Thursday, Nov 21st

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Why We? Teknoloji

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Medikal sektöründe verimliliğin adresi FANUC ROBOSHOT

2022’de 500 milyar doları aşan küresel medikal sektörünün 2030’a kadar yaklaşık 800 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Pandemi sırasında ve sonrasında tıbbi ürünlere erişimin zorlaşması, üretimi kritik bir boyuta taşırken üst düzey tekrarlama kabiliyetine sahip hassas üretim imkânı sunan ve temiz oda şartlarına uygun çalışabilen FANUC ROBOSHOT tam elektrikli plastik enjeksiyon makinesi, medikal sektörünün üretim kapasitesi ve verimliliğini artırıyor.

Oldukça geniş bir ürün yelpazesi ve teknolojiyi içinde barındıran medikal sektörü, büyümesini sürdürürken ileri teknoloji olarak tanımlanan nanoteknoloji ve hücre mühendisliği ürünleri de gelişimine devam ediyor. Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine öncülük eden FANUC, otomasyon potansiyelinin yüksek etki ettiği medikal sektörüne de inovatif teknoloji gücüyle yüksek iş kabiliyeti sağlıyor. Dünyanın en düşük enerji tüketimini destekleyen %100 elektrikli plastik enjeksiyon modelleri ROBOSHOT modelleri sayesinde üretim maliyetlerini minimum seviyeye düşüren şirket, Avrupa’nın en büyük firmaları ile çözüm ortaklığını her geçen gün büyütmeyi sürdürüyor.  

Read more...

WITTMANN, Plast Eurasia Fuarı'nda

Şirket, enerji tasarruflu ve sürdürülebilir teknolojileri Plast Eurasia'ya getiriyor

WITTMANN Group, 4-7 Aralık 2024 tarihleri arasında İstanbul Plast Eurasia 2024 fuarında, 8. salon 823 numaralı stantta son teknoloji enjeksiyon kalıplama makinelerini, yüksek teknolojili otomasyon ekipmanlarını ve yardımcı ekipmanlarını ziyaretçilerin ilgisine sunacak.

WITTMANN Group, yerel iştiraki WITTMANN BATTENFELD Plastik Makineleri Ltd. Şti ile birlikte uzun yıllardır bu fuarda yerini alıyor. Şirket, Plast Eurasia 2024'te 270 m² stant alanında, SmartPower serisi iki ayrı enjeksiyon kalıplama makinesini sergileyecek. Makinelerden biri çift renkte çalışmaya uygun multi-komponent model olup, enjeksiyon ünitelerinden bir tanesi tamamen servo elektrik özellikli olacak. Ana enjeksiyon grubu 350H yatay ocak servo elektrikli SmartPower B8X 120/350H/130S Combimould makinesinde, Alman FKT Formenbau und Kunststofftechnik tarafından tedarik edilen bir kalıp kullanılarak PC ve TPE'den yapılmış bir şişe açacağı üretilecek.

Read more...

Yakınlaştırma özellikli optik 3D tarayıcısı

Hexagon’un Manufacturing Intelligence bölümü, yüksek üretkenliğe sahip yapılandırılmış ışıklı tarayıcıyı piyasaya sürdüğünü duyurdu. Kullanıcıların veri çözünürlüğünü ve ölçüm hacmini tamamen yazılım ayarları aracılığıyla ölçümlemeyi sağlayan motorlu yakınlaştırma lensine sahip 3D tarayıcı SmartScan VR800, tamamen yeniden tasarlanmış bir platform üzerine inşa edildi. Kalite denetiminin verimliliğini büyük ölçüde artırdığı belirtilen yeni ürün, farklı çözünürlükteki taramaları tek bir projede birleştirme özelliği ile daha verimli tarama sağlayarak iş akışlarını iyileştiriyor.

Geleneksel yapısal ışıklı tarayıcılar sabit bir optik konfigürasyona sahipken, çift stereo kamera ve optik zoom özellikli projeksiyon kombinasyonu SmartScan VR800'ü çok daha işlevsel hale getirerek kullanıcıların verilerini tam olarak hangi biçimde toplayacaklarını belirlemelerini sağlıyor. Üç yeni yazılım fonksiyonu; Smart Resolution, Smart Zoom ve Smart Snap kullanıcının sistemde hiçbir mekanik değişiklik yapmadan denetim çözünürlüğünü ve ölçüm hacmini özelleştiriyor. Bu da veri ağırlıklı yüksek çözünürlüklü taramaların en önemli özelliklere sahip alanlara odaklanabileceği, diğer alanların ise daha büyük veya daha düşük çözünürlüklü taramalarla daha verimli bir şekilde kapsanabileceği anlamına geliyor.

Read more...

Bakcycle, esnek ambalajları TOMRA teknolojileriyle geri dönüştürüyor

Türkiye’de ambalaj sektörünün öncülerinden Bakioğlu Holding’in kuruluşu olan Bakcycle, esnek ambalaj atıklarının geri kazanılmasıyla çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.

2023 yılı sonunda aktif olarak faaliyete başlayan Bakcycle Geri Dönüşüm, Türkiye’de ilk defa tüketim sonrası ambalaj atıklarından yüksek saflık ve kalitede, orijinal ham madde muadili geri dönüştürülmüş LDPE (düşük yoğunluklu polietilen) granül üretmeyi başarıyor. Geri dönüştürülen granüllerin yine esnek ambalaj üretiminde kullanılmasıyla döngünün kapatılmasına katkı sağlanıyor. Ambalaj geri dönüşümündeki önemli bir açığı kapatmayı hedefleyen Bakcycle’ın en son teknolojilerle donatılmış tesisinde, TOMRA sensör tabanlı ayıklama makineleri de karışık esnek ambalaj atıklarının yüksek doğruluk ve saflık oranları ile ayıklanmasını sağlıyor.  

Bakcycle Geri Dönüşüm Genel Müdürü Övünç Dirik, esnek ambalaj sektöründe geri dönüşüm oranlarının artırılmasının önemine dikkat çekerek, bu alandaki sürdürülebilirlik hedeflerine vurgu yapıyor; “Esnek ambalaj alanı, modern tüketim alışkanlıklarının önemli bir parçası olarak hızla büyüyor. Hızla gelişen perakende ve FMCG sektörleri, online alışverişin yaygınlaşması, her türlü üründe streç ve shrink film kullanılması, esnek ambalaj çözümlerine olan talebi her geçen gün daha da artırıyor. Türkiye, esnek ambalaj üretiminde önemli bir pazar. Öte yandan geri dönüşüm sürecindeki zorluklar nedeniyle esnek ambalajların geri kazanım oranları, diğer ambalaj ve plastik (özellikle PET veya HDPE) türlerine kıyasla maalesef daha düşük kalıyor. Türkiye ve Avrupa'daki bu açığı kapatmayı hedefleyen yatırım kararımız doğrultusunda yaptığımız fizibilite çalışmalarımız sırasında TOMRA’nın sunduğu teknolojiler ile ideal çözümlere ulaşabileceğimizi gördük.” 

Read more...

Yeni etiketleme sistemi hassas ve verimli performans sunuyor

Yenilikçi Videojet® 9560 sistemi, etiketleri yazdırıyor ve dış ambalajlara, kutulara ve şrink filme uyguluyor

Videojet Technologies, artırılmış işleme hızları ve genişletilmiş bağlantı seçenekleri sunan Videojet 9560 yazdır ve uygula etiketleyiciyi piyasaya sürdüğünü duyurdu. 

Videojet’in küresel iş birimi yöneticisi Marcy Vanderbei, “9550’nin doğrudan uygulama avantajları ile yeni 9560’a dönüşmesi, daha hızlı işleme hızları, mevcut üretim ve kontrol ağlarına kolay entegrasyon sayesinde hat sonu paketleme operasyonlarına fayda sağlıyor. Her iyileştirme, müşterilerimizin kodlama ve etiketleme zorluklarına yanıt veren çözümlerin araştırılmasına ve geliştirilmesine olan bağlılığımızın bir kanıtıdır. Bu yeni sistem, geleneksel etiketleme makinelerinde gündelik operasyonel sorunların ana sebepleri olan manuel ayarlamalar ve ilave parçalar olmadan çalışıyor” açıklamalarında bulunuyor.

Doğrudan Uygulama, etiketin ambalajın üzerine hassas bir şekilde yerleştirilmesine olanak sağlayan bir isteğe bağlı etiketleme yöntemi olarak tanımlanıyor. Sistem, etiketleri geçen paketin üstüne veya yanına tamp veya hava üflemeli aplikatör kullanılmasına gerek kalmadan aynı anda yazdırıp uygulayarak çalışıyor. Tipik 4 inç x 6 inç GS1 barkod etiketlerinde dakikada 150 pakete varan hızlara ulaşan cihaz, paketler biriktiğinde bile iş hacmini koruyabiliyor.

Read more...