılığıyla geri dönüşüme kazandırılacak.

TEMA Vakfı ile iş birliği yapan VARTA Pilleri Türkiye’nin Genel Müdürü Kerem Acar konuyla ilgili süreci şöyle anlattı:

 ‘’TEMA Vakfı’nın ve vakfın çalışmalarının ülkemiz ve doğa için öneminin bilincindeyiz. Vakfın çalışmalarını uzun zamandır yakından takip ediyoruz ve 2021’den bu yana iş birliklerimiz olmuştu. VARTA’nın dünyadaki genel politikası paralelinde, sürdürülebilirlik Türkiye olarak bizim önceliklerimiz içinde yer alıyor. 135 yıldır ‘’Alman Malı’’ kalitesini temsil eden VARTA, tecrübesi ile tüketicilerin her türlü enerji ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor. Bunu yaparken doğaya zarar vermeden, çevreyi koruyarak faaliyetlerini sürdürmeye özen gösteriyor. Firma olarak mümkün olduğu kadar çok kaynak azaltmayı, yeniden kullanmayı veya geri dönüştürmeyi, böylece çevre üzerindeki etkimizi en aza indirmeyi hedefliyoruz’’ dedi.