Saturday, Jul 27th

Last updateThu, 25 Jul 2024 8am

You are here: Home Röportaj Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç
OMV, Borealis ve TOMRA’dan yeni iş birliği

OMV, Borealis ve TOMRA’dan yeni iş birliği

OMV ve Borealis, yakma ve atık sahalarına giderek kaybolacak karışık atıktan ayı...

RePlast Eurasia Fuarı, düzenlendiği ilk yılda büyük başarı kaydetti

RePlast Eurasia Fuarı, düzenlendiği ilk yılda büyük başarı kaydetti

Avrupa’dan Çin’e uzanan geniş coğrafyadaki pek çok ülkeden ziyaretçileri ağırlay...

Bakioğlu Holding, “Dijital Rotasında” dijital dönüşüm yolculuğuna devam ediyor

Bakioğlu Holding, “Dijital Rotasında” dijital dönüşüm yolculuğuna devam ediyor

Sürekli yatırım ve gelişimle tüm faaliyet alanlarında en iyiye ulaşarak, ülkesin...

FANUC’un sürdürülebilirlik taahhüdü iki ödül birden kazandı

FANUC’un sürdürülebilirlik taahhüdü iki ödül birden kazandı

Şirket, farklı endüstriler için robotik çözümler dahil fabrika otomasyonu ürünle...

Sürdürülebilirlik için stratejik iş ortaklığı

Sürdürülebilirlik için stratejik iş ortaklığı

Koroplast, CSR Plastic ile gerçekleştirdiği stratejik iş ortaklığı kapsamında çö...

Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç

Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç"Baskılı esnek ambalaj sektörünün vazgeçilmez stratejik bir paydaşıyız"

Aynı çatı altında hem rotogravür baskı silindiri hem flekso baskı klişe üretimi gerçekleştiren Bak Gravür AŞ, hem yurt içi hem yurt dışı faaliyetleriyle sektöründe öncü konumda olmanın gururunu yaşamaktadır. 25 yılı aşan tecrübemiz ve sektördeki en yüksek kapasitelerden birine sahip makine parkurumuz ile baskının istenilen sonuca ulaşmasında çok özel bir konumda olduğumuzu söyleyebilirim. Ham çelik silindir üretimini de bünyesinde bulunduran Bak Gravür, silindir işlemede ise otomatik hat vasıtasıyla hem elektromekanik hem de lazer işleme teknolojileri sayesinde, yıllık 60.000 silindir işleme kapasitesiyle Avrupa’daki en büyük oyunculardan biri olarak sektördeki öncü konumunu korumaktadır.

Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya’nın sorularını yanıtladı. 

Ahmet Bey öncelikle okurlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmesi için akademik ve profesyonel özgeçmişinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Elbette, memnuniyetle… Ben Nedim Ahmet Genç, Bakioğlu Holding Ambalaj Grup Şirketleri arasında yer alan Bak Gravür’ün Genel Müdürü olarak görev yapıyorum. Üniversite eğitimimi 1999 yılında Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladım. Üniversiteden mezun olduktan sonra, İngiltere’de tamamladığım dil eğitimini takiben, yaklaşık 7 yıllık bir girişimcilik deneyimim oldu. 2007 yılında, yollarımız Bak Gravür ile kesişti. An itibarıyla yaklaşık 17 yılın tamamlanacağı bu yolculukta, birçok farklı bölümde yöneticilik yapma şansı elde ettim. İnsan Kaynakları (şimdiki ismi İnsan Değerleri) bölümünde başlayan iş deneyimim, sırasıyla Kalite, Tedarik Zinciri, Üretim, Bakım, Planlama ve Satış Müdürlüğü rolleri ile sürdü. Tüm bu deneyimler sonrasında, 2018 senesinden bu yana, Bak Gravür AŞ Genel Müdürlük rolünü yürütüyorum. 

Bakioğlu Ambalaj Grubu Şirketleri içinde Bak Gravür’ün kuruluşuna giden yol nasıl oldu? Grup içinde üstlendiği fonksiyon nedir?

1998 yılına kadar geçen süreçte, Grup şirketlerimizden Bak Ambalaj bünyesinde bulunan silindir üretim tesisi, 1998 yılında, dikey entegrasyona hizmet etmesi için alınan bir karar ile sektör lideri olma vizyonuyla ayrı bir tüzel kişiliğe dönüşmüştür. Bugün, aynı çatı altında hem rotogravür baskı silindiri hem flekso baskı klişe üretimi gerçekleştiren Bak Gravür AŞ, hem yurt içi hem yurt dışı faaliyetleriyle sektöründe öncü konumda olmanın gururunu yaşamaktadır.  

 

Ürünlerinizin ambalaj sektöründeki rolü ile birlikte öne çıkan özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

Bak Gravür, bünyesinde bulundurduğu baskı silindirleri ve flekso klişe imalatı ile alanında Avrupa’daki en büyük kuruluşlardan biridir. Mürekkep ve baskı malzemesi ile ambalajı oluşturan en temel elementlerden biri olan silindir ve klişelerin kalitesi, baskı kalitesini birebir etkileyen en değerli bileşenlerdir. Bak Gravür’ün, 25 yılı aşan tecrübesi ve sektördeki en yüksek kapasitelerden birine sahip makine parkuru ile baskının istenilen sonuca ulaşmasında çok özel bir konumda olduğunu söyleyebilirim.

Bak Gravür, gerçekleştirdiği büyük ölçekli yeni teknoloji yatırımları ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen rotogravür baskı silindiri üreticilerinden biri konumunda. Bizlere üretim kapasiteniz ile birlikte kullandığınız teknolojilerden bahsedebilir misiniz?

Tüm Bakioğlu Holding Grup Şirketleri gibi, Bak Gravür de sektördeki öncü konumunu muhafaza etmek ve perçinlemek için yatırımlarını düzenli şekilde sürdürmektedir. Bu yatırımlar hem kapasitenin artırılması hem de üretimde otomasyonun sağlanmasına yönelik yatırımlardır. Buradaki en temel amaçlardan biri, üretim kapasitesinin sektördeki en güçlü oyunculardan biri konumunu sürdürmesine hizmet edecek düzeyde tutulması, bir diğeri de en yeni teknolojileri kullanarak, ülkemizden, İzmir’imizden tüm dünyaya hizmet verebilir hale gelmesidir. Ham çelik silindir üretimini de bünyesinde bulunduran Bak Gravür, silindir işlemede ise otomatik hat vasıtasıyla hem elektromekanik hem de lazer işleme teknolojileri sayesinde, yıllık 60.000 silindir işleme kapasitesiyle Avrupa’daki en büyük oyunculardan biri olarak sektördeki öncü konumunu korumaktadır.

Son dönemde gerçekleştirdiğimiz bir diğer önemli yatırımımız ise flekso klişe imalatına yönelik olmuştur. Burada da aynı vizyon ile yola çıkılarak hem Kodak NX, hem de Esko Cyristal gibi son teknoloji makineleri parkura ekleyip, pazara çok hızlı bir şekilde giriş yapmış ve satışlarını her yıl katlayarak artırmayı başarmıştır.

Üretim tesisiniz, istihdam profiliniz ve sahip olduğunuz kalite sertifikaları ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Bak Gravür, sadece kendi alanında değil, ülkedeki birçok kuruluş içerisinde, çalışan memnuniyet düzeyi en yüksek kurumlardan birisidir. Ekibin birbiriyle uyumlu, huzurlu ve keyifle çalışması, doğal olarak çok yüksek bir verimlikle başarıya ulaşılmasını sağlamaktadır. O sebeple ekibimizin içine dahil olacak her yeni arkadaşımızı titizlikle seçeriz. Bu seçim sürecinde, sektör tecrübesi, akademik kariyer ve ihtiyaç duyulan temel yetkinlikler kadar, Bakioğlu Holding ve Bak Gravür değerlerini taşıyabilecek bir ekip üyesi profili de aradığımız en temel unsurlar arasındadır.  

Bu özel ekip ile birlikte, standartlarımızı da korumamıza destek olacak, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim sistemi ile ISO 14064 Sera Gazı Beyan doğrulama ve onaylama sertifikalarımız sayesinde, hem işlerimizin standardını ve verimliliğini sağlayabiliyor, hem de odağımıza insan sağlığını ve çevreyi alarak, işimizi en yüksek standartlara taşımayı hedefliyoruz.

Sektörde yeni gelişen ihtiyaçlara yönelik çözümler konusunda inovasyon ve Ar-Ge süreçleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Günümüz iş dünyası; müşterilerin nihai ürüne en hızlı, en kaliteli ve ihtiyaç duydukları tüm çözümleri içinde barındıracak bir hizmet anlayışıyla onlara ulaştırmayı gerektiriyor. Müşterilerimizin sadece ihtiyaç duydukları ürünü üretmekle kalmıyor gerek patentli ürünlerimiz ile gerekse siparişe özel AR-GE çalışmalarımız ile, onlara ilave fayda sağlayacak çözüm önerilerini de sunma konusunda kendilerine destek oluyoruz.

Müşterilerimize bu hizmetlerimizi sunarken, özel yazılımlarımız sayesinde, müşterilerimiz ile tüm üretim süreçlerini, dijital platformlarda, şeffaflıkla paylaşarak, ihtiyaç duydukları tüm bilgileri anlık olarak görmelerini sağlıyoruz.  

Yurt içi-yurt dışı satış faaliyetlerinizden ve pazar payınızdan bahsedebilir misiniz? Ağırlıklı olarak hangi bölge ve sektörlere satış gerçekleştiriyorsunuz?

Ege’den Marmara’ya, İç Anadolu’dan Karadeniz Bölgesi’ne kadar Türkiye’nin hemen her yerine ürünlerimizin satışını gerçekleştirmekteyiz. Yurt dışında da başta Orta ve Doğu Avrupa olmak üzere ihracatlarımızı sürdürüyoruz.

Yıllar içerisinde, Bak Gravür’ü sektöründe öncü konuma taşıyan özelliklerin başında, müşterilerimiz ile kurduğumuz sürdürülebilir, uzun vadeli, dürüst ve açık iletişimimiz geliyor diyebilirim. Bu felsefemizi; yüksek kalite anlayışımız, hızlı teslimat avantajımız ve son teknoloji ile üretilen ürünlerimizle birleştirdiğimizde, baskı firmalarının vazgeçilmez bir çözüm ortağı olmayı başarabildiğimizi görüyoruz. 

Satış öncesi ve sonrası müşteri memnuniyeti sağlama konusunda nasıl bir kurumsal örgütlülüğünüz var? Burada sizi öne geçiren ölçütler nelerdir?

Satış Sonrası Hizmetler ve CRM fonksiyonları, Bak Gravür’ün en kritik rollerinden biri olup, ayrı fonksiyonlar olarak titizlikle takip edilmektedir. Buradaki temel amacımız; her baskıyı, her silindiri, her klişeyi özel bir proje olarak ele alıp, müşterilerimizin tam olarak neye ihtiyacı olduğunu bulup, onlara özel çözümler üretmektir.

Bu bakış açımızı dijitalleşme ile güçlendirerek, iletişimi ve bilgi akışını anlık olarak sağlayıp, tüm süreçlerimizi kontrol altında tutmaya özen gösteriyoruz.

Bak Gravür’ün sürdürülebilir üretim ve çevre hassasiyeti konularındaki strateji ve çalışmaları nelerdir?

Bakioğlu Holding, insanı, çevreyi ve sürdürülebilirliği her zaman odağına almış ve tüm çalışmalarında bu hususları önceleyen bir Gruptur. Grubumuzun sürdürülebilirlik raporunda tüm bu hususları titizlikle ve samimiyetle ele alarak, bu konudaki yaklaşımımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Bak Gravür olarak çevre odaklı üretimimizin yanı sıra, sektörümüzdeki öncü ve örnek kimyasal arıtma tesisimiz sayesinde atıklarımızın bertarafını da çevreye zarar vermeyecek düzeyde takip altında tutmaktayız. 

Önümüzdeki dönemde hedef ve beklentileriniz nelerdir? Sırada yeni ürün, yatırım veya projeleriniz var mı?

Bak Gravür sektörde birçok alanda lider konumdadır. Bu konumu korumanın, en az bu noktaya ulaşmak kadar zor olduğunun bilincindeyiz. Her zaman vurguladığımız üzere, ulusal sermayeli aile şirketi yapımızı muhafaza ettiğimiz bir yapı ile, insanı bir kaynak değil, değer olarak gören; çevreye duyarlı, müşterilerimizin daima ilk tercihi olma konumunu koruyan, yatırımlar ile istikrarlı bir şekilde büyüyerek, sektörümüze yeni ürün ve yatırımlarla hizmetimizi sürdürme yolunda ilerleyeceğiz. 

Son olarak sektörünüzün durumu hakkındaki düşüncelerinizi de öğrenmek isteriz. Avrupa ve yakın coğrafyalar ile karşılaştırdığınızda Türkiye’deki ambalaj sektörü için değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?

Ambalaj sektörü, tüketim alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte sürekli gelişen bir yapıda ilerlemektedir. Türkiye’de ise, ambalaj sektörünün merkezi olma noktasında, giderek daha önemli adımlar atılmaktadır. Her geçen gün yapılan yeni yatırımlar ile gelişen pazar ve önemli yatırımların, birleşmelerin ülkemize kayması, bunun en temel göstergeleri arasındadır. Bakioğlu Holding, bu noktada gerek yurt içi gerekse yurt dışında çok önemli ve belirleyici bir roldedir. Bak Gravür de bu çerçevede, sektör lideri konumunu koruyup, bunu güçlendirecek adımlarla grup vizyonuna paralel bir yapıda ilerleyerek, yüzde yüz yerli sermayeli yapısıyla, ülkemize değer katmaya devam edecektir.  

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Nöromarketing tüketici davranışlarını şekillendiriyor

Nöromarketing tüketici davranışlarını şekillendiriyor

Friday, 31 May 2024

Bilinçaltına hitap eden ambalaj tasarımı, tüketici...

Readmore

PET geri dönüşüm tesisine yeni yatırım

PET geri dönüşüm tesisine yeni yatırım

Friday, 31 May 2024

TANRIKULU, gıdaya uygun rPET granül ürettiği tesis...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Tribolojik özelliklerin iyileştirilmesinde mikrokapsül uygulamalarının yeri

Tribolojik özelliklerin iyileştirilmesinde mikrokapsül uygulamalarının yeri

Thursday, 09 May 2024

Özet

Mühendislik termoplastikleri alanında sıkça ka...

Readmore

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme – 2

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme – 2

Thursday, 04 April 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Şirketimizin odak noktası ‘Sadelik, Yakınlık ve Uzmanlık’ çatısı altında toplanıyor

Şirketimizin odak noktası ‘Sadelik, Yakınlık ve Uzmanlık’ çatısı altında toplanıyor

Thursday, 04 July 2024

Telemecanique Sensors Ülke Müdürü Bilkay Bilgen, S...

Readmore

Müşterilerimize daha akıllı ve verimli  çözümler sunuyoruz

Müşterilerimize daha akıllı ve verimli çözümler sunuyoruz

Monday, 06 May 2024

SOMPLAST, 2008 yılında plastik sektöründe hizmete ...

Readmore

5 kıtada 67 ülkeye ihracat yapıyoruz

5 kıtada 67 ülkeye ihracat yapıyoruz

Monday, 06 May 2024

İnan Makine, yarım asrı aşan tecrübesi ile bugün İ...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı