Saturday, Sep 07th

Last updateFri, 06 Sep 2024 8am

You are here: Home RÖPORTAJ / INTERVIEW Röportaj1 Şirketimizin odak noktası ‘Sadelik, Yakınlık ve Uzmanlık’ çatısı altında toplanıyor
Plastik Sanayicileri Derneği'nde bayrak devri

Plastik Sanayicileri Derneği'nde bayrak devri

Yarım asrı aşan geçmişi ile ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan...

Kimya sektörü ihracatını yüzde 24 artırdı

Kimya sektörü ihracatını yüzde 24 artırdı

Plastikler ve mamulleri ihracatı, 870 milyon 350 bin dolarla kimya ihracatında i...

Güvenli gıdaya ulaşım ‘ambalaj’ ile mümkün

Güvenli gıdaya ulaşım ‘ambalaj’ ile mümkün

Dünyada talep ve beklentilerin her geçen gün farklılaştığını, iş yapış şekilleri...

Bakioğlu Grubu, ülkemiz ekonomisine sağladığı  katkıyı başarılarla taçlandırıyor

Bakioğlu Grubu, ülkemiz ekonomisine sağladığı katkıyı başarılarla taçlandırıyor

Esnek ambalaj sektöründe dikey entegre iş modelinde faaliyet gösteren Bakioğlu H...

Kimpur ve Ravago Petrokimya’dan  önemli iş birliği

Kimpur ve Ravago Petrokimya’dan önemli iş birliği

Kimpur, Ravago Petrokimya ile başarılı bir iş birliğine imza attığını duyurdu. Y...

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Şirketimizin odak noktası ‘Sadelik, Yakınlık ve Uzmanlık’ çatısı altında toplanıyor

Telemecanique Sensors Ülke Müdürü Bilkay Bilgen, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya’nın sorularını yanıtladı.

Telemecanique Sensors olarak endüstriyel otomasyon ve emniyet sensörleri üretiminde 90 yılı aşkın bir geçmişe sahibiz. Türkiye'de ise 20 yılı aşkın süredir elde ettiğimiz deneyim ve ‘Simply Easy’ vizyonumuz ile müşterilerimizin makine performanslarını artıracak daha akıllı sensör çözümleri için inovatif yolculuğumuza devam ediyoruz. Türkiye pazarı için hedeflerimiz büyük. Neredeyse tüm segmentlere uygun ürün gamımız ve uzmanlığımız sayesinde ülkemizdeki konumumuzu daha da sağlamlaştırma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Bilkay Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Akademik ve profesyonel özgeçmişinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmamın ardından Sabancı Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans programını tamamladım. Ardından Columbia İşletme Okulu, Yönetici Eğitimi EMBA Programı’nı bitirdim. Uluslararası birçok şirkette üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra 2022 yılında Telemecanique Sensors ile yollarım kesişti. Şirketimizde, Sensörler Grubu Lideri olarak başladığım kariyerime şu an Ülke Müdürü olarak devam ediyorum. 

 

Telemecanique Sensors'un faaliyetleri ve sektördeki yeri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Dünyanın en büyük sensör üreticilerinden biri olarak endüstriyel otomasyon ve emniyet sensörleri üretiminde 90 yılı aşkın bir geçmişe sahibiz. Var olduğumuz her ülkede elektromekanikten elektronik ürünlere, algılamadan tanımlama ve mesafe ölçümüne kadar sensörler alanında faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Türkiye'de ise 20 yılı aşkın süredir elde ettiğimiz deneyim ve ‘Simply Easy’ vizyonumuz ile müşterilerimizin makine performanslarını artıracak daha akıllı sensör çözümleri için inovatif yolculuğumuza devam ediyoruz.

Ürün gamınızdan ve uygulama alanlarından bahseder misiniz?

Telemecanique Sensors olarak endüstriye çözüm ortaklığı yapacak geniş bir ürün gamına sahibiz. Bu kapsamda ürün gamımızı ‘Makine Pozisyonu’ ve ‘Cisim Algılama’ olarak ikiye ayırıyoruz. Makine Pozisyonu çatısı altında; Nihayet Şalteri, Basınç Şalteri ve Sensörü, Endüktif Sensör ile Güvenlik Şalter ve Sensörleri yer alıyor. Cisim Algılama çatısı altında; Fotoelektrik Sensör, Ultrasonik Sensör, Kapasitif Sensör ve RFID Tanımlama Sistemi bulunuyor. Yenilenen Fotoelektrik Lazer sensör ailemiz ile lazer mesafe sensörleri, kablosuz ürünler ve RFID emniyet ürünleri başta olmak üzere daha kompakt ve yenilikçi ürünlerle yelpazemizi genişletmeye devam ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra; malzeme taşıma, malzeme işleme, paketleme, pompa ve yiyecek-içecek segmentlerinde de teknolojilerimizi geliştirme çalışmalarını sürdürüyoruz. 

Ambalaj/paketleme segmentine yönelik sunduğunuz özel çözümler nelerdir?

Makine verimliliği, paketleme makineleri için gün geçtikçe daha da önemli bir hale geliyor. İleri teknolojilerle daha hızlı hale gelen makineler, otomasyon mimarisinin üretim hızına uyum sağlamaya başlıyor. Bu noktada yeni nesil fotoelektrik sensörlerimiz, makine dönüşümünü teşvik ediyor. Örneğin, makine bir sıvıyı doldururken aynı zamanda ambalajı kapatabiliyor. Sıvı seviyesinin, ilgili ürün varlığının, kapağın konumunun ve bir şişenin kapağının varlığının algılanması şirketimizin kapasitif ve fotoelektrik sensörleri ile kolaylıkla çözülebiliyor. Proses alanına monte edildiğinde her iki sensör de IP67'ye kadar ulaşan yüksek bir koruma seviyesi sunuyor. Sektörümüzde son zamanlarda giderek popülaritesi artan sürdürülebilir ambalajlar için de çözüm sunuyoruz. Sürdürülebilir ESG trendlerini takip eden bu ambalajlar, çevreye daha saygılı yeni malzemeler seçmek için tercih ediliyor. Bu noktada da yeni fotoelektrik sensörlerimiz devreye giriyor ve çok yönlü teknolojisiyle paketleme makinelerinde daha fazla malzeme türünü algılayabiliyor. 

Yine ürün ailesine eklediğimiz IO Link Master ile paketleme, malzeme taşıma, yiyecek ve içecek sektörü gibi pek çok noktada üretimin farklı alanlarında çözüm sunmaya devam ediyoruz. IO-Link teknolojisi, Sanayi 4.0’ın dinamiklerine uygun bir üretim ekosistemi oluşturmaya katkıda bulunuyor. IO-Link ürün ailesi, sensörlerin PLC'ye bağlanması sayesinde saha cihazlarından da ek temel veriler sağlamasına imkân tanıyor. Bu da üretime sunduğu esneklikle verimliliği maksimize ederek üreticilere rekabet avantajı sağlıyor.

Sektöre sunduğunuz çözümlerle müşterilerinize hangi katma değerleri sağlıyorsunuz?

Şirketimizin odak noktası ‘Sadelik, Yakınlık ve Uzmanlık’ çatısı altında toplanıyor. Ürünlerimizi tasarlarken kalite, sadelik, seçim kolaylığı ve bulunabilirlik değerlerimize bağlı kalırken, endüstriyel dönüşüme katkı sağlayacak yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda uzman olarak teknoloji seçimini kolay hale getirirken, hızlı çözüm ve servis sunan geniş uzman bayi ağımız sayesinde de müşterilerimize her zaman yakın kalarak güvenilir çözümler sunuyoruz. Buradaki temel amacımız, müşterilerimizin hayatını kolaylaştırarak kendi katma değerlerine ve makine performanslarına odaklanmalarına imkân sunmak. 

Bizim stratejimiz sadece ürün ile kalmıyor, iş ortaklarımıza süreçlerinde de katkı sağlıyor, en üst düzeyde değer ve avantaj yaratıyoruz. Bu da müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla kurduğumuz bağlılığı güçlendiriyor. Profesyonel ekibimiz, her türlü algılama uygulamasında da müşterilerimizin yanında yer alıyor ve yardımcı oluyor. Şirket olarak müşterilerimizin ekibinin bir parçası olmak, uzmanlığımızı onlarla paylaşmak, satış öncesinde olduğu gibi sonrasında da her zaman yanlarında olmak en önemli önceliğimiz. Bunun yanı sıra sade, çeşitli ve modüler ürün ağımız ile müşterilerimizin çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. Türkiye’deki en iyi bayi ağına sahip sensör markalarından biri olarak hizmet çeşitliliğimizi ve neredeyse tüm segmentlere uygun ürün gamına sahip olmamızı en güçlü yönlerimiz olarak görüyoruz. 

Pazar payınızı artırma adına yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir? Bu kapsamda pazara sunduğunuz yeni ürünler var mı?

Tüm dünyada dijital dönüşüm ve inovatif alt yapılar konuşuluyor. Bir teknoloji şirketi olarak elbette daha akıllı, iletişim yeteneği olan, yenilikçi ürünlere odağımızı genişletiyoruz. Bu noktada Telemecanique Sensors olarak her yıl birçok segmente hitap edecek yeni ürünler çıkarıyoruz. Yenilenen Fotoelektrik Lazer sensör ailemiz ile lazer, mesafe sensörleri, kablosuz ürünler ve RFID emniyet ürünleri olmak üzere daha kompakt ve yenilikçi ürünlerle yelpazemizi genişletmeye devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ürünün uzun süre sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak, daha kısa cevap süreleri elde etmek, daha kompakt ürünler geliştirmek ve makine imalatçılarımızın değişen ve gelişen ihtiyaçlarını karşılayacak ürün çeşitliliğini sağlamak gibi konulara odaklanıyoruz. Fotoelektrik serimizdeki yeniliklerin yanı sıra emniyet ürün gruplarımızdaki yeni ürünlerimizi de piyasaya çıkaracağız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Türkiye pazarı için hedeflerimiz büyük. Bu kapsamda Türkiye’nin makine üreticileri için sürdürülebilir kalkınma planlarıyla örtüşecek şekilde ekonomik ve çevresel faktörlere odaklanarak dayanıklılık, verimlilik ve çevresel uyuma hizmet eden ürünlerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz. Türkiye’deki en iyi bayi ağına sahip sensör markalarından biri olarak, neredeyse tüm segmentlere uygun ürün gamımız ve uzmanlığımız sayesinde ülkemizdeki konumumuzu daha da sağlamlaştırma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
En üst düzeyde sınıflandırma performansı

En üst düzeyde sınıflandırma performansı

Monday, 05 August 2024

Sesotec, IFAT 2024'te en yeni yapay zekâ teknoloji...

Readmore

Hipermak, Omnis serbest düşüm kolileme makinesi

Hipermak, Omnis serbest düşüm kolileme makinesi

Thursday, 15 August 2024

Fonksiyonel, son teknoloji ve yenilikçi paketleme ...

Readmore

Kaynak ve kesme uygulamaları için robotlar

Kaynak ve kesme uygulamaları için robotlar

Monday, 05 August 2024

FANUC’un ARC Mate serisi robotları, 35 kg’a kadar ...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Dijitalleşen ambalaj tasarımları, akılda kalıcı bir  kullanıcı deneyimi sunuyor

Dijitalleşen ambalaj tasarımları, akılda kalıcı bir kullanıcı deneyimi sunuyor

Monday, 05 August 2024

Günümüz tüketicileri teknolojiyi ve dijital araçla...

Readmore

PET geri dönüşüm tesisine yeni yatırım

PET geri dönüşüm tesisine yeni yatırım

Monday, 05 August 2024

TANRIKULU, gıdaya uygun rPET granül ürettiği tesis...

Readmore

Otomotiv parçaları için simülasyon aracı

Otomotiv parçaları için simülasyon aracı

Monday, 05 August 2024

THERMOFIP iş akışı aracı, su ve glikol bazlı soğut...

Readmore

PAAG, Türkiye'deki PET şişeden şişeye geri dönüşümü büyütüyor

PAAG, Türkiye'deki PET şişeden şişeye geri dönüşümü büyütüyor

Monday, 05 August 2024

Bell Holding AŞ. üyesi PAAG, Gebze tesisinde üreti...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Plastik Gıda Ambalajlama ve Sürdürülebilirlik

Plastik Gıda Ambalajlama ve Sürdürülebilirlik

Thursday, 15 August 2024

Özet 

Bu makalede, çevreye duyarlı ambalajlamanın ö...

Readmore

Tribolojik özelliklerin iyileştirilmesinde mikrokapsül uygulamalarının yeri

Tribolojik özelliklerin iyileştirilmesinde mikrokapsül uygulamalarının yeri

Thursday, 09 May 2024

Özet

Mühendislik termoplastikleri alanında sıkça ka...

Readmore

Plastik Ekstrüzyon Üretiminde Proses Parametrelerinin Optimizasyonu

Plastik Ekstrüzyon Üretiminde Proses Parametrelerinin Optimizasyonu

Monday, 05 August 2024

Özet

1900’lü yılların başında başlayan plastik ekst...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Şirketimizin odak noktası ‘Sadelik, Yakınlık ve Uzmanlık’ çatısı altında toplanıyor

Şirketimizin odak noktası ‘Sadelik, Yakınlık ve Uzmanlık’ çatısı altında toplanıyor

Thursday, 04 July 2024

Telemecanique Sensors Ülke Müdürü Bilkay Bilgen, S...

Readmore

Bareks olarak sürdürülebilirliği  odağımıza alıyoruz

Bareks olarak sürdürülebilirliği odağımıza alıyoruz

Thursday, 08 August 2024

Bareks çatısı altında, çok katlı ekstrüzyon teknol...

Readmore

5 kıtada 67 ülkeye ihracat yapıyoruz

5 kıtada 67 ülkeye ihracat yapıyoruz

Monday, 06 May 2024

İnan Makine, yarım asrı aşan tecrübesi ile bugün İ...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı